Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Eu zic sa montezi un AKM pe cupola, și cum ii vezi, ii și rezolvi...cine știe câți scăpa în felul asta și îți vor fi recunoscători. Sa nu crezi cumva ca încurajez astfel de conduita, sa depășești fix când ți se scoală, dar parca nici cu execuțiile private în numele dreptății n-aș prea fi de acord. Nu de alta dar te prinde unul în zi proastă, și moare nevinovat. 

Edit-Mac ai fost mai ager, ma refeream la o postare în urmă. 

Link spre comentariu

Doru.Regula cu asigurarea la manevră stânga,dreapta sau schimbare bandă e sfântă!Te fereşti tu!Dacă în locul TIR-ului era o maşină mică?!!Cum s-a mai zis:"mori cu dreptatea în braţe"!

Link spre comentariu

Si daca din sens invers venea unul si asta cu bmv-ul il trimitea pe lumea cealalta in zona unde ai depasirea interzisa?

De asta ce zici? Sa zicem ca tirul nu facea manevra stanga. Este clar ca acea zona fiind in curba este lipsita de vizibilitate....

Editat de mac01
Link spre comentariu

Eu observ ca indiferent de situatie, pentru multi de aici, cel care vireaza la stanga este vinovat intodeauna in caz de accident imputandu-i-se ca nu s-a asigura, nu ca idiotul pe care l-a belit venea ca o ghiulea (si in cazul de fata se vede ca bmw-ul nu merge cu 50km/h) si se afla in depasire intr-un loc unde depasirea este interzisa. Oare prin tari cu apa mai calda tot asa o fi? 

Daca nici in cazul de fata cand avem viraj la dreapta (deci vizibilitate redusa) + tir (are in jur de 18 metri lungime si inaltime de vreo 4 metri) + linie continua + indicator depasirea interzisa si tot tirul e vinovat .... e clar! 

10 minutes ago, mac01 said:

Si daca din sens invers venea unul si asta cu bmv-ul il trimitea pe lumea cealalta in zona unde ai depasirea interzisa?

De asta ce zici? Sa zicem ca tirul nu facea manevra stanga.

Pai Brinca a zis clar: te duci in in sant cand vezi ca iti vine unul din fata, ca ... nu te pui cu prostul! Asa se face in Romania, cei cu tupeu si cu BMW au dreptul sa depaseasca pe contrasens!

Basca, ca idiotul cu BMW avea si volanul pe dreapta! Deci ca sa vada ceva in fata tirului, trebuie sa iasa cu minim jumate de masina pe contrasens!!!

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 8 minute, merck a spus:

nu ca idiotul pe care l-a belit venea ca o ghiulea

Vedeti dumneavoastra, asta o stabilesc expertii si judecatorul, asta`i greu de inteles pentru noi.

Acel cuvint nenorocit, DACA, daca nu depasea, daca nu vira, daca se asigura...

Pentru acel DACA se lasa cu experti si judecator in cazurile in care se lasa cu victime sau contestarea hotaririi agentului.

In rest DA, nimeni nu-i da dreptartate cocalarului insa si tiristul are obligatii chiar daca se asteapta ca totul sa fie liber fiind linie continua...asa cum sieu ma astept si am curajul sa virez stinga...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Ala cu bmw s-a pierdut cu firea, cum a ajuns in curtea omului cu masina, putea sa treaca pe langa tir.

Daca nu avea camera pe masina sa poata contesta ceva, daca se poate lua de ceva, nu are nicio sansa. Dunga continua o sa se vada si peste 5 ani

Link spre comentariu

Ăla cu BMW-ul nu s-a pierdut deloc cu firea, Firea e încurcată cu alt cocalar.Ăla cu BMW-ul a ricoşat conform legilor fizicii şi jocului Ping Pong.Tirul virase deja stânga, singurele direcţii posibile erau spre stânga, doar unghiul a făcut diferenţa...

Cu viteza cu care a atins tirul, singura şansă să reducă pagubele era să tragă stânga de volan şi să spere că va rata stâlpul.Norocul lui a fost că l-a ratat oricum, dacă îl reteza putea să iasă rău de tot.

Indiferent de situaţie, că ai sau nu dreptate, poliţistul te poate pocni cu ,,Conduita preventivă,,.De aia nu poţi scăpa nicicum, fiindcă aia presupune să observi traficul şi să fii atent la intenţiile celorlalţi.Că poţi fi sfânt la respectarea regulilor de semnalizare, încadrare şi prioritate, dacă dai peste un prost care nu ştie să treacă strada şi tu eşti vinovat.Că puteai să-l eviţi...

Link spre comentariu
37 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Vedeti dumneavoastra, asta o stabilesc expertii si judecatorul, asta`i greu de inteles pentru noi.

Acel cuvint nenorocit, DACA, daca nu depasea, daca nu vira, daca se asigura...

Pentru acel DACA se lasa cu experti si judecator in cazurile in care se lasa cu victime sau contestarea hotaririi agentului.

In rest DA, nimeni nu-i da dreptartate cocalarului insa si tiristul are obligatii chiar daca se asteapta ca totul sa fie liber fiind linie continua...asa cum sieu ma astept si am curajul sa virez stinga...

Din cate imi aduc aminte, nu esti strain de liniile de joasa, medie si inalta tensiune. Care este distanta medie intre doi stalpi in localitate? Ca asa avem un reper pentru distanta. 

Manevra de depasire este inceputa -  tirul are roata din fata pe contrasens. Unde este inca bmw-ul?

Screenshot-2021-04-04-at-15-26-56.png

Sigur idiotul a zis ca tirul ocoleste un biciclist si de aia nici nu a franat si s-a dus ca un bolovan in gard. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Validae, pe langa tir la stanga, nu inainte ca era strada ocupata :rade:.

Se aude ticaitul semnalizarii in tir, a semnalizat din timp si s-a incadrat din timp. In cazul asta, chiar daca nu era banda continua, cel cu bmw trebuia sa opreasca sau sa treaca prin dreapta daca avea loc.

Link spre comentariu
1 minute ago, daniels said:

Validae, pe langa tir la stanga, nu inainte ca era strada ocupata :rade:.

Se aude ticaitul semnalizarii in tir, a semnalizat din timp si s-a incadrat din timp. In cazul asta, chiar daca nu era banda continua, cel cu bmw trebuia sa opreasca sau sa treaca prin dreapta daca avea loc.

Numai @BRANCA se indoieste ca tiristul a semnalizat. :57

Or fi si tiristi care nu semnalizeaza cand intra in depasire, dar imi este greu sa cred ca nu semnalizeaza cand fac viraj la stanga sau la dreapta, pentru ca manevra ia foarte mult timp si au salar destul de bun, nu au nevoie de carne gratuita :57

Link spre comentariu
Acum 29 minute, merck a spus:

Din cate imi aduc aminte, nu esti strain de liniile de joasa, medie si inalta tensiune. Care este distanta medie intre doi stalpi

Este LEA de joasa tensiune folosind conductori torsadati, 30-35m la tipul acela de stilpi.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

N-am contestat semnalizarea.Am întrebat dacă a semnalizat.N-am ascultat cu atenţie clipul.A semnalizat din timp?Că boala în RO,la peste 50% din şoferi,e să semnalizeze "în 2 m"...

V-am mai zis că la manevra stânga primul lucru e să te asiguri,pentru siguranţa ta!

Personal îmi vine greu să cred că ăla cu BMW-ul a fost atât de chior să nu vadă semnalizarea.Vedeţi că a ricoşat şi n-a zburat mult.Semn că n-avea viteză f mare...

Link spre comentariu
Acum 35 minute, merck a spus:

Or fi si tiristi care nu semnalizeaza cand intra in depasire, dar imi este greu sa cred ca nu semnalizeaza cand fac viraj la stanga sau la dreapta, pentru ca manevra ia foarte mult timp si au salar destul de bun, nu au nevoie de carne gratuita :57

Am avut ocazia recent să înjur straşnic nişte tirişti ,,profesionişti,, care nu semnalizau intenţia de a vira la dreapta sau stânga la intrarea în sens giratoriu.Eu voiam să merg înainte şi m-am încadrat pe prima bandă în spatele lor, la intrare în sensul giratoriu pur şi simplu mi-au frânat în faţă, ca să facă dreapta fiindcă în acel sens există şi pod de traversare pente linia ferată.Deci meseriaşu lu peşte intra în viraj fără semnalizarea intenţiei din timp....Acum toţi rahaţii au ajuns ,,profesionişti,,.Ce să mai am pretenţii de la şoferii amatori....

Referitor la filmarea din discuţie, nu am auzit clicul semnalizării, că am de obicei sonorul dat încet.

Oricum, camera de bord nu ar trebui să lipsească de pe nicio maşină, cred că ar trebui impusă de firmele de asigurări, ca la ruşi...

Link spre comentariu

Eu nu țin să-l disculp pe tirist vizavi de lipsa conduitei preventive, are și el vreo 25% din vină, însă țin să precizez următoarele în apărarea sa: când virezi capul tractor către stânga, chiar și la un unghi mic,  în oglindă mai vezi doar prelata vagonului. Mai ai acea oglindă mică de sus (formă semisferică) dar nici aceea nu ajută peste un anumit unghi.

Pentru a intra pe acea stradă îngustă trebuie să virezi brusc capul tractor la un unghi foarte mare (aproape 90 grade).

Desigur, în acea situație scoți capul pe geam ca să te asiguri că nu te depășește vreun idiot din spate. Asta n-a făcut-o, bazându-se pe faptul că n-o să-l depășească nimeni pe linie continuă. 

De aceea spun că are 25% din vină.

Vinovatul principal este șoferul BMW-ului.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus:

Sa va fereasca sfintul sa fiti in astfel de situatii.

Am patit-o cu tiristii în Austria, pe autostrada (în drum spre România). Am intrat în depasire (regulamentar). Eram trecut de remorca tirului, ajunsesem în cam în dreptul ultimei punti motoare, când tirul a schimbat banda, fara sa semnalizeze, întrând la rândul sau în depasire. Ne-a împins în stânga, spre balustrada (din beton) dintre sensurile de mers. Noroc ca exact acolo s-a trecut de la doua la trei benzi si am reusit sa evitam coliziunea cu balustrada dar, din cauza manevrei de evitare, masina noastra a scapat spre dreapta, n-am putut-o redresa la timp si ne-am izbit cu zona farului dreapta în scara soferului.

Tiristul a schimbat banda cu vreo suta de metri înainte de sfârsitul zonei de interdictie de depasire pentru tiruri. Pe deasupra mai avea si limitare de viteza. Si ceva mai înainte, pe o portiune cu trei benzi, a fost observat ca se juca de-a depasirea cu un coleg de-a lui, de la aceeasi firma (întrecerea elefantilor i se zice pe aici). Cei care l-au observat, l-au depasit cu câtiva km mai înainte dar se oprisera pe banda laterala la vreo 200m de locul accidentului, ca sa faca niste poze. Asa ca au vazut accidentul pe viu, au facut poze cu locul accidentului, pe care ni le-au trimis si au dat declaratie pentru avocatul nostru. Altfel ramâneam cu peste 12kEuro paguba. Iar domnul profesionist a tinut sa sublinieze ca, spre deosbire de noi, el are experienta pe autostrada, ca doara e la a doua iesire din tara. Si s-a luat în gura cu jandarmii austrieci.

La întoarcere, în Ungaria, era sa patim acelasi lucru (am schimbat masina în Ungaria). Noroc ca am fost eu la volan si "l-am ghicit" pe dobitoc.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări