Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Unde scrie asa ceva ?

Însă, atât în cazul drumurilor cu două sau mai multe benzi de circulație, cât și a celor cu o singură bandă pe sens, șoferii trebuie să acorde prioritate doar atunci când pietonii se află pe sensul lor de mers.

„Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile […] neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului”, stabilește Art. 101 (3-e) din legea rutieră.

Așadar, dacă pietonul începe traversarea din partea opusă de circulație, nu trebuie să oprești. Dar, când se apropie de mijlocul drumului, ești obligat să-i permiți trecerea.

De asemenea, pe străzile cu sens unic, șoferii trebuie să oprească, indiferent că pietonul traversează din dreapta sau din stânga.

Editat de Tavi
Link spre comentariu

N-am timp acum să caut legislația actualizată. 

Promit că mă ocup.

............

Edit. 

Ai dreptate.  Am sunat pe un instructor. 

Editat de Alic
Link spre comentariu

Din păcate polițistul din filmare pe langa ca nu cunostea legea comitea un abuz. Nici macar nu. Vroia sa treaca la observatii.

Alta chestie, pe grupul de info trafic de Cluj sunt tot felul de frustrati care tin b2 ocupată fara justificare si apoi trimit filmari cu oameni ce depășesc prin dreapta.

Toti cretinii de nu stiu conduce acum abuzeaza de lege. Atentie mare. Ca sa nu se considere depasire trebuie sa fiti pe banda 1 de ceva vreme sau sa stati ceva vreme pe ea si apoi sa depasiti.

Nu iesiti din coloana si depasiti imediat. Grija mare! Camere peste tot si tâmpiți pe b2 si mai multi!

Chiar ma gândesc la modul serios sa circul cu numarul murdar. Mai vine o amenda decat sa raman fara carnet pt o prostie de genul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări