Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Acum 5 ore, daniels a spus:

@nel65nu sunt de acord ca nu ai ce face si trebuie sa intri  pe B1 dupa care sa ajungi pe alta banda. La intersectiile cu benzi de preselectie, semnalizarea acestor i tersectiii se face din timp si poti alege banda convenabila. Daca astepti pana in intersectie atunci nu mai ai ce face.

Si, concret, cum faci sa ajungi pe alta banda fara sa calci pe B1 ?  B1 e la marginea exterioara a sensului,toti care intra in sens trebuie sa calce pe ea intai si abia apoi se pot gandi ce au de facut mai departe! Pas cu pas ,cum zicea un clasic...in viata!

Pana la urma ,ai dreptul sa ai orice parere !Mai important e ce faci!

Link spre comentariu

Concret, cu cateva sute de metri inainte de sensul giratoriu sunt niste indicatoare pe care e schema intersectiei, directiile si ce mai e pe acolo. Atunci va trebui sa te hotarasti unde vrei sa iesi si daca e cazul schimbi benzile. Cu 50m inainte de intersectie liniile vor fi continue si nu nai poti alege. 

Link spre comentariu
La 08.06.2024 la 13:08, merck a spus:

Dupa principiul asta nu poti sa intrii in sensul giratoriu decat cand este gol.

Discutam pe lege sau pe ce pareri avem  ?

Legea spune clar ce am scris eu , nu e un principiu , e o lege

Nu mai postati comentarii din care se deduce ca nu aveti idee ce scrie in codul rutier

Faceti o rubrica in care puteti sa va laudati cum incalcati legea , va avea cel mai mare succes pe acest forum

Am mers cateva mii de km prin Ardeal zilele astea si am fost depasit in fiecare localitate de absolut toti care au avut posibilitatea , desi am mers la limita superioara a vitezei legale

Absolut nimeni nu respecta lega , toti se cred mai destepti si mai presus decat ceilalti , cam asa e construit acest popor care merge vertiginos spre locul predestinat - ultimul in lume

Bafta acum la argumente cum ca nu puteti respecta legea ptr ca asa e normal si cum sunteti deranjati de cei care o respecta , acestia fiind o specie invaziva care va deranjeaza existenta de spidermani

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Tavi.Îți dau dreptate,nici eu nu prea circul legal în localități.Nu ştiu decât un amic,cu peste um milion de km făcuți,care respectă viteza legală!

Iar la sensul giratoriu,după comentariile lui Perțea din clip pe articolele din lege,sunt "întrebări",ceea ce mi se pare periculos.Orice este prevăzut în legislația rutieră trebuie să fie clar şi să poată fi interpretat în trafic în secunde!Acolo nu stai să faci teoria chibritului!!

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Tavi a spus:

Legea spune clar ce am scris eu

Daca tu crezi asta, cu prima ocazie intra cand esti intr-un sens giratoriu intra in masina care este incercuita cu rosu ca in poza de mai jos sa vedem daca chiar intelegi legea sau nu. Dupa tine si cum crezi tu ca spune legea nu vei fi vinovat! 

Screenshot-2024-06-08-at-06-13-13.png

Link spre comentariu

Putini respecta , eu astept  cuminte sa treaca cele 6 luni sa nu fiu in pericol daca mai adun puncte

Si asa am observat ca absolut nimeni nu respecta legea

Si am mai observat ca sunt mai relaxat la volan si ajung cam in acelasi timp , cateva minute la 60 km sa zicem

Nu ma stresau la inceput decat cei care se lipeau de mine furiosi , dar pana la urma am facut din asta o alta relaxare , imi place cum se trag de par , cum se lipesc cu fata de geam cand nu pot depasi , etc

Comic e ca extern multi dintre astia sunt niste melci care sunt cumva fixati pe 80 si in localitate si in afara , nu stiu de fapt sa conduca

Iar cand apar flash-uri ca e politie , tot astia poc la 40 , merg ca la cortegiu , incredibil ....

Acum 3 minute, merck a spus:

Daca tu crezi asta

Scrie in lege , nu suntem la biserica sa credem

Deci nu ne dam cu parerea cum ar fi mai bine , citim si aplicam legea

Cand se va schimba legea cum ziceti voi , aplicam legea aia

În intersecțiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate fată de cele care urmează să pătrundă în intersecție (art. 57 alin. 4 din OUG)

Editat de Tavi
Link spre comentariu
Acum 31 minute, Tavi a spus:

În intersecțiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate fată de cele care urmează să pătrundă în intersecție (art. 57 alin. 4 din OUG)

In poza de mai sus masina incercuita cu rosu este PATRUNSA in sensul giratoriu!!! Tu asta nu vrei sa accepti si o tii cu legea pe care se refera la masinile care urmeaza sa patrunda in sensul giratoriu!

Link spre comentariu

Hai sa iti explic

Masina incercuita cu rosu forteaza intrarea in sensul giratoriu si taie fata unei alte masini care ERA DEJA in sensul giratoriu cand a intrat masina incercuita cu rosu

Voi nu conduceti sau cum nu intelegeti niste notiuni elementare de sofat in sensul giratoriu ?

Aici nu e ca daca ai intrat fortat in giratoriu in fata altei masini care este deja in sens , ai drepturi .. nu , ai comis o ilegalitate facand asta , nu aveai voie sa patrunzi in sens pana nu trecea masina care filmeaza pentru ca nu stiai ce traseu alege acea masina ( masina care avea prioritate absoluta fata de cea incercuita )

Deci afirmatia ta ca masina era deja patrunsa in sens e irelevanta , masina a patruns in sens in mod ilegal - daca intri pe rosu intr-o intersectie nu ai drepturi , ai comis deja o ilegalitate

Link spre comentariu
Acum 45 minute, Tavi a spus:

Masina incercuita cu rosu forteaza intrarea in sensul giratoriu si taie fata unei alte masini care ERA DEJA in sensul giratoriu cand a intrat masina incercuita cu rosu

Ce probe ai tu ca sa afirmi ca este vorba de o fortare? Unde este descrisa in lege fortarea, ca sa vad si eu niste distante in metri sub care se considera fortare? Cel care filmeaza nu poate lovi masina incercuita in rosu decat in lateral sau in spate (in caz ca iesea prima la dreapta) pentru ca masina se afla in totalitate in fata masinii din care se filmeaza . In acest caz de coliziune cine este vinovat? Ce spune legea? 

Acum 45 minute, Tavi a spus:

Hai sa iti explic

Stii ce spunea Andrei Plesu despre cei care folosesc aceasta formulare? 🤣

Editat de merck
Link spre comentariu

Legea spune ca masinile care vin de pe un drum fara prioritate, acorda prioritate TUTUROR masinilor care circula pe drumul cu prioritate (fie ca circula corect, fie ca circula incorect). Cel care filmeaza daca a fost nevoit sa calce frana inseamna ca a fost jenat de cineva care a intrat de pe un drum fara prioritate. Asta inseamna fortare, fac o manevra sa il evit.

Cel alb trebuia sa se asigure fata de masinile care vin din spate pe B1, ceia ce nu este cazul aici.

Link spre comentariu
Acum 13 minute, daniels a spus:

Cel care filmeaza daca a fost nevoit sa calce frana inseamna ca a fost jenat de cineva care a intrat de pe un drum fara prioritate. Asta inseamna fortare, fac o manevra sa il evit.

Cel alb trebuia sa se asigure fata de masinile care vin din spate pe B1, ceia ce nu este cazul aici.

Sunt de acord ca daca a fost nevoit sa calce frana => a fost jenat. Dar din pacate acest lucru nu poate fi un etalon pentru ca fiecare franeaza in functie de cat de precaut este. Unii prefera sa fie mai prudenti deci pot frana fara sa fie nevoie. 

Acum 39 minute, daniels a spus:

Legea spune ca masinile care vin de pe un drum fara prioritate, acorda prioritate TUTUROR masinilor care circula pe drumul cu prioritate (fie ca circula corect, fie ca circula incorect).

Care sunt criteriile dupa care se judeca daca o masina de pe un drum fara prioritate nu acorda prioritate unei masini care circula pe un drum cu prioritate? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări