validae Postat 21 ore în urmă Partajează Postat 21 ore în urmă Acum 11 minute, merck a spus: Nu stiu in Romania daca devansarea este pedepsita de lege, dar peste gard este de ceva timp interzisa. Și dacă unul merge cu 70 la oră pe banda a doua, eu sunt obligat să stau în spatele lui pe prima bandă ? Mai ales că banda unu e complet liberă. Și mai ales pe sector unde se poate circula peste 70km/h.... Link spre comentariu
Tavi Postat 21 ore în urmă Partajează Postat 21 ore în urmă Poti merge pe prima banda mai repede dar trebuie sa fii foarte atent , astia cu 70 pe banda 2 sunt imprevizibili si periculosi Prostia e mai periculoasa decat nesimtirea Prin lege , nu sunt eu obligat pe banda 1 sa reduc viteza in functie de cum merge cineva pe banda 2 , doar ca sa am viteza mai mica decat el Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 20 ore în urmă Partajează Postat 20 ore în urmă (editat) Acum 2 ore, merck a spus: Nu stiu cine este limitat intre noi doi: 1. este deja pe banda 2 (nu stiu daca a intrat in depasire sau nu) dar ruleaza cu 119km/h 2. ajunge in dreptul camionului, ruleaza cu 118km/h 3. ajunge la botul camionului (il vezi in dreapta pozei) si ruleaza cu 117km/h dupa ce a lasat cu mult camionul in urma el inca ruleaza pe banda 2 cu 110km/h Stiti, de la 120km/h la 117km/h de care-l acuzati ca a scazut cind a depasit camionul sint vreo 3km/h, ma rog, de la 119 la 117 is 2km/h. Si ca sa constientizam probabil ca a scazut din cauza ca a pierdut efectul de suctiune al camionului si probabil nici n-a sesizat asta. La 4 secunde distanta la diferenta aia de viteza probabil a fost undeva pe la 30-40m cind a reintrat pe banda, absolut decent, nici macar cel din spate nu s-a agitat. Si da, asa cum am spus, merge cu 110km/h constant. Chiar nu mi se pare ca a sarit unu sau altul calul in depasirea aia. Editat 20 ore în urmă de Ion_Bumbu Link spre comentariu
ex.escu Postat 20 ore în urmă Partajează Postat 20 ore în urmă Teoretic mijloacele de transport cu m.t.m.a. peste 3,5 tone , microbuzele cu peste 9 locuri trebuie echipate cu tahograf si limitatoare de viteza (calibrate la cca. 88km/h) verificate anual, licente de transport, etc.,etc., practic din exemplele prezentate se incalca legea. Link spre comentariu
daniels Postat 19 ore în urmă Partajează Postat 19 ore în urmă Cel care a facut depasirea o fi vazul semnele astea de pe camion Cel mai mare e de 100km/h, nu cred ca mai sunt cu 120km/h Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 19 ore în urmă Partajează Postat 19 ore în urmă Prin 2006 parca majorasera viteza la noi la 110km/h la camioane, acuma cred ca-i maxim 100km/h. Link spre comentariu
daniels Postat 19 ore în urmă Partajează Postat 19 ore în urmă La 110 km/h nu mai jeneaza niciun camion. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 19 ore în urmă Partajează Postat 19 ore în urmă (editat) Au scos-o cred ca prin 2010 si acuma e 100km/h la noi la TIR, ma rog, asa stiu sper ca n-au modificat iara. Gaia-i mai stie: autovehiculele din categoriile C, D şi categoria D1 vitezele maxime vor fi: 110 km/h pe autostrăzi https://hotnews.ro/limita-maxima-de-viteza-n-afara-localitatilor-pe-drumurile-expres-120-km-h-lege-promulgata-129302 Editat 19 ore în urmă de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat 16 ore în urmă Partajează Postat 16 ore în urmă (editat) Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus: Stiti, de la 120km/h la 117km/h de care-l acuzati ca a scazut cind a depasit camionul sint vreo 3km/h, ma rog, de la 119 la 117 is 2km/h. In ultima poza pusa de mine eu vad clar 110km/h si omul este inca pe banda 2. Daca te uiti in comentarii ai sa vezi ca si altii observa ca de la 120km/h decelereaza la 110km/h. Citat Leșinatul asta care nu e in stare nici sa devanseze pe autostradă si doarme cu nici 110 km/h pe B2 dupa ce trece de camionul care aproape cat el de repede ce scuze are? altul ii spune corect dupa parerea mea: Citat Esti pe depasire si reduci viteza, treci de cel pe care.l depasesti si totusi ramai pe banda 2 in continuare reducand viteza. Si tot tu esti ala agresat? Tu ai observat ca el ruleaza cu 110km/h pe banda 2 la vreo 40 de metri dupa ce a devansat camionul? Ti se pare ok asta cand in spate are pe cineva? Daca cel din spate nu-l claxona, crezi ca s-ar fi dus pe banda 1 sau isi continua drumul pe banda 2? Editat 16 ore în urmă de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat 16 ore în urmă Partajează Postat 16 ore în urmă Acum 7 ore, Ion_Bumbu a spus: Distanta in care s-a retras este specifica fiecarui conducator. Personal la depasire de genul asta o calc pe coada suficient de tare sa nu-l incurc pe cel din spate si trag pe dreapta mergind tare pina pun o distanta acceptabila intre mine si cel depasit. In nici un caz chiar daca am pa unu in spate nu voi smuci de volan sa-i sar la un camion in fata la 10-15m ca sa va fac pe plac, de ce? poate-mi spuneti dumneavoastra! Am spus eu ceva cu nivelul ala de intelegere... Link spre comentariu
merck Postat 16 ore în urmă Partajează Postat 16 ore în urmă (editat) Eu doar repet intrebarea: Tie ti se pare corect ca cineva care in momentul in care incepe devansarea unui camion situat pe banda 1 are 119km/h, dupa devansare (si chiar in timpul devansareii) sa incetineasca si sa ajunga la 110km/h ruland in continuare pe banda 2 desi camionul devansat este cam la 40 de metri in spate? Raspunsul meu la intrebarea de mai sus este: NU. Si am considerat ca el este cel care sicaneaza prin faptul ca decelereaza ramanand pe banda 2 in timp ce in spatele lui are un alt autovehicul. Daca nu incetinea/decelera nu as fi dat verdictul de sicanare. Editat 16 ore în urmă de merck Link spre comentariu
Tavi Postat 16 ore în urmă Partajează Postat 16 ore în urmă @merck , ti-am raspuns eu exact E greu de inteles ce am scris ? Conduci in RO sau esti in alta tara acum ? Link spre comentariu
daniels Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă In Art 74 din Codul rutier nu scrie ca B2 sau B3 sunt prevazute pt depasiri. Folosirea acestor benzi tine de bunul simt, dar nu are caracter obligatoriu in lege (sau nu am vazut eu). In schimb, in lege e obligatorie distanta minima fata de cel din fata. Ideia este ca il lasi pe cel din fata sa-si termine manevra sau sa-si aleaga o parte. Link spre comentariu
validae Postat 6 ore în urmă Partajează Postat 6 ore în urmă Ia uite ce scrie aici: Art. 42 Când circulaţia se desfăşoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcţie de intensitatea traficului şi viteza de deplasare, având obligaţia să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, dacă aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane. Eu înțeleg din ce scrie mai sus că dacă drumul are două sau trei benzi, nu trebuie să circul continuu pe benzile doi sau trei, dacă banda unu e liberă. Link spre comentariu
merck Postat 5 ore în urmă Partajează Postat 5 ore în urmă (editat) Pai doi useri sustin ca manevra celui care filma este ok. Omul a intrat in devansare cu 119km/h, a inceput sa decelereze/incetineasca pe banda 2 si a intrat pe banda 1 cu 110km/h dupa vreo 40 de metri pentru ca Citat Probabil viteza lui normala e de 110km/h. si mi se explica faptul ca: Citat "Intra in depasirea camionului, vede ca vine unu din spate, accelereaza, depaseste camionul" Deci decelerarea/incetinirea este considerata de unii accelerare! Mie imi este clar, unii trebuie sa aiba intodeauna dreptate si pentru asa inclusiv decelerarea este accelerare! Editat 5 ore în urmă de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum