Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Acum 39 minute, doru3160 a spus:

Judecătorii au primit salarii babane și pensii și mai babane, din cauza asta nu mai sunt corupți. Sunt cei mai cinstiți. 

au invatat de la Popi treaba cu cinstea.

Inteleg frustrarea multor romani de acasa ce toti ne-am asteptat sa se mai schimbe generatiile si metehnele si aici ma refer si la trafic. Din pacate siguranta in traficul a scazut odata cu trecerea timpului si imbunatirea drumurilor.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 24 minute, merck a spus:

Te referi strict la Romania?

Da, la Romania. Aici e destul de constanta treaba din 2000 pana azi. (din spusele irlandzilor a fost jale in anii 90 cand nu aveau autostrazi si starea drumurilor era nasoala 

se simte clar cum treci de Nadlac e alta treaba (in ambele sensuri)

In 2022, 86 persons per million inhabitants were killed in road accidents in Romania, the highest rate in the EU.

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Road_accident_fatalities_-_statistics_by_type_of_vehicle&oldid=583880

750px-Road_accident_fatalities,_2022_(nu

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 53 minute, roadrunner a spus:

Da la Romania. Aici e destul de constanta treaba din 2000 pana azi.

se simte clar cum treci de Nadlac e alta treaba (in ambele sensuri)

In trecut DA, in prezent NU! S-a imputit treaba si dupa gard. Nemtii ce mai sunt ok cand ies de la ei din tara dar nu toti (naiba stie daca nu cumva sunt din aia mai brunegri care nu au chef sa se adapteze). 

Spun asta din postura de sofer care are peste 150k facuti peste gard!

In Italia ai vazut si singur cum se circula ... cu 30 chiar 40km peste limita normala de viteza daca nu esti pe autostrada, in Franta in 2009 cand am ajuns cu masina deja era imputita treaba, acum cu scuteristii e belea de belea! 

Nu o data (peste gard) in sensurile giratorii a trebuit sa franez si sa ma opresc pentru ca niste idioti au intrat la intimidare. Acum a devenit sportul preferat sa ii iei fata unuia care este deja in sens giratoriu! Am vazut un astfel de accident: un porsche a zis ca ii taie fata unei dube si cand a lovit-o a rasturnat-o pe o parte! Cam ce viteza avea in momentul impactului porsche-le (cu numere de Germania)?

Tiristii s-au marlanit la maxim dupa pandemie. Am mai spus: autostrada cu 4 benzi si inclusiv pe banda 4 s-a bagat un tir, desi era pus clar indicator cu 2-3 km in urma ca banda 3 si banda 4 sunt doar pentru cei cu maxim 3,5t. Ii doare pe toti la basca, au senzatia ca fara ei nu se mai roteste pamantu'! 

Deci tind sa cred ca tu in drum spre Romania (poate ai condus noaptea) nu ai reusit sa vezi adevarata realitate. 

Si ca pieton era sa vad cum este pe lumea cealalta de nenumarate ori! Am cred 4-5 haine de toamna care sunt maxim gri deschis (mai mult sunt un alb murdar) tocmai sa nu aud scuza ca nu m-a vazut. Una din ele are benzi pe maneci care sunt reflectorizante insa ... degeaba! 

Acum sa-ti spun ca si in Dubai s-a imputit treaba. Inainte de pandemie una era situatia, dupa pandemie zici ca a inebunit lupu'!

In 2022 eram in taxiu si nea soferu' pe langa Mall of Emirates a ajuns sa aiba 90 in bord! Ii zic: bre ii maxim 60km/h viteza maxima, da el imi zice ranjind: Here .... miles per hour boss! Atunci ii zic: pai si pe autostrada scrie 120 deci se decoleaza de pe autostrada sau cum? A lasat-o mai moale.

In 2023 si in 2024 am stat in luna mai pe Palm si din toate drumurile cu taxiul daca am prins 3-4 normale in rest ... am participat la curse asezat pe bancheta din spate! Atunci am realizat: daca soferul este tanar => ai parte musai de show! 

De ce zic ca este mai rau ca in RO? In Romania taximetristii se mai inteleg intre ei, in Dubai zici ca sunt dusmani de 10 generatii! Daca unul de pe banda 1 (de exemplu) semnalizeaza si intra deja cu botul masinii cam 10-20cm pe banda 2, asta de pe banda 2 claxoane si merge la o palma distanta in paralel cu ala si nu-l lasa! 

Acum cireasa de pe tort: acum in septembrie-octombrie cand am fost ultima data, am aruncat rucsacul dupa o proasta care nu a vrut sa opreasca. Bulevard cu 4 benzi (2 pe sens) si in mijloc separat de un spatiu verde de minim 1,5 metri deci vizibilitate cat China. Traversez primul sens, trec de spatiu verde, intru pe banda 2 si cand mai aveam maxim jumate de metru sa intru pe banda 1 ma trezesc cu masina care imi taie calea! Eu am aruncat rucsacul dupa masina in timp ce ceilalti 3 pietoni doar vociferau si aveau mainile ridicate. M-am dus dupa rucasc vreo 5 metri si tot traficul era inghetat! Pana nu am urcat pe trotuar nici un sofer nu a miscat masina. 

Nu au trecut decat cateva zile si fix pe aceeasi trecere de data asta mi-a taiat calea un taxiu. Am vrut instant sa ii dau una in oglinda sa i-o rup da am ales sa ii dau doi pumni in geamul din spate. Taxiul s-a oprit cateva zeci de metri mai incolo si au coborat turistii iar soferul s-a dus in aia ma-si. M-am uitat dupa camere pe stalpi si in acel loc nu era nici una, probabil de aia erau asa de voinici soferii. 

In Dubai la trecerea de pietoni de pe bulevarde (la cele la care nu exista semafor si au deci 2-3 benzi pe sens), partea carosabila pe unde trec pietonii este ridicata la nivelul bordurii . Inainte de trecere este o rampa de urcare de vreo 2 metri (in caz ca vii cu 90 sa poti sa decolezi la propriu) si inainte la inca 2 metri (deci 4 metri de trecere) este o linie alba intrerupta. La acea linie trebuie sa opreasca masinile cand este un pieton pe trecere. Incetul cu incetul masinile nu mai opreau la acea linie si toti ajungeau sa opreasca pe rampa (vin la intimidare). 

Editat de merck
Link spre comentariu

dl. Merck. Probleme in trafic sunt peste tot si sincer, nu prea mai conteaza tara, odata cu "Wir schaffen das", primavara araba, globalizare, etc. etc.  Vis-a-vis de proba aruncarea cu rucsacul, daca ati fi facut asta in Napoli acum poate cu nu mai scriati pe aici pe forum ci intr-o alta dimensiune 😉 Am incercat si eu sa m-a dau corect pe trecerea de pietoni in Napoli si noroc cu sotia ca m-a tras de maneca. Vazuse pistolul inaintea mea! Pistolul era la napoletanca din spatele scuteristului, asa ca eu zic sa-i lasam in religia lor culturala  ca nu cred ca putem face mare lucru. 

Editat de Andrei24
Link spre comentariu
1 hour ago, merck said:

Inainte de pandemie una era situatia, dupa pandemie zici ca a inebunit lupu'!

Văd că tot faci referiri la pandemie și compartamentul șoferilor.
Care să fie explicația pentru faptul că, mai ales cei cu nivel intelectual mai fragil , nu nepărat șoferi, au devenit mai vocali, mai agresivi ?
L.E: In Romania chiar a aparut un partid al pandemiei, doi lideri politici nascuti din pandemie.

Editat de teomishu
Link spre comentariu
Acum 16 minute, teomishu a spus:

Văd că tot faci referiri la pandemie și compartamentul șoferilor.
Care să fie explicația pentru faptul că, mai ales cei cu nivel intelectual mai fragil , nu nepărat șoferi, au devenit mai vocali, mai agresivi ?

Sigur nu erai la curent dar in Dubai au fost vaccinati toti! 🤣 (bine asa declarau sursele oficiale!) Insa nu au fost vaccinati cu Pfizer! Aproape toti taximetristii ne-au spus ca putem sa ne dam masca jos in taxiu ca ei sunt vaccinati! Eu nu ma ascund si recunosc ca am ramas cu masca pe figura. Doar la plaja o dadeam jos. 

Totusi cifrele la infectari in UAE si mai ales la decese aratau al nabii de bine! In masura in care s-a tinut si Expo 2020 in 2021!! Deci turisti la greu si din toate colturile pamantului. 

De la fata locului pot sa spun ca si la peste 40 de grade tot cu masca pe fata umblai si pe strada! Nu comenta nimeni! In plus ei indiferent ca erai sau nu vaccinat (un vaccinat nu s-a putut urca in avionul de la Emirates pentru ca nu avea testul si tot facea taraboi) iti cereau la intrare pe aeroport test PCR de maxim 72 de ore. 

P.S. Ai citit articolele trimise pe mesageria privata, alea despre studiile realizate cu ivermectina in diferite forme de cancer? Sa nu crezi ca aia s-au apucat sa dea ivermectina la pacientii cu cancer, studiile au aparut la pacientii infectati cu covid-19 si tratati cu ivermectina! 

Link spre comentariu
2 minutes ago, merck said:

P.S. Ai citit articolele trimise pe mesageria privata, alea despre studiile realizate cu ivermectina in diferite forme de cancer? Sa nu crezi ca aia s-au apucat sa dea ivermectina la pacientii cu cancer, studiile au aparut la pacientii infectati cu covid-19 si tratati cu ivermectina! 

Eu altceva te-am intrebat.
Ai afirmat ca soferii au devenit mai agresivi după pandemie.
Ce explicatie ai pentru acest fapt ?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, roadrunner a spus:

In 2022, 86 persons per million inhabitants were killed in road accidents in Romania, the highest rate in the EU.

https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Road_accident_fatalities_-_statistics_by_type_of_vehicle&oldid=583880

750px-Road_accident_fatalities,_2022_(nu

RR

Hai sa o spunem si pe aia dreapta: la ei sunt mai putini morti pentru ca au autostrazi. Pe mine ma tine sa pariez cu tine ca peste gard daca ploua dimineata cand toata lumea se duce la servici sau pe la 16-17 cand iese lumea de la servici, nu faci nici 100km pe autostrada si prinzi un accident din ala cu chemat pompierii la descarcerare. De multe ori am strans din buci ca trebuia sa ajung la aeroport si cand ploua prindeam accident aproape de fiecare data. Tin mine ca intr-o seara cand ploua s-a anuntat pe o portiune de autostrada -2 grade. Am avut un bulan de zile mari ca pe sensul meu nu s-a intamplat nimic in timp ce pe sensul celalalt 4 masini erau bubuite (era si un Ford Mustang care a plecat in tête-à-queue). Desi a fost naspa accidentul nu cred ca au fost morti. 

In plus si parcul nostru auto romanesc mai contribuie la nr mare de accidente. Una este sa faci accident intr-un BMW si alta este sa il faci in Logan. Este pus mai sus clip cum toti pasagerii BMW-ului au scapat desi motorul si roata dreapta + "accesoriile" lipsesc. La un Logan nu ai nici o sansa de supravietuire la un asemenea impact.

Incep si peste gard sa apara bombardierii care nu sufera sa aiba pe nimeni in fata. 

Acum 11 minute, teomishu a spus:

Eu altceva te-am intrebat.
Ai afirmat ca soferii au devenit mai agresivi după pandemie.
Ce explicatie ai pentru acest fapt ?

Este simplu: situatia economica actuala! Toti au impresia ca daca se grabesc fac mai multi bani 🤣

Link spre comentariu
22 minutes ago, merck said:

Sigur nu erai la curent dar in Dubai au fost vaccinati toti! 

Cum adică "Sigur" ?
Am impresia că ești din categoria celor de genul "Stai să-ți explic Eu cum stau lucrurile !".
Eu mă întristez când văd astfel de comportamente.

Editat de teomishu
Link spre comentariu
14 minutes ago, merck said:

Este simplu: situatia economica actuala! Toti au impresia ca daca se grabesc fac mai multi bani 🤣

Popovici sau un participant la o cursă auto/velo/moto chiar trebuie sa se grabeasca putin pentru a face bani.
Deci nu "Toți" au impresia.

Link spre comentariu

eu imi pun frecvent intrebarea "unde se grabesc astia" cand mai conduc prin Ro. (si o atribui grabei cotidiene ca  eu nu ma grabesc ca-s de obicei in vacanta) dar unii sunt colerici.

Citat

Cum adică "Sigur" ?

The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence. Charles Bukowski.

toti suntem siguri de ceva la un moment dat.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 9 minute, teomishu a spus:

Cum adică "Sigur" ?

Pai spune-mi o sursa unde ai gasit tu la acea vreme aceasta informatie. 

Acum 12 minute, teomishu a spus:

Am impresia că ești din categoria celor de genul "Stai să-ți explic Eu cum stau lucrurile !".

Ai o impresie gresita! Eu cand am combatut am facut-o de cele mai multe ori cu linkuri unde altii au fost actorii principali si lor li se cuvin meritele. Deci nu eu explicam cum stau lucrurile. Eu nu am facut si nu fac decat sa raspandesc o informatie bazata pe ceva rezultate. 

Pr. Raoult a spus clar: cand nu stii (si in stiinta cam asta este situatia cea mai intalnita) este bine sa nu te pronunti si sa astepti sa apara informatii/rezultate. 

Mie nu imi este rusine sa recunosc ca la inceput am zis ca nu are nici in clin nici in maneca ivermectina si tratamentul covid19 (nu stiu daca am scris si pe forum, dar recunosc ca am zis-o unor apropiati). Ulterior cand am vazut ca apar niste probe nu am ramas ca boul consecvent ci am acceptat realitatea/schimbarea. 

Link spre comentariu
15 minutes ago, roadrunner said:

eu imi pun frecvent intrebarea "unde se grabesc astia" cand mai conduc prin Ro.

În general se grăbesc cei pe care nu-i așteaptă nimeni, nicăieri la o anumită ora fixă.
Cei care sufocă traficul prin orașele României, Oamenii Degeaba.

Editat de teomishu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări