Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Acum 30 minute, Sharky a spus:

Depinde de conditiile de depozitare/exploatare.

Unghia intra si la ale mele, dar nu mai asigurau aderenta buna.

Conditii bune. Temperatura constanta, ferite de ultraviolete. Subsol uscat. In rest, pe masina, rulaj urban. Nu stiu ce alte conditii speciale poti asigura unor anvelope. Acum am luat nexen. Nu stiam nimic de marca asta, dar mi-au recomandat-o cei de la magazin (https://www.anvelope-torom.ro/). Se comporta exemplar, iar tinuta de mers dupa soriciul ala intarit e radical schimbata. Ramane proba de timp. Deocamdata dupa o vara si 5...6k km sunt multumit. Le recomand celor care vor gume bune.

Link spre comentariu
La 17.11.2023 la 23:15, BRANCA a spus:

Nu sărim calul?În clipul menționat cu loganul alb unul opreşte şi îi face loc celui care vine din dreapta să execute manevra la stg.Îl scoatem vinovat că nu se asigură la stg...Pe bune?Păi el vede de loganul alb?Nu!Ca atare ce concluzie tragem?Îți face unu loc,deci nu te băga că e pericol??Sau eu,cel care-i fac loc,să nu mai execut aşa ceva că îl bag în pericol pe ăl de face stg?

Iar vinovatul principal,adică motociclistul,e pasibil numai de sancțiunea că  a depăşit neregulamentar vehicul oprit?

Ceva nu mi se pare că se leagă într-o situație din asta.Ar trebui ca regulamentul să tranşeze clar,de ex să nu dea voie celui de pe drumul principal să oprească,ca să fie gentleman sau dacă maşinii îi dai voie să oprească legal atunci cel ce depăşeşte maşina oprită să fie responsabil 100%!...

Acolo trebuia LINIE CONTINUA! Iar ala nu e motociclist, e un DOBITOC! Cind esti pe drum cu o singura banda de mers pe sens si il vezi pe ala din fata ta ca s-a OPRIT, cred ca ar trebui sa te intrebi: de ce o fi oprit ala??? De prost sau faciliteaza trecerea cuiva? Dar daca te bagi sa depasesti, (acolo nefiind linie continua), macar o faci cu viteza mica, trecind usor pe linga auto care "statea". Si, cum mai e cu chestia aia cu "depasire in intersectie nedirijata"?

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
12 hours ago, fluffy37 said:

Tinand cont de multimea de accidente grave petrecute din cauza folosirii telefonului in timpul condusului...

Sa deie D-zeu sa se intample ce zic aia acolo!

Link spre comentariu
Acum 14 ore, fluffy37 a spus:

No, sa vedeti de-amu' accidente....deci mue ne invata sa conducem

Conform acelui articol nici navigatia nu o mai poți folosi, ceea ce pt unii care se bazează pe așa ceva, va fi o problemă. Pt restul care au limbrici si folosesc telefonul in mers, chiar ar fi benefic si interesant de văzut cum vor implementa solutia pe orice cazan 1,9 tedei. 

Link spre comentariu

La cum se aplică și unele legi deja existente la noi, mi-e greu să cred în așa ceva.â

Din păcate utilizarea telefonului mobil la volan cauzează cred că la fel de multe accidente ca și conducerea sub influența alcoolului, dar măsuri efective împotriva acestui obicei nu se iau.

S-a dovedit științific că o convorbire telefonică (chiar și cu handsfree) în timpul condusului distrage atenția și șoferul ajunge să nu mai fie la fel de atent la unele lucruri ce se întâmplă în trafic.

Asta fiindcă creierul nu e obișnuit să execute prea multe sarcini simultan, condusul fiind oricum o sarcină care cere o atenție distributivă. Mai grav e că văd mulți șoferi de TIR conducând cu telefonul în mână, fiindcă din cauza necesității de a petrece multe ore la volan ei se plictisesc.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

... Mai grav e că văd mulți șoferi de TIR conducând cu telefonul în mână, fiindcă din cauza necesității de a petrece multe ore la volan ei se plictisesc.

Asta-i nimic. Sa-i vedeti cum se uita la filme în timpul mersului.

Acum 22 minute, Ion_Bumbu a spus:

un jammer de putere mica

Pe 5G? Adica sa te radieze si când nu folosesti telefonul pe 5G si sa activeze cipurile lu' Gheiţ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări