Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

,,Si vas a tomar una de las primeras salidas debes situarte en el carril de la derecha.

En caso contrario, si tu salida no es de las primeras, puedes y debes situarte en los carriles interiores señalizando tu movimiento con el intermitente izquierdo dentro de la rotonda para desplazarte sin molestar al resto de usuarios. Y como en cualquier otro tipo de vía, una vez que te vayas acercando a tu salida, debes incorporarte con antelación al carril exterior utilizando el intermitente derecho.,,

,,Dacă aveți de gând să luați una dintre primele ieșiri, trebuie să vă aflați pe banda dreaptă.

În caz contrar, dacă ieșirea dvs. nu este una dintre primele, puteți și ar trebui să vă aflați pe benzile interioare, semnalizându-vă mișcarea cu semnalul de viraj la stânga în interiorul sensului giratoriu pentru a vă deplasa fără a deranja alți utilizatori. Și ca în cazul oricărui alt tip de drum, odată ce vă apropiați de ieșire, trebuie să vă alăturați benzii exterioare în avans folosind semnalizarea din dreapta.,,

https://www.race.es/como-circular-en-rotondas

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

Sunt tot felul de perspective dupa tot felul de reguli fie greu de inteles, fie nestiute fie irelevante.

Semnalizarea e un mesaj care il transmiti celorlalti participanti la trafic.

Mai importanta e perceptia si intelegerea acestui mesaj de catre majoritatea celor din jur. Legea e irelevanta atata vreme cat nu e incalcata flagrant.

Avantajul semnalizarii stanga e ca semnalizezi tuturor (care te vad) intentia ta de nu a iesit la prima iesire, deci continuarea in sens. Cat? Nu se stie,

Cei care stau la urmatoarele iesiri vor stii clar ca nu iesi la prima in cazul in care semnalizezi stanga.

Daca nu semnalizezi sunt doua cazuri, fie ai uitat sa semnalizezi dreapta si iesi la prima, fie continui. Intentia nu iti este ilustrata in mod evident.

Deci semnalizarea stanga ofera un oarecare avantaj comunicarea intentiei.

Acu evident nu poti multumi pe toata lumea, poate unii vor face infarct crezand ca te urci pe sens sau faci sensul invers ca in Anglia. 

Plusuri si minusuri.

Urmarind dupa acest fir logic al comunicarii si al intentiei are sens.

Dar hei, de cand logica si intelegerea au loc in trafic?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, draku a spus:

Imi mentin parerea ca semnalizarea la stanga INAINTE de intrarea in giratoriu este o prostie,

nu chiar.....chiar saptamana trecuta era sa ma ciocnesc cu unul pt ca nu am semnalizat stanga....ne apropiam de giratoriu din sens opus.....deodata...distanta identica fata de " giratoriu "... ,eu vroiam sa iau la stanga 90 grade ...el sa mearga drept.....eu am uitat sa semnalizez stanga....asa a crezut ca si eu merg tot drept.....mentionez ca insula este mica....tipic o " modificare " ....deci celalalt putea merge drept fara sa faca nici o miscare din volan......( multi care trec derept prin giratoriu cred ca au prioritate !!! ) ...norocul meu ca omul venea incet si prevazator si a oprit........sa nu spun ca avem in oras un giratoriu care este un batz in mijlocul drumului......ca nu e loc de altceva.....( inafara de autoturisme ....nu prea au sansa sa se incadreze la o schimbare de directie...) 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Probabil are volan pe dreapta, altfel nu văd cum au  extras soferul. Trebuia sa fie înfipt ca o frigăruie, plus scaunul murdar de ketchup. 

Acum 2 ore, Marian a spus:

E prea de tot daca ar fi, n-are cum sa fie cineva atat de idiot 🤣

Si eu am zis la fel, dar pe urmă m-am gandit, la câți umblă liberi cu creierul prăjit, ce să ne mai mirăm? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări