Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Eu evit sa postez clipuri din trafic, in ziua de azi nu stii peste cine dai, asa ca mai bine iti vezi de ale tale, altfel ori iti faci singur dreptate, ori mori cu legea in mana. Am camera actuala, un A119 din 2016. Am facut o resoftare, si inca merge bine, filmeaza max 2K. Cu mai bine de un an inainte am inceput sa probez fel de fel de camere. Am avut 4 bc inainte de asta, prima binenteles o ieftineala. Si pe nevasta-mea daca o filmam, nu o recunosteam in filmare. Deci de prin 2015 ma chinuie talentul cu filmari din trafic. O singura data m-a scos din necaz, si m-am bucurat ca o am. In rest, ar fi munca inutila sa salvez in fiecare zi clipuri cu cati prosti intalnesc in trafic. Spatiu de stocare grevat inutil. Dar pt situatii extreme, face toti banii.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, doru3160 a spus:

Crezi ca remarca asta te face mai destept?

De fiecare data se gasesc n care comenteaza ca la regulament, toti merg corect, toti respecta legea, toti sint cei mai buni soferi, ca`n armata, toti erau tragatori de elita!

De aia am si comentat, toti stiu mai bine decit cel care a patit-o!

In realitate nu`i ca in fotoliu in fata compului!'

Link spre comentariu

Si de ce te deranjeaza ca unii vor sa fie si cateodata chiar reusesc sa fie corecti? Ce te deranjeaza daca in armata unii erau tragatori de elita? Ai o problema, sau iti influenteaza viata intr-un fel anume daca ii ignori, acceptand ideea ca nu toti mint si nu toti infloresc tot ce vorbesc. Pt tine, toti sunt niste mincinosi care vin aici sa se dea mari...Ai ceva probleme cu felul asta de a gandi.

Link spre comentariu

Legat de dovada, un avocat intr-un articol scria ca anumite contraventii trebuie constatete cu mijloace omologate sau cu simturile politistului care aplica sanctiunea. Gen depasiri linie continua, neacordari de prioritate, etc.

In schimb cand e vb de o bataie, un accident, o amenintare sau altceva ce trebuie investigat pt ca a adus prejudicii atunci politistul cauta probe si cand gaseste o filmare, e numai buna.

Acu nu stiu cat e de adevarat, eu asta am citit. Bizonu ala cu BMW despre care am vb si care a depasit tiru se pare ca s-a frecat de tir, asa ca politia instant l-a executat mai a dracului cand a vazut cat e de prost, de executat il executa oricum.

Sa tinem minte ca mai era unu care s-a trezit cu un bou pe contrasens dupa o curba si a trebuit sa evite impactul si a sarit in sant. Desi era filmare in loc sa ajunga la politie, a ajuns la militie care l-a lasat pe om fara carnet pt ca nu a adaptat viteza, cica... De parca ce viteza sa adaptezi? Adica sa presupui ca de fiecare data te poti trezi cu unu in fata? Sau sa dai un bot in bot si apoi de mai traiesti sa mergi la politie ca sa ii dea la ala 60 zile suspendare permis, asigurarea sa iti dea 1000E + epava sau daca ala care a intrat in tine e Huidu sau vreun senator, ramai tot tu de vinovat ca de ce ai iesit in ziua aia cu masina din casa.

Legat de camera, acu stau prost cu banii din motive de o achizitie imobiliara si o datorie de platit repede si nu imi permit cheltuieli inutile.

Iar camera de vreo 3 luni incoace refuza sa booteze. ASta e. Ramane ecranul cu SJ CAM si oricate firmware am pus pe sd card, nu le ia, nu update, nu nimic.

Faza e ca eu iesisem la plimbare, sa ma dau pe curbe, sa intorc masina din acceleratie, ca dealurile alea sunt tare bune pt asa ceva, nu sunt locuite, nu e nimeni, este vizibilitate, inafara sa te dai de gard n-ai ce daune sa provoci, ca de vad alte masini stau cuminte pana se elibereaza. Eram si suparat ca vineri s-a tinut track day la Mures desi era clar ca o sa ninga...dar organizatorii s-au incapatanat si evident ca a fost fail cum am prezis, de aia nici nu m-am dus.

Puteau sa amane, dar asta e.

L-o fi ofticat pe bizon cand o fi vazut cum ma dau si el cu masina lui noua ramane rau in urma, el care e zmeu la volan si are cel mai tare gipan. Ca altfel nu stiu de ce imi dadea blitz-uri de nebun dupa ce l-am depasit, ca inafara ca am inceput sa imi iau avant inainte sa ies din curba si am depasit inainte sa se faca 2 benzi si bine am facut ca omul ii dadea bine in goarna chiar daca eram inscris in depasire si eram deja in paralel cu el, nu se lasa, ii dadea sa arate ca trage gipanu, nu se lasa facut de orice sarantoc cu cazan.

Bun, apoi am ajuns la zona de pusa de street view, am vazut noroi uscat si urme de tractor, plus un prag am zis clar ca nu e de intrat aici cu fata, astia erau departe rau cand am incetinit stiu ca m-am uitat in oglinda abia aparusera la orizont. Pana am dat in fata ca sa pot da cu grija cu spatele sa intru acolo cat sa nu las masina in drum, dar cum eram atent la pod sa ma incadrez, atent sa nu aud vreun poc ca lovesc ceva astia au ajuns. Totusi la 100 la ora ai cam 30m/s, cine stie cata talpa au dat aia.

Pe portiunea aia de coborare toata lumea ii da viteza, si cu opelul de 75 cai puteam prinde 150. Eu cred ca dobitocu ala se astepta sa intru mai repede si a tinut pe pedala in continuare sau paote nici nu s-a uitat ce e in avans decat tarziu, naiba stie. Eu eram intors cam la 45 ecva de genul cand ala oprise si claxona in draci pana am intrat.

Dar repet, nu stiu daca e voie sa faci asta sau nu pe national/european, am facut-o asta e. Sincer nu stiu de ce am intors acolo, deobicei intorceam in satul urmator, dar ma plictisisem si am zis sa ma intorc acasa vazusem podul am zis numa bine intorc aici, dar iata ca nu a fost o solutie buna.

Dar omul clar se credea mare zbir si era ranit un orgoliu ca a fost depasit de un cazan de 18 ani care apoi l-a si oprit din pilotat de precizie cu viteza pe ...un drum drept.

Link spre comentariu

Eu cred ca oprea la scandal si numai daca te gasea stationat fara sa-l deranjezi...aveati voi ceva conturi de reglat de inainte de evenimentul cu intoarcerea...:rade:

Link spre comentariu
Acum 8 minute, doru3160 a spus:

Si de ce te deranjeaza

Pentru ca in cazul de fata, despre asta e vorba, se vorbesc aiureli.

Atit si nimic mai mult.

Si da, in trafic il ocolesc pe unu care greseste, prefer sa nu`l claxonez ca de, cind gresesc eu parca nu`mi convine sa ma siciie cineva.

Si, da, eu  mai gresesc in trafic si accept si greselile altora, ca asa`i in viata, ma asigur cit pot sa feresc pe unu care o face de oaie, pina acuma am reusit!

E deranjant insa ca majoritatea pricep doar ca pe drum n`ai voie sa tragi dreapta si sa dai in spate, cind este liber 5m sa intorci si fac caz de asta, sa mergi la limita maxima in afara, in sate macar 70Km/h, etc.

Lipsa totala de intelegere si toleranta, aici am ajuns, acel ego mare ne conduce.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 19 minute, Sharky a spus:

Iar camera de vreo 3 luni incoace refuza sa booteze.

Asa am patit cu a mea, din cauza unui card care nu a mai vrut sa colaboreze. A ramas agatata in logo si nu se mai deschidea. Am dus-o la niste baieti si au reinstalat softul, o varianta mai noua de la firma mama. Teoretic puteam si eu, dar dupa o experienta nereusita cu o camera Gembird, am zis sa nu risc. Camera nu e nici acum chiar ieftina. Si daca se strica, tot modelul asta o sa cumpar. Am recomandat-o tuturor celor care mi-au cerut un sfat. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Eu cred ca oprea la scandal si numai daca te gasea stationat fara sa-l deranjezi...aveati voi ceva conturi de reglat de inainte de evenimentul cu intoarcerea...:rade:

La ce conversatie am avut, posibil.

Dar dupa mine nu aveam ce regla, am vazut din modul cum a abordat curbele raportat la cum accelera pe drept ca nu prea le are sau ca nu e obisnuit cu masina asa ca ce sens avea sa stau dupa el?

Am un film la fel de interesant cand am vazut un camarro in oglinda si l-am lasat sa se duca, apoi mi-am dat palme ca nu imi venea sa cred ca stau dupa idiotu ala... Dar sa scot sonorul, ca prea multe biipuri se aud.

https://photos.app.goo.gl/FoYFhM5jDTU2qRW78 scos sunetu... il vezi in oglinda ca are masina, apoi iti dai seama ca la volan e prostu satului.

Link spre comentariu

Domnule, luati va rog  o pauza, pricepeti  doar ce va convine si incercati sa fortati realitatea, de unde reactionez eu la toate aiurelile? din potriva, va expic care este ideea de a conduce defenziv.

Deranjant este ca a povestit colegul ceva si multi au sarit in sus ca a comis o ilegalitate, care? nici ei nu stiu sa explice insa e vinovat!

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Ion_Bumbu a spus:

Domnule, luati va rog  o pauza,

Pe viitor incercati sa nu mai puneti etichete partenerilor de discutie. Uite fix la asta duce asemenea gest, la discutii sterile, aiurea. 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Camera nu e nici acum chiar ieftina. Si daca se strica, tot modelul asta o sa cumpar. Am recomandat-o tuturor celor care mi-au cerut un sfat. 

A119? Confirm că e de calitate, și eu o să-mi mai iau una pentru înlocuit obositul de Marcus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări