Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

doru3160.Aşa e cu alcoolemia,trebuie să fie 0,00!Până la valoarea de infracțiune ți se aplica până acuma suspendarea legală.Nu ştiu ce prevede actuala lege a lu peşte şi nici care este valoarea minimă depistată de aparatele de test.

Am pomenit de cele anterioare ca să vă dați seama că bei ceva azi şi mâine poți avea o "aromă" în tine,care te poate afecta bine de tot!Există şi alte chestii care ar putea zăpăci testerul să "vadă" ceva.În cazul ăsta ai şanse să ajungi cu reclamație,cu testare din sânge,dar poate fi destul de întortocheat...Ca să nu mai zic că indivizii ți-ar putea cere să plăteşti analiza sau,mai rău,să vrea contraexpertiză!!

În concluzie lucrurile nu stau bine nici pentru noi şoferii "cuminți"!

În link sunt prevederi din actuala legislație şi sunt date şi câteva efecte ale consumului unor cantități de băuturi.Sincer unele efecte mi se par exagerate.Garantat,dacă bei o sticlă de bere,nu se simt efectele cum zic ăştia.

https://e-juridic.manager.ro/articole/alcool-la-volan-2021-pedeapsa-in-functie-alcoolemie-28154.html

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Sharky a spus:

Esti sigur de asta?

Sigur. A fost o discutie intreaga pe tema asta care implica politia rutiera . Scuza : nu au o baza de date omologata legal unde sa verifice daca o masina este asigurata sau nu . Parca si-au luat si un angajament ca o vor infiinta . Romania , ce vrem mai mult ?

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Sharky a spus:

Asa ca ai mancat niste salata cu otet la volan nu te baga nimeni la zdup.

Nu te baga, dar te lasă pieton, și reexaminare la redobândire după termen. Sunt pt pedepsirea consum la volan, dar ma îngrijorează abuzurile care ar putea apare, cum apar în mod obișnuit la noi. După părerea mea, cred ca tot ce depășește 0,05 la mie ar trebui luat în seamă, asta doar pt a evita situațiile sensibile. Exact cum la viteză există acei 10km/oră ca toleranta la viteza măsurată. Nu spun sa slăbească vigilenta și intransigenta, ci doar sa evite situațiile sensibile. 

Link spre comentariu

Otetul nu te lasa pieton. Are Pertea un video pe youtube unde face testul cu otet si iese negativ insa la testul cu un parfum, testul iese pozitiv (alcoolul inhalat iese la test). 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 33 minute, merck a spus:

insa la testul cu un parfum, testul iese pozitiv (alcoolul inhalat iese la test). 

La asta ma refer. Nu o să-ți iese 0,5 la mie în veci de la parfum. Dar la un 0,04 sa o încasezi doar pt ca ai stat cu nasul în țațe parfumate, parcă nu e cuser. 

Link spre comentariu

O tâmpenie. Cel puțin justificarile. Au fost cazuri de excepție, dar asta nu justifica o asemenea măsură. Eu am cameră pe spate de mai bine de 5 ani. Am pus-o de moft, dar cu siguranță aș parca la fel de bine și fără. Cum nu ajuta, așa nu strică. O altă modalitate de a ciufuli niște bani. Pt careva cu mașina veche, trebuie sa monteze și display ul aferent, pe lângă camera dedicata, comandata de plusul marcharier ului.  Dar vorba bancului, dacă-i musai, cu plăcere. Mai scapă câte unii de vechile mp3 și se înoiesc cu tablete de 11 inchi...numai să aibă unde le monta :)

Link spre comentariu

"Dar se va aplica și mașinilor vechi, vândute după aceasta dată."

Un motiv în plus de dragoste vesnica fata de cazanul pe care îl avem. Eu am fost prevazator si am "cumparat" din timp înca un cazanel (de fapt mi l-a facut cadou al mic, asa cum se cuvine din partea unui copil cuminte).

Asa ca am o nelamurire: Prevederea se aplica si masinilor care nu sunt dobândite prin vânzare-cumparare? De ex. prin donatie.

Link spre comentariu

Se aplica în funcție de data înscrierii pe numele noului proprietar. Cel puțin așa am înțeles eu. Cred că puțin le pasă cât și cum a dat fiecare pe respectivul obiect. 

Oricum, nu văd în asta un lucru rău. Doar că la parcare, mă ajuta mai mult senzorii decât camera, care între noi fie vorba, nu o poți păstra tot timpul curată. Și când e murdara, e degeaba. De aia mi se pare un pic gogonata știrea. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări