Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Acum 5 ore, validae a spus:

Mai grav e că văd mulți șoferi de TIR conducând cu telefonul în mână, fiindcă din cauza necesității de a petrece multe ore la volan ei se plictisesc.

Buna

Mai fac si altceva.Inca de acum 20 de ani un prieten(sofer de TIR) se lauda ca dupa ce iese din tara sunt 

sosele atat de bune incat se inscrie singur TIR-ul in curba.

Parasea efectiv postul de conducere sa-si faca o cafea sau altele.Nu cred ca lipsea prea mult,dar eu

nu as fi avut curaj s faca asa ceva.

Spor

Alex

Link spre comentariu
Acum 6 minute, Atlas nou a spus:

Parasea efectiv postul de conducere sa-si faca o cafea sau altele.Nu cred ca lipsea prea mult,dar eu

nu as fi avut curaj s faca asa ceva.

Spor

Alex

Pai de aia nu ai carnet pt tir... :rade:

Cred totuși că inconștienți din ăștia sunt excepții, dereglati psihic, nu e o regulă generală in caracterizarea lor, cum a fost si tarzan, tembelul care juca in cabina, si a fost mediatizat tare o vreme. 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, doru3160 a spus:

Cred totuși că inconștienți din ăștia sunt excepții, dereglati psihic, nu e o regulă generală in caracterizarea lor, cum a fost si tarzan, tembelul care juca in cabina, si a fost mediatizat tare o vreme. 

Buna

Un caz similar cu tarzan sofer de TIR am avut si la CFR(eu sunt ceva ciocoflender la CFR).

Un mecanic de locomotiva care nu stia ca i-a ramas statia de emisie-receptie deschisa canta si tropaia in postul de conducere"Sunt nebun,sunt nebun" si trop-trop-trop.

Cand i-am zis ca s-a auzit totul a inlemnit.

Spor

Alex

Link spre comentariu
Acum 6 ore, doru3160 a spus:

Conform acelui articol nici navigatia nu o mai poți folosi, ceea ce pt unii care se bazează pe așa ceva, va fi o problemă. Pt restul care au limbrici si folosesc telefonul in mers, chiar ar fi benefic si interesant de văzut cum vor implementa solutia pe orice cazan 1,9 tedei. 

Evident ca e ocretinitate ce vor aia sa faca.In primu rand ca ce scrie acolo se aplica la masinile noi care nici macar nu sunt in productie.

La ruginile astea vechi nu e rentabil asemenea sisteme si cum marea majoritate mergem pe niste vechituri -citim stiri de cacat online

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Atlas nou a spus:

Un mecanic de locomotiva care nu stia ca i-a ramas statia de emisie-receptie deschisa canta si tropaia in postul de conducere"Sunt nebun,sunt nebun" si trop-trop-trop.

Aia la tren am citit ca au pedală ce trebuie acționată. I se mai spune si pedala mortului. 

Link spre comentariu

DSV (dispozitiv de siguranță și vigilență).Trebuie să stai cu piciorul pe o pedală și la 30 de secunde sună o sonerie, moment în care trebuie să eliberezi o secundă pedala și s-o apeși iar.Dacă nu stai cu piciorul pe pedală, după 2,5 secunde se produce frânarea trenului.Dacă nu eliberezi pedala când sună soneria, la fel.Dar dispozitivul se poate scoate din funcțiune, cu riscul de a da explicații dacă ți se citește banda, fiindcă se înregistrează în memoria vitezometrului faptul că dispozitivul e activ sau nu.

De obicei se izolează doar în caz de defectare, când produce singur frânări sau se defectează soneria și nu mai ești avertizat la 30 de secunde, moment când frânează automat.De vreo 15 ani mă ocup și cu remedieri la instalația DSV și la cea INDUSI (Inductive Sichereit) care e alt sistem ce împiedică depășirea semnalului Stop în caz că mecanicul e inconștient sau mort.Sistemul INDUSI mai controlează și viteza (în anumite puncte) pe sectoarele de mers semnalizate cu semafoare automate.

Link spre comentariu

La autoturisme se manaresc senzorii de prezenta din scaunul pasagerului desi sunt cu mult peste un switch ca si complexitate. Daca pui senzor de prezenta si in scaunul soferului nu elimini decat o mica parte din tembeli. Pe aia prosti. Astia nu sunt neaparat prosti. Doar inconstienti si teribilisti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări