Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Filmarea cu calul e sigur făcută cu selfie stick ,,invisible,, fiindcă acel model poate roti camera și ajusta din mers lungimea și înclinarea.O dronă nu putea fi manevrată atât de aproape de motociclist...urmăriți sincronizarea.

Motociclistul ăla nu cred că va muri de bătrânețe, la cum conduce....dar totuși, va lăsa filmări frumoase în urmă.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, validae a spus:

O dronă nu putea fi manevrată atât de aproape de motociclist...urmăriți sincronizarea.

Dar se poate face zoom la prelucrare?

Drona care nu este manevrata (drone with a follow me mode):

Editat de merck
Link spre comentariu

@daniels ..Unde naiba era o ,,a doua motocicletă,, ? Înfiptă-n curul ăluia  din față ? Nu vezi că distanța de filmare a camerei față de motociclist e de circa 1 metru ? Exact cât are un selfie invizibil.

Se vede puțin mai depărtat din cauza obiectivului ușor ,,superangular,, care tinde să depărteze puțin, fiindcă are un unghi larg.Motociclistul comandă selfie stick-ul din telecomandă, poate face orice vrea cu el...

Link spre comentariu

Tech Behind Follow Me Drones

Drone companies use two leading technologies for the follow-me feature, most commonly found in quadcopter drones. They work in different ways to allow drones to track objects automatically and accurately.

1) GPS Tech

The earliest follow-me drones were programmed to follow a GPS transmitter or Ground Station Controller (GSC) that users had to wear. The GSC and the software created a virtual tether between the user and the drone. Usually, the remote controller contains the GPS transmitter, which is required for the drone to follow you.

DJI first introduced follow me drones in 2015 with the Phantom 3 series. Its vast array of Intelligent Flight Modes includes Follow Me, Course Lock, Waypoints, Home Lock, and Points of Interest. As with other GPS-based drones, the Phantom 3 requires a remote controller and the DJI GO app to enable Follow Me mode.

So why use GPS tech? The tracking accuracy of GPS tech is unrivaled, providing much better precision than other techs. However, the system only works when a tracker/transmitter is present, and obstacle avoidance is not a feature.

2) Vision Recognition Tech

Detecting objects, people, and obstacles through data captured by a camera have been used in robotics since the early 2000s. In recent years as hardware and software advances this new technology has seen more use due to its high requirements for computing, battery life, and safety.

In general, vision recognition technology works as follows:

The drone cameras and sensors collect image and sound data, then transmit it to the processor.

With sufficient data, the processor identifies the background parts of the scene and locates any moving objects.

As programmed, the aircraft starts to follow the moving object automatically.

Thanks to recent technological advances, the drone completes this three-step process within seconds on the latest models. Besides speedy response time, vision recognition also has the advantage of tracking all moving objects, including cars, bikes, people, and animals.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, merck a spus:

Dar se poate face zoom la prelucrare?

Drona care nu este manevrata (drone with a follow me mode):

O drona de asta are autonomie prea mica, mai ales la viteza mare, ca sa poata fi utilizata la astfel de filmari.

Am pus mai sus un link la un astfel de selfie stick.

Link spre comentariu

Eu cred că cel mai probabil este așa cum scriu d-nii sesebe și validae.

Pe de altă parte, ați observat reacția calului, cum i s-au umflat nările? Eu nu sunt sigur că "șeful de atelaj" chiar era complet treaz. Mare noroc a avut motociclistul; cei drept a și avut reflexe bune.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, sesebe a spus:

Si ala nu trebuie manevrat?

Citat

Cel de pe a 2 a motocicleta are in spate un pasager cu o camera pe casca. 

Motociclistul e cu mainile pe ghidon, si nu are pasager, nici insotitor pe alt motor in fata sau spate. Credeam ca asta se vede clar.

Acum 1 oră, merck a spus:

Deci tu nu crezi ca este filmare facuta cu drona?

Citeste cu atentie ce zic...eu am nelamuriri cum a facut filmarea, nu cu ce.

Citat

Pare cel mai plauzibil. Totusi e riscant sa tii doar o mana pe ghidon si cu alta batul care nu se vede, ba sa-l mai si sucesti.

Link spre comentariu

Este o drona? Nu! Un motociclist in sincron? Nu! Un OZN? Nu!. Este un sistem asemănător cu selfie stickul dar are gimbal. De când cu AI-urile astea visăm numai drone care urmăresc cai verzi pe motocicleta.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Elservius a spus:

Eu nu sunt sigur că "șeful de atelaj" chiar era complet treaz.

Calul avea setat pe GPS sa duca atelajul acasa. Carutasul era marfa.

Acum 2 minute, Sharky a spus:

Is curios cum a intors capul.

Are ceva sincronizare cu casca?

Nu de alta dar sigur nu i a trecut prin cap motociclistului sa comande invartirea camerei in momentul in care a ferit impactul cu calul.

Asta ma intrebam si eu...

Link spre comentariu

Lamurita treaba. Mereu vedeam fel de fel de video pe motor si nu eram lamurit. Pe jos ai timp sa faci giumbuslucuri cu batul si cu camera. Nu stiam cum fac asta pe motor.

PS- ca sa revenim la video cu calul, oare a primit amenda calul sau i-au dat cu suspendare ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări