Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Citat

Oare intre timp a aparut ceva mai bun?

Este varianta noua a lui A119, parca A119S. Intre timp a aparut si varianta cu camera pt spate, A129, cu inregistrare pe acelasi card. Eu am varianta veche, luata direct de la chinez. La noi era prea scumpa atunci. Vezi pe emag ce se gaseste si cum arata, daca nu pe ebay, de la viofo.Sigur sunt si variante mai scumpe si mai bune, insa eu nu am avut buget nelimitat. Am urcat cu pretul pana la 119 pt ca restul ce am avut mai ieftine au fost pocnitori. Daca asta a mers bine, m-am oprit cu investitia aici, dar nu neg ca se poate sa fie si alte modele poate mai bune. Fiind un capitol incheiat, cel putin pana se buleste asta, nu are rost sa ma uit dupa altele.

https://viofo.ro/Viofo-A129-GPS

Citat

la camerele astea se poate vedea numarul la o masina care se aropie din fata?

Daca nu e murdar de noroi, cu siguranta il vezi si daca faci stop cadru intr-o filmare in care tu ai 100km/h. Sunt filmari pe youtube destule ca sa te lamuresti. Nu te uita la cele pt reclama, sunt unele postate de utilizatori de camera.

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Liviu M a spus:

Ce paragraf din regulament a încălcat? 

Art. 126 lit. b

Se interzice întoarcerea vehiculului:

.......

b) în intersecţiile în care este interzis virajul la stânga, precum şi în cele în care, pentru efectuare, este necesară manevrarea înainte şi înapoi a vehiculului;

Link spre comentariu

Nu e chiar intoarcere. E intrare cu spatele pe podu ala, ca nu se putea cu fata. Nu stiu daca podul ala se considera intersectie, la fel cum intrarea intr o curte cu spatele nu e intoarcere chiar daca iesi si te duci in alta directie.

Nu am inteles daca oprirea e interzisa pe drumu ala, ca atunci si datul inapoi e interzis. Pe de alta parte acolo nu intri in viteza...intri cu grija.

Link spre comentariu

Noi știm ca voia să întoarcă pentru că ne-a spus. 

Putea doar sa între pe "strada", să facă un pișu și să plece mai departe. Fără să întoarcă. 

Deci, unde scrie că n-ai voie să oprești și să dai cu spatele pe bucata aia de drum? 

De asigurat cât de cât pare s-o fi făcut. 

Link spre comentariu

Sharky a zis ca era drum, asa c-am concluzionat cu toții că e intersecție. 

Am găsit și de ce n-ar avea voie, chiar dacă nu întoarce. N-ai voie să dai cu spatele dacă n-ai voie sa întorci (adică dacă se aplică articolul 126, citat de d2134. Țineam eu minte ceva, da' nu mai găseam articolul.

Că prin alte părți asta e metoda de întoarcere recomandata - treci de intersecție, dai cu spatele pe strada la dreapta, o iei la stânga. Se recomanda și căutarea unei zone mai calme, e drept. 

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Domnule, aveti punctul si drumul, care drum?

Ce drum este acolo?

Doriti explicatia conform legii, corect atunci va rog categoria drumului si ce regul se aplica acolo.

Vedeti cumva pe harta aia o intersectie ceva?

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

In general datul inapoi e restrictionat de oprire. Daca n ai voie oprire n ai voie nici dat inapoi.

Acu nu gasesc unde nu e voie oprire pe DN, dar oricum asta nu inseamna ca tre sa ies cu viteza direct in sant sau sa intru in curte cu 50 la ora ca altfel stanjenesc vitezomanii...

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Ion_Bumbu a spus:

Domnule, aveti punctul si drumul, care drum?

Sper ca nu mie-mi zici, că eu țineam cu Sharky. :rade:

Cum ziceam, pe unde merg eu de niște ani buni, întoarcerea respectivă e perfect regulamentară. Indiferent dacă e intersecție sau nu. 

Link spre comentariu
17 minutes ago, Sharky said:

In general datul inapoi e restrictionat de oprire. Daca n ai voie oprire n ai voie nici dat inapoi.

Acu nu gasesc unde nu e voie oprire pe DN, dar oricum asta nu inseamna ca tre sa ies cu viteza direct in sant sau sa intru in curte cu 50 la ora ca altfel stanjenesc vitezomanii...

Pe google maps apare E81. Este drum national european?

Art. 142. Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: 

m) pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres și a celor naționale europene (E);

Link spre comentariu
13 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Oprirea a fost datorita necesitatii de a intoarce

Intoarcerea nu se considera o necesitate => este oprire voluntara. Daca ai probleme tehnice la masina, atunci da, este oprire involuntara necesara. Poate sa te treaca si pisarea, daca esti pe drum expres => nu opresti:57(astepti pana gasesti un loc unde oprirea este permisa)

13 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Nimeni nu spune ca nu pot intoarce sau sa dau inapoi pe drum european in conditiile in care respect articolul de sus.

Daca se spune clar: Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: m) pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres și a celor naționale europene (E);

nu prea vad eu cum poti intoarce sau sa dai inapoi fara sa opresti. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 40 minute, merck a spus:

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: m) pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres și a celor naționale europene (E);

Da, se interzice pe partea carosabila, adica in mijlocul benzii de circulatei.

Drumul are insa o laterala pe care semnalizezi si iesi pe ea, aia nu`i parte carosabila.

Mai este si asta  din regulament.

Art. 122
Se interzice conducatorilor de vehicule sa reduca brusc viteza ori sa efectueze o oprire neasteptata, fara motiv întemeiat.

Din Cod:

Art. 63

(1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.

(2) Nu se consideră oprire:

a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;

Deci primul este motivul pentru care a fost interzisa oprirea pe drumurile cu trafic ridicat insa sint cazur in care se poate opri fix in mijlocul benzii!

Deci se poate opri bine merci pe DE conform legii in mijlocul benzii de circulatie, ma rog daca nu iti este frica, altfl tragi bine pe dreapta pe acostament si opresti.

Nici legea nu`i facut aiurea.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
10 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Da, se interzice pe partea carosabila, adica in mijlocul benzii de circulatei.

Drumul are insa o laterala pe care semnalizezi si iesi pe ea, aia nu`i parte carosabila.

Acum fi si tu sincer, daca "te face" unul si il prinzi din urma mai aplici ce am pus in bold? :57

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări