Sharky Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Depasire de genul nu, in intersectie si pe langa parcari pe cealalta parte nu ma bag, ca nu stii cine iese de acolo. Iar din ce link s-a dat acolo s-a scos vinovat ala care depaseste, pt ca a depasit prin stanga pe cel care era incadrat si semnaliza tot la stanga. Fix de aia nu depasesc in zone de genul, pt ca e prea periculos. Si nici nu ma duc cu viteza mare prin sat fara vizibilitate. Una e sa vezi la distanta, alta sa te bagi sa depasesti tiru cand vine intersectie si trecere. Daca tirul de fapt statea la trecere? Pe scurt, da, tampenii de genul NU FAC pt ca nu conduc de ieri si am vazut deja multe. Bine ca si-a spart cazanu, omu oricum crapa de la tine in 1-2 ani si il vedeam pe drum cu egr si dpf off, noru de fum. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Daca ar fi omorat un pieton pe trecere, tot el ar fi zis: dar pietonul de ce nu s-a asigurat? Chiar daca era pe trecere, pietonul trebuia sa se asigure! Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Am o intrebare simpla pt. cei ce-l invinovatesc pe tirist.Daca intri intr-o intersectie semaforizata pe culoarea verde a semaforului,iar un bizon trece pe rosu si te paleste,tot culpa comuna este?Ca,deh,daca conduceai preventiv,puteai evita accidentul.Mai ganditi-va putin,mai ales ca,asa cum au semnalat si alti colegi,cand bizonul apare in oglinda,pt. scurt timp,tirul era deja angajat in viraj,pe o portiune de drum in curba,fara vizibilitate,cu marcaj cu linie continua..........si,cireasa de pe tort,bizonul avea volan pe dreapta. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Aia nu e o intersectie oarecare intr-un sat, acolo e o intrare trecere bac si e ceva trafic. Adrian, nu toate rondourile de pe srazi sunt intersectii sens giratoriu, sunt intersectii numai cele care sunt semnalizate ca atare. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Eu am pus imagini din doua intersectii, unde avem niste indicatoare (pe asfalt). Am pus intrebarea: in prima intersectie (deci nu cea cu sens giratoriu), am voie de pe banda 2 (cea din mijloc) sa execut viraj la stanga? (se vede ca nu este linie continua in intersectie pentru banda 2, pentru virajul la stanga) Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Acum 31 minute, alex.cselenyi a spus: ...si,cireasa de pe tort,bizonul avea volan pe dreapta. Am gresit atunci, se transforma 1500e in 800e.. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 20 minutes ago, daniels said: Adrian, nu toate rondourile de pe srazi sunt intersectii sens giratoriu, sunt intersectii numai cele care sunt semnalizate ca atare. Cea de a doua intersectie este una cu sens giratoriu. O poza de mai aproape: eu am pus una de mai departe (nu prea se zarea semnul de sens giratoriu) pentru a arata ca sunt doua marcaje consecutive pe asfalt (nu-l vezi pe primul, dar il vezi pe al doilea). Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Mai si eu as zice ca preselectia e sfanta, dar uite ca la proces militianul care s-a umflat in pene in sens a fost dezumflat de judecator pt ca nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers. Daca treaba era facuta calumea atunci si marcajele din sens pe exterior trebuiau facute cu iesire obligatorie. Dar apoi nu mai bateau la urmatorea strada, privita in sens anti orar, unde probabil pe dreapta tot inainte si la dreapta aveai voie de pe banda de langa sant.... Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Acum 12 minute, Sharky a spus: Dar apoi nu mai bateau la urmatorea strada, privita in sens anti orar, unde probabil pe dreapta tot inainte si la dreapta aveai voie de pe banda de langa sant.... Teoretic, cel care vrea sa intre in sens trebuie sa dea prioritate, adica intra dupa cel care este in sens si nu prea au cum sa se intalneasca la iesire. Se intalnesc la iesire cei care vin pe banda 1 si nu ies la a 2-a iesire, vor sa iasa la a 3-a Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Judecatorii nu fac matematica in facultate. Nu ma astept sa aiba logica in gandirea lor (nu mai zic de multe sentinte incorecte) de aceea am si prezentat doua intersectii cu marcaj de preselectie. Daca in prima, marcajul de preselectie te impiedica sa faci la stanga de pe banda 2 (banda din mijloc), desi ai linie intrerupta, acelasi lucru se aplica in toate intersectiile in care exista marcaj de preselectie (nu conteaza ca este intersesctie sau intersectie cu sens giratoriu). Nu m-ar mira ca un judecator de la noi sa zica ca cele doua intersesctii sunt diferite . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Pina la un punct aveti dreptate, totusi la astfel se spete exista experti in circulatie care sint consultati de judecatori si aia au cea mai mare pondere in verdict. Va mai prezint un caz, tot solutionat in instanta, un prieten circula pe un DN in afara localitatii, drum bun, linie intrerupta, in fata 2 masini remorcate mergeau cu viteza mica. Amicul semnalizeaza ca depaseste, intra in depasire siiii cel care tragea masina vireaza 90 grd sa intoarca in mijlocul drumului, urmarea a fost masina amicului cu fata si tot ce inseamna radiatoare terminata, cealalta masina lovita in partea din spate indoita caroseria, toti participantii intregi, problema...impricinatul nu avea RCA, prietenul avea RCA. Sa n-o mai lungim, instanta, solutie definitiva dupa vreo2 ani si...fiecare isi repara masina pe banii lui deoarece a fost culpa comuna! mno, spuneti si dumneavoastra de ce? amicul meu n`a mai contestat decizia deoarece...aveau drepatate judecatorii... Editat Aprilie 5, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Dar ăla care era trăgător în faţă nu s-a asigurat şi a semnalizat atânga înainte de a trage de volan ? Asta era prima lui obligaţie, apoi ca să virezi stânga (dacă drumul o permite) trebuie să încetineşti până la oprire, nu virezi ca la curse.. Apoi cel tractat trebuia să fie atent la manevra celui din faţă şi să repete semnalizarea lui.Dacă e vreun paragraf ce interzice depăşirea maşinilor tractate, poţi replica prin faptul că tu nu ştiai că cel din spate e tractat dacă nu avea avariile aprinse, etc... Cred că amicul a fost pus să-şi plătească dauna singur fiindcă nu a respectat conduita preventivă. Şi sunt de părere că cel care a cauzat accidentul trebuia să-i dea amicului asigurarea, dacă nu s-a asigurat că poate întoarce în siguranţă şi mai ales dacă nu a semnalizat din timp intenţia. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 N`a putut replica nimic! A depasit o coloana (cele 2 masini sint coloana) de autovehicole si nu a luat tote masurile ... Ala din fata nu s`a uitat, amicul nu a prevazut ca ala e neatent si culpa comuna. Cinstit, legal asa si este insa habar n`as fi avut ca aia este coloana, si probabil multi care depasesc 2 masini o data nu stiu ce se poate intimpla daca fac in acel moment un accident si pot ajunge buni de plata! Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Mie mi se pare o tampenie culpa comuna care este data foarte des (probabil invocand conduita preventiva). Intr-un accident este clar ca avem un prim vinovat care trebuie sa raspunda de fapta comisa. Cat timp tot se va da culpa comuna, jegosii nu se vor potoli. Este la fel ca in cazul cand vezi ca unul are masina noua si scumpa si iti permiti sa ii tai calea ca stii sigur ca ala nu isi va busi masina. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) @merck, Adriane, e greu sa transezi asa cum tu si altii sustin. Cata vreme i se poate reprosa ceva oricarei dintre partile implicate (nu conteaza marimea faptei), e de preferat culpa comuna pentru linistea sociala. Daca e cu victima este altceva. Altfel, pentru o reparatie minora nu te judeci de platesti de 10 ori mai mult. Editat Aprilie 5, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum