Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

https://www.facebook.com/watch?v=1389969938605275

Si el declara: Semnalizare în ultimul moment și tras de volan, în moment ce pregăteam depășirea

Pe vitezometrul motociclistului se vede 120km/h, dar declara ca nu-i reala viteza afisata.

Personal, cred ca viteza este reala si soferul in viziunea mea nu semnalizeaza si trage de volan in ultimul moment.

La 03 incepe sa franeze (se vad stopurile).

Screenshot-2023-12-02-at-16-08-56.png

La 04 se vede deja ca semnalizeaza:

Screenshot-2023-12-02-at-16-06-35.png

La 08 inca este pe banda lui (se apropie de ax).  

Screenshot-2023-12-02-at-16-07-11.png

Deci ce nu-i convine motocilistului frustrat (caruia nu i-a reusit depasirea golaneasca)? Cand cel din fata franeaza => franezi si tu. Poate omul are o problema la masina, poate simte ca i se face rau, deci nu-i musai daca franeaza sa semnalizeze in secunda 0! Din ce vad la o secunda dupa, semnalizeaza. Daca nu esti marlan, franezi si tu si astepti sa vezi ce si cum. 

Editat de merck
Link spre comentariu

merck.Ai dreptate într-un fel,da' după regulament trebuie să te asiguri şi să semnalizezi din timp...Eu vedeam manevra făcută cu semnalizarea prima şi apoi reducerea vitezei la ax,deci nu cum o face insul.

Şi eu mor pe ăştia care te trezeşti că fac manevra din scurt.De aia trebuie să faci ochii cât cepele pe şosea...

Link spre comentariu

Cel din spate trebuie să fie mai atent, în caz de accident el era vinovat.Conduita preventivă....noroc că acum a fost atent.Dacă intra în coliziune la viteza inițială era terci....

De ce spun asta ? Dacă ăla din față chiar semnaliza din timp, dar becul de pe stânga era ars ?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

Eu vedeam manevra făcută cu semnalizarea prima şi apoi reducerea vitezei la ax,deci nu cum o face insul.

Nu stiu daca soferul a procedat asa intentionat sau nu, dar te asigur ca fix manevra asta, ca a franat intai i-a stricat feng shui-ul marlanului pe doua roti. Daca ala semnaliza, golanul in secunda 1 intra in depasire si atunci dona se schimba. Asa daca soferul a franat, golanul nu avea de unde sa stie daca nu cumva era un animal sau un obstacol deci a fost nevoit sa franeze si el deci sula viteza ca sa ii ia fata soferului.

In regulament nu se specifica ca prima data trebuie sa semnalizezi si apoi sa apesi pedala de frana. Deci in Romania cred ca este indicat intai sa apesi pedala de frana => si ala/aia din spate vor frana => se formeaza coloana. Daca tu esti cu bun simt si semnalizezi, in secunda 0 cel din spate deja este cu jumatate de masina intrat in depasire. 

Acum 44 minute, BRANCA a spus:

Sharky.Nu ți se întãmplă niciodată să depăşeşti pe unul care încetineşte?După mine asta e o practică curentă.

Tu in secunda 1 cand vezi ca cel din fata franeaza intrii in depasirea lui? Nu stai cateva secunde sa vezi, poate este o problema, poate vrea sa execute un viraj? 

Link spre comentariu

merck.Dacă tu frânezi întâi,cei din spate garantat vor semnaliza şi te vor depăşi!Vorbesc dacă e liber în față şi nu e linie continuă.Am văzut faza asta de multe ori.Se mai orientează oamenii dacă văd că nu e intersecție cu alt drum înainte...

Link spre comentariu
Acum 36 minute, doru3160 a spus:

Vedea in bord ca are o problema si mergea mai atent. Numai daca nu vrei, nu stii ca ai bec ars pe semnalizare.

Pare un model vechi, nu stiu daca are martor de bec ars in bord si daca nu ma insel martorul nu se aprinde pentru toate becurile (stiu sigur ca pentru faza scurta de exemplu nu ma anuntat cand sa ars, abia intr-o seara cand am vazut o singura lumina pe masina celui din fata m-am intepat ca-i ars becul de pe faza scurta). Eu personal am patit pe autostrada sa imi apara mastorul de bec ars. Abia in prima parcare (am mers ceva km ca doar nu era sa ma opresc pe banda de urgenta doar pentru atata lucru) am vazut ca era becul de stop pe dreapta (se mai scutura filamentul si in mers). 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări