Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Eu zic ca 95% din accidentele de motocicleta serioase (coliziuni) sunt din cauza motociclistilor. Un idiot pe 4 roti are sanse sa scape cu viata mult mai mari de cat un idiot pe doua roti. O mica greseala pe doua roti te costa mai mult decat o bara de protectie sau o oglinda laterala.

RR

Link spre comentariu
1 oră în urmă, cloudy a spus:

Nu cred că user @ionut120v exagereaza.
Fara sistemul vestibular nu ai cum sa simti gravitatia, inertia ... Nu ai cum să anticipezi ce va urma.

Roadrunner exagereaza.

Pana una alta ma pot juca cat vreau in simulator fara sa simt nici o gravitatie.

Ca am nevoie de simtul echilibrului ca sa stau pe scaun? Ok...bun am nevoie si sa respir, dar nu ma laud cu asta.

Lasati sf urile, pe strada conduci de la a la b,nu pilotezi ca la raliu.

De casti ochii si adaptezi viteza vei circula in siguranță.

Cum scrie si in lege, reducerea vitezei pt evitarea oricărui pericol...

Link spre comentariu

Corect!

Orice (aproape), orice "mizerie" se poate evita daca circuli precaut. Nu neaparat TU, ci pentru altul, ca astazi tre' sa ne ferim de greselile altora, nu (de) ale noastre.

Revin cu exemplul asta (l-am mai pus daca nu ma insel), ca poate altul daca rula "zmeu pe verdele meu", il dadea cu piXda'n sus pe "distrus":

Norocul lui a fost ca eram calm, ascultind o melodie frumoasa (in drum spre munca) si ca NU mi-a atins masina, voluntar, in timp ce eram oprit; altfel bagam plua in familia lui si-i faceam trotineta GULER!

Ma transform din inger in demon in maxim o secunda.

Banuiesc ca era drogat (cel putin).

In discutia cu un politist, mi-a zis ca legal, daca-l dadeam de asfalt, nu aveam nicio vina, nici daca mierlea.

Acum, restul, era de Walt Disney, pagube, recuperare daune, etc... Frina soft, evitat, mers linistit la treaba mea si totul normal.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Aia zic. Mai multa pierdere era la tine.

Azi ma uit pe grupul de trafic. Doar cretini. Deci unu filmeaza cum coboara cu 60 70 prin zona de 30 s si se da mare ofticat de altu care l a depasit pe linie continuă desi era vizibilitate, nu era vreo intersecție, nu era cine sau ce sa apara.

Adica doi prosti, unu scuipa pe altu...

Link spre comentariu

Pai pe drumul principal, semafoare, pe rosu, pe ambele sensuri, cei din stinga au oprit sa-l lase pe cel cu masina rosie sa faca stinga. Omul a plecat de pe loc, le-a multumit, nu inainte de a se uita in dreapta si a vedea ca masinile de pe sensul opus, inca erau oprite la semafor. Intre timp s-a facut verde pe ambele sensuri, continuind manevra de viraj stinga, accelerind sa nu fie prins in intersectie. Continuind manevra de viraj stinga si incadrare pe banda a 2-a, s-a trezit in fata cu idiotul de taximetrist ce a facut minim 2 contraventii, a trecut pe linie continua si a depasit coloana de masini oprite la semafor, din cauza lui s-a produs accidentul.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Mie de pe telefon nu imi este clar cum e semnalizata intersectia in acel monent. 

Daca cel cu masina rosie nu avea prioritate in acel moment e vinivat. 

Legea spune ca se acorda prioritate tuturor vehicolelor care circula pe drumul cu prioritate, asta indiferent ca circula corect sau nu, repet tuturor.

Intradevar se practica ca sa se opreasca  circulatia ca cineva sa poata iesi, dar asta nu inseamna ca are prioritate sau ca nu trebuie sa caste ochii.

Link spre comentariu

Pai nu vad ce dubii exista

Taxiul e vinovat

Masina rosie e deja in intersectie cand semaforul se face verde

Si vine un buldog pe contrasens calcand linia continua si il loveste

Ce mai e de discutat ?

Daca masina rosie intra intr-o masina care venea pe sensul normal din dreapta dupa ce s-a facut verde , atunci evident el era vinovat

Cum nu e cazul , ca de obicei , taximestristul nesimtit e singurul vinovat , el se crede mai smecher ca altii

Link spre comentariu

Total de acord, asta este si parerea mea, Tavi.

Logica legislatiei rutiere, asa imi dicteaza si mie.

Daca in loc de taxi, era un autovehicul cu regim special: ambulanta, pompieri, politie, MAI, etc, semnalizat CORECT acustic si vizual, atunci cel cu masina rosie era singurul vinovat.

Indiferent de ce si cum (excluzind situatia de mai sus cu alte auto cu regim prioritar), acel rahat de taxi, nu avea ce cauta acolo, altfel scopul liniei continue, in spatele intersectiei unde erau oprite masinile, nu exista!

https://postimg.cc/kVRY7DNx

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări