Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 35 minute, daniels a spus:

La semnul STOP opresti si dai prioritate tuturor masinilor care circula pe drumul cu prioritate, chiar daca cei care circula pe drumul cu prioritate circula regulamentar sau nu. 

Poti sa spui, cu articol si aliniat, unde scrie treaba asta? Adica cei care incalca legea au toate drepturile?

Link spre comentariu
Acum 37 minute, d2134 a spus:

Poti sa spui, cu articol si aliniat, unde scrie treaba asta? Adica cei care incalca legea au toate drepturile?

TUTUROR

Participantul la trafic nu stabileste cum merg ceilalti, el doar respecta semnele care le intalneste.

De ex. acolo in acea intersectie cel care are STOP nu stie ca depasirea e interzisa, pt ca intr-o intersectie dirijata depasirea este permisa. Nu ai de unde sa stii ce semne are cel de pe drumul cu prioritate.

Link spre comentariu

Exact, TUTUROR, inclusiv celor care sînt la 2 km distanta. 

A mai fost pus acum citiva anu în accident în care o madina este făcută praf de unu care venea cu 200+ km/h. Săracul om care încerca sa iasă din parcare a tot stat și așteptat sa se elibereze traficul iar cind nu mai erau mașini în apropiere a vrut sa iasa și la omori ala cu 200+km/h. 

La cei ce il considerați vinovati pe ăștia care se asigura și sînt loviți de demenți ce merg cu viteza prea mare nu va doresc decit sa stați doua ore sa va asigurați ca nu vine nici o mașină de la mai puțin de 10km depărtare. Poate asa o sa va dați seama ce aberații spuneți. 

Link spre comentariu

Vinovati sunt amandoi

Masina care era la stop vinovata evident ca nu s-a asigurat bine ca poate trece , probabil daca era Q5 ala de la inceputul clipului trecea mai repede

Masina care l-a lovit vinovata ptr viteza , depasire , etc

Cel de peste drum de ce nu a plecat ? Pentru ca a vazut ca vine masina ( bizon , prost , etc , nu conteaza , era pe drumul cu prioritate deci are prioritate )

Oricum , aia cu calea ferata in State ati vazut-o ?

Rar am mai vazut asa ceva , unii nu sunt facuti pentru sofat , e clar

Link spre comentariu

Spune și ce înseamnă tuturor? Tuturor mașinilor de pe drum? Dacă drumul are 50km pot fi citeva sute sau mii de mașini pe drum. Trebuie sa le acorzi prioritate tuturor? Inclusiv cele ce abia au întrat pe drum la 30km distanță? 

Link spre comentariu

Indicatorul Oprire = STOP este instalat pe drumul public fara prioritate, la intersectia acestuia cu un drum public prioritar, cand vizibilitatea este redusa. Conducatorul de vehicul care intalneste acest indicator este obligat sa opreasca in locul cu vizibilitate maxima, fara a depasi coltul intersectiei, si sa acorde prioritate tuturor vehiculelor care circula pe drumul prioritar.

Da , daca trec 1000 de masini si niciuna nu te lasa sa treci , astepti sa treaca 1000 de masini , legea e lege , parca v-ati nascut ieri

Link spre comentariu

Dacă cel lovit se băga măcar ceva mai cu viață în intersecție, nu se mai intersectau fatal.Dar după ce că nu s-a asigurat prea bine, mai mergea și ca după mort.Cum zicea Tavi mai sus, cam amândoi au vină acolo, deși pare că doar cel de pe drumul fără prioritate ar fi la prima vedere.Crainica zicea ceva de o depășire neregulamentară, posibil ca ăla de pe drumul cu prioritate să fi avut ceva trecere de pietoni înainte de intersecție, nu am destule date....

Link spre comentariu

Uite ca cel din cealalta parte a intersectiei, care se pare ca statea acolo dinaite sa vina cel care a provocat accidentul, a demostrat ca se poate aprecia corect situatia, a vazut, a stat si si-a vazut de drum.

Screenshot-20250215-222220-Chrome.jpg

Editat de daniels
Link spre comentariu
Acum 4 ore, daniels a spus:

TUTUROR

Participantul la trafic nu stabileste cum merg ceilalti, el doar respecta semnele care le intalneste.

De ex. acolo in acea intersectie cel care are STOP nu stie ca depasirea e interzisa, pt ca intr-o intersectie dirijata depasirea este permisa. Nu ai de unde sa stii ce semne are cel de pe drumul cu prioritate.

Eu am intrebat de numarul articolului si tu ma trimiti la DEX....

Eu vroiam sa stiu in ce lege romaneasca raufacatorii au drepturi in fata oamenilor cinstiti...

Editat de d2134
Link spre comentariu
Acum 47 minute, d2134 a spus:

Eu am intrebat de numarul articolului si tu ma trimiti la DEX....

Eu vroiam sa stiu in ce lege romaneasca raufacatorii au drepturi in fata oamenilor cinstiti...

Deci daca tu intri cu masina intr-un hot pe trecerea de pietoni , ala e vinovat ptr ca fura

Link spre comentariu
Acum 46 minute, Tavi a spus:

Deci daca tu intri cu masina intr-un hot pe trecerea de pietoni , ala e vinovat ptr ca fura

E vinovat pentru ca fuge de "bratul legii".

1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

daca depasesti neregulamentar esti doar un contravenient nu un infractor sau raufacator.

Sigur! se dau si medalii pentru asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări