Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Acum 24 minute, cloudy a spus:

Vatmanul incetineste cand stie ca urmeaza o trecere de pietoni si are masini in fata.
Un tramvai nu are cum sa frâneze (nici brusc, dând călătorii cap-in-cap) in mai putin de 10-20m.
Deci, cine-i vinovatul în cazul de mai sus ?

Avea vizibilitate pana în vale, avea și trecere și semafor și l-a văzut din timp și pe amărâtul ala care nu a aflat ca vatmanii trag câte o linie pe bord de fiecare pe care îl trosneste, și la sfârșit de tura se dau rotunzi. Ai dreptate, nu-ți pui mintea cu prostul, ca o are odihnită. Într-o situație similara, acum câțiva ani am tăiat fața celor de pe contrasens, am forțat trecerea, pt că am văzut că idiotul de vatman nu numai că nu avea de gând să oprească, dar a și accelerat. Era o tigaie din aia veche de tramvai, care se leagănă ca o rață când merge pe linie. Am văzut ca se leagănă mai des, clar a accelerat, și am preferat sa ma înjure unul de pe contrasens, decât sa stau în calea prostului. Și nu m-am înscris în viraj de pe linie, ci de pe banda doi, dar cum traficul era în toi, a trebuit să opresc pt prioritate. Intre timp se apropia și idiotul. Îl vedeam în oglinda și nu-mi venea să cred ce are de gând. Mai bine ar pune roboți în locul lor. Aia ii poți programa, și nici nu cer bani pt serviciu, ca idioții ăștia cu 4 clase. 

Edit- pt ieșeni, făceam stânga de pe canta pe bacinschi, spre fosta bila, și nu era semafor. Tramvaiul era în stație la Duvana, deci la aprox 1km și am zis că trec eu până atunci. Cum îl vedeam eu, asa mă vedea și el pe mine. Fiind două benzi pt mașini plus linie de tramvai, linia era libera pana la orizont, deci era vizibilitate. Dar i-am stricat Feng shui ul ca am preferat să dau la pace cu unul mic decât cu cretinul ala, cu tigaie din 1960. Am scăpat neciufulit, dar cu idioții ăștia nu trebuie să ai glume. 

Link spre comentariu
Acum 17 minute, doru3160 a spus:

Acolo e permisa circulația celorlalte autovehicule pe linia de tramvai. Deci tramvaiul este participant in trafic ca oricare altul. Dacă omul oprea la trecere de pietoni, ce făcea? Îl lua în lupă ca la virajul la stânga? Majoritatea nu fac gesturi extreme precum cel din videoclip, dar mai sunt și excepții. 

Noi ca ieseni (pentru ca stim bine zona) judecam intr-un fel, altii daca se uita la filmare judeca altfel. 

Sa punem datele pe masa:

Screenshot-2024-06-06-at-11-32-31.png

Deci avem limitare de viteza la 30km/h. Unii s-ar intreba de ce? Pentru ca la cativa metrii mai jos este statie de tamvai + autobuz fara refugiu si nici zebra. Deci cei care urca in tamvai trebuie sa fie protejati. Din statia de tramvai pana la trecerea de pietoni la care s-a petrecut tamponarea sunt 115m masurati pe goole maps. Ce viteza poate prinde un tramvai in 115 metri daca pleaca de pe loc? Am vazut soferi posedati pe autobuzele electrice care trag de volan si accelereaza de pe loc de vor sa rupa autobuzul in doua. La tramvaie (mai ales ca asta este vechi) nu poti sa tasnesti asa in veci. 

De aceea eu am dat verdictul (in cunostinta de cauza) ca vatmanul a fost marlan! 

Acum 7 minute, doru3160 a spus:

Avea vizibilitate pana în vale, avea și trecere și semafor și l-a văzut din timp și pe amărâtul ala care nu a aflat ca vatmanii trag câte o linie pe bord de fiecare pe care îl trosneste, și la sfârșit de tura se dau rotunzi

Nu se dau rotunzi ci fac o pusculita (era 50 de lei) si cel care trosneste cel mai multi ia banii! Asta am aflat-o de mult timp in timpul unei curse cu un taxiu in care taximetristul mi-a zis ca fratele lui a incasat pusculita ca i-a pocnit pe doi intr-o luna. Mi-a zis ca sa pocnesti pe doi intr-o luna este imposibil. In plus, daca nimeni nu pocneste pe nici unul, se reporteaza pusculita pana pentru luna urmatoare. 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Sharky a spus:

Ma mir ca face asta ca profesionist.

Care profesionist? Ii culege de pe strada, ii scoleste puțin și ii arunca în trafic. Orice cioban dacă vrea să se facă vatman, nu are nici o opreliste, la ce lipsă de personal calificat au. 

Link spre comentariu

Mi-as dori sa fie mai multe sanctiuni bazate pe puzderia de filmari de pe camere de bord, aparute in spatiul public zilnic. 
Pana cand politia n-o sa taie in carne vie la fiecare astfel de filmare, imbecilii n-or sa se corecteze.

Cand insa se vor pierde permise pe capete pentru filmari din astea, atunci o sa stai cuminte in banca ta, nestiind cine te filmeaza. 

Din cate stiu exista si legislatie acum pentru asta, deci sa o punem naibii in aplicare, altfel o sa tot fim campioni la accidente grave.

Link spre comentariu

,,Profesionistu,, zicea că Golful era ,,în unghiul mort,,......mort era creierul lui, dacă stătea cu telefonu-n mână, ca 90% din tiriști.Eu mă feresc de ăștia cu TIR-urile la maxim, mulți sunt imprevizibili și iresponsabili, nu semnalizează, calcă banda continuă de parcă-i mușcă acostamentul, etc.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări