Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

noile legi si promovarea asta anti condus agresiv.

Toti cretinii acum se dau lezati ca sunt "agresati" in trafic.

De exemplu, iese unu pe b2 cu 50 la ora, b1 era libera, nu erau canale.

Stau o vreme dupa el mai la stanga, sa priceapa ca are pe cineva in spate. Tot nimic.

Bag o faza lunga vreo 10 secunde, tot nu compileaza.

Trec pe b1, stau vreo 10 secunde si ma duc mai departe.

Apoi o venit un boltist cred ca i-a dat vreo 20s blituri.

Pana la urma bine i-o facut.

Toti prostii au acum scuza sa tina b2 ocupata, dar de ii depasesti prin dreapta e depasire neregulamentara si esti pieton 60 zile.

Genial, ce mai.

Pacat ca nu mai am e39-le softat prost, ca eram cu un picior p frana altul pe pedala si ii faceam masina neagra cat timp statea pe b2 in spatele meu.

Astept cu interes replica, daca vrea merge si cu 10 la ora pe b2...

Si asa e, la ce legi avem in tara...

Macar de ar da legi pt cei care tai virajeel la stanga pe contrasens sau depasiri la mustata care pun viata in pericol celor din jur....

Link spre comentariu
La 25.11.2024 la 8:08, Sharky a spus:

Legat de eroare vitezometru am mai cautat prin meniu:

Pe langa v eff am gasit v anz, care este viteza afisata in cifre, egala cu cea din bord.

Sub 50 la ora sunt 3kmph diferenta peste sunt 4, pana la 160. Diferența intre v din meniu secret si viteza afisata pe ace si digital.

Asadar acesta este un offset constant, adaugat de producator. Exact ca la Mercedes.

Iar peste acest offset intra eroarea proporțională cu viteza.

Cred ca daca as reseta viteza medie ar indica dupa viteza efectiva, cea considerata de masina reala. Dar nu am cruise control si nu pot tine viteza la fix constanta doar din pedala.

Apoi am mai înregistrat 

Urmatoarele diferente intre viteza gps si viteza efectiva( aia mai mica) din meniul secret.

Gps.     Bord efectiv.  Bord indicat.  Eroare fata efectiv. Eroare totala bord

157   160  164   4   7

137.   140. 144.  3.  7

107.    110. 114.   3.  7

Testat pe a2, zonele drepte, noaptea, liber, 2c, carosabil uscat.

Deci vorba aia, cand credeti ca o echipa de ingineri nu e in stare sa faca un vitezometru ok, hai mai bine sa ne mai gândim...

Nu sunt sigur dar cred ca eroarea vine de la faptul ca masina trebuie sa indice viteza aproximativ corect cu toate dimensiunile de roti pe care le are in civ. De exemplu, la acelasi numar de rotatii pe minut, masina echipata cu jante de 17 inch va avea o viteza mai mare decat daca ar fi echipata cu jante de 16 inch, aici intra in calcul si cat de mare e anvelopa dar per total la jante mai mari, lungimea cercului rotii e mai mare. 

Nu am verificat asta pana acum dar la primavara cand schimb rotile, daca imi aduc aminte poate testez sa vad daca viteza indicata in bord e la fel sau macar mai aproape de ce zice gps-ul, ori eroarea e aceeasi. 

Link spre comentariu

Daca prinzi un prost care incurca circulatia si il atentionezi sa elibereze banda de viteza nu se considera agresiune in trafic

In primul rand e ilegal sa circuli doar pe banda de viteza , dupa depasire daca traficul iti permite esti obligat sa te incadrezi iar pe prima banda

Link spre comentariu
La 25.11.2024 la 8:08, Sharky a spus:

Deci vorba aia, cand credeti ca o echipa de ingineri nu e in stare sa faca un vitezometru ok, hai mai bine sa ne mai gândim...

Hai sa fim seriosi, e facuta in mod deliberat, cum verificati cit de buni sint?

simplu, resetati contorul de viteza medie cind mergeti pe autostrada intr-o portiune orizontala cu tempomatul la 135km/h, asa am facut eu, veti avea surpriza sa vedeti pe vitezometru 135km/h dar pe viteza medie de deplasare 130km/h, testat pe Megane 4, cu Garmin aveam viteza pe la 129km/h.

Deci eroarea de masura dupa Garmin ar fi de 1km/h, deci sub 1%.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 10 ore, Sharky a spus:

noile legi si promovarea asta anti condus agresiv.

Toti cretinii acum se dau lezati ca sunt "agresati" in trafic.

De exemplu, iese unu pe b2 cu 50 la ora, b1 era libera, nu erau canale.

Stau o vreme dupa el mai la stanga, sa priceapa ca are pe cineva in spate. Tot nimic.

Bag o faza lunga vreo 10 secunde, tot nu compileaza.

Trec pe b1, stau vreo 10 secunde si ma duc mai departe.

Apoi o venit un boltist cred ca i-a dat vreo 20s blituri.

Pana la urma bine i-o facut.

Toti prostii au acum scuza sa tina b2 ocupata, dar de ii depasesti prin dreapta e depasire neregulamentara si esti pieton 60 zile.

Genial, ce mai.

Pacat ca nu mai am e39-le softat prost, ca eram cu un picior p frana altul pe pedala si ii faceam masina neagra cat timp statea pe b2 in spatele meu.

Astept cu interes replica, daca vrea merge si cu 10 la ora pe b2...

Si asa e, la ce legi avem in tara...

Macar de ar da legi pt cei care tai virajeel la stanga pe contrasens sau depasiri la mustata care pun viata in pericol celor din jur....

Acest lucru s-a intimplat pe autostrada? Pe ce drum s-a intimplat? 

Dece întreb asta?!? Pt ca foarte multe drumuri europene nu sînt defapt de doua benzi ci de 1.5-1.75 benzi și sînt catalogate ca și o banda plus acostamentul latit/mărit, iar pe aceste drumuri nu există decit banda 1 și atit. Multe dintre aceste drumuri sînt cunoscute ca și "drumul morții". 

Link spre comentariu

Nu circul pe acolo.

In Ardeal acele drumuri late cu o bandă sunt marcate cu linie continua. N ai ce cauta pe acostament.

Am vazut depășiri prin dreapta rar, si ff rar blițuri.

Boul mergea cu intre Gilău si Florești, zona cu doua benzi si limitari de 100 si 70.

Din păcate nu exista amenda pt circulare nejustificata pe b2.

Spun nejustificata ca mai merg si eu cu 60 70 pe b2 prin anumite zone in care b1 e plina de gropi si canale.

Eu in oras nu ma grăbesc.

Uite aici un incurca lume ce abuzeaza de lege.

https://www.facebook.com/share/r/1BspSWcm6R/

Se baga in depasire de camion apoi pune frana si blochează banda intenționat.

Si tot el se da lovit.

Mai sunt altii care merg pe b2 in paralel cu cel de pe b1. Tot asa se agita daca le atragi atentia.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Acum 2 ore, merck a spus:

Perfect!

Un descreierat mai putin si un adept al lui, asemeni! Karma parca incepe sa faca dreptate si lichelele de gen crapa singuri, fara sa ia si alti nevinovati cu ei!  Nu ma bucur de necazul lor, ci ma bucur ca altii au mai multe sanse pe drumuri.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări