Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Normal (dupa teoria probabilitatilor) nu poti gresi la infinit si sa "iesi din apa fara sa te uzi". Deci intr-o zi tot o iei in mufa. In copilaria si adolescenta noastra fiecare a depasit limitele si a incasat-o. Daca nu ne-am ales cu sechele importante => nu am calcat prea apasat pe bec. Ma uit astazi in stanga si in dreapta si mi se pare ca exista din ce in ce mai multi indivizi care se pare ca au tot norocul din lumea asta si indiferent de ce prostii ar face ... nu-si rup gatul. Deci nu ma refer numai la tineri ci si la oameni cu parul alb in cap. Observ o incalcare mult mai flagranta a limitelor si mult mai in forta. Imi dau seama ca asta se datoreaza evolutiei care le pune la indemana oportunitati care alta data nu existau. 

Oricum karma isi spune cuvantul si incearca sa tina drept balanta. 

Un asemenea bou, este un pericol pentru ca creierul lui asa functioneaza si nu percepe corect limitele. Bine ca era pe trotineta si nu la volanul unei masini. Am spus in urma cu cateva zile ca unora nici o trotineta nu le-as da, asa de periculosi sunt!

Link spre comentariu

Beton concluzie! Daca numarul marlanilor creste .... mai virezi la stanga la pwlivara! 

Daca virajul la stanga nu era interzis pentru logan, imi pun si eu intrebarea: cum putea sa execute in perfecta siguranta aceasta manevra stiind ca sunt idioti/marlani pe doua roti??? 

Ma uita si vad ca loganul incepe sa execute virajul la stanga si ajunge intr-o pozitie unde vizibilitatea este aproape zero:

Screenshot-2023-11-17-at-13-14-04.png

doar nu are drona in aer sa vizioneze traficul din spatele golfului.

Tare as vrea sa vad si eu cum Pârțea sau altii care scot din ecuatie marlania nu mai zic de politetea la volan/curtoazia cum ar fi efectuat virajul la stanga in locul loganului. Masinile sunt din ce in ce mai multe, marlania este si ea in crestere, deci in viitor va ploua cu "culpa comuna". 

Editat de merck
Link spre comentariu

Stii ce cred eu despre aia care fac misto de numele altora, nu?

Apoi, daca explicatiile alea nu te-au lamurit atunci e cazul sa mergi si sa predai singur permisul la politie.

Loganul ala stiind ca vine de pe un drum fara prioritate e atent si precaut chiar daca asta ii da voie sa treaca, e obligatia lui.

Printul tau e irelevant, in fapt dovedeste ca imediat ce ajunge in dreptul coltului intersectiei are vizibilitate buna din stanga, deci te uiti si daca vezi nebunul cu motorul te opresti in dreptul masinii albe lasand nebunul sa treaca. 

Culmea ar fi sa justificam neacordarea de prioritate cu "pai vezi domnule, era ala marlan"... 

La o intersectie langa Tgv se tot intampla periodic accidente ( si doua pe saptamana au fost ) pentru ca sunt idioti care ignora semnul stop, si justifica apoi ca deh, ala de era pe drumul cu prioritate de ce avea viteza mai mare decat permite regulamentul... Cretinism!

Nu te priveste pe tine cu ce viteza circula cei de pe drumul cu prioritate, obligatia celui care intalneste stopul e sa opreasca de tot ( nu sa reduca ) indiferent ca e sau nu liber, se asigura si daca e liber se baga. 

Asa si aici, Loganul ala putea fi mult mai precaut, intra usor si se uita in stanga sa fie sigur ca nu vine nimeni, si daca o facea sigur vedea motorul ( sau poate l-a vazut dar l-a durut la basca, ceea ce e si mai grav ).

Asta cu "nu aveam vizibilitate" e pur cretinism, la fel cum idiotii pe care ii calca trenul si scapa justifica cu "nu era vizibilitate". 
Pai daca nu ai vizibilitate intri orbeste la noroc, ce-o fi o fi?

Daca ala cu motorul era un tir? Il facea terci si pe el si pe masina de-l adunau aia de prin fiare...

Absurd!

Link spre comentariu
Acum 30 minute, Marian a spus:

Pai daca nu ai vizibilitate intri orbeste la noroc, ce-o fi o fi?

Daca ala cu motorul era un tir? Il facea terci si pe el si pe masina de-l adunau aia de prin fiare...

Absurd!

In momentul cand inca nu intrase in fata golfului avea vizibilitate, dar cat crezi ca dureaza situatia aia care ai vazut-o din coltul strazii??? Pui stop cadru si ingheti tot ca apoi sa executi manevra? Timpul trece, situatia se schimba.  In plus el trebuie sa se asigure din ambele sensuri, nu doar din stanga. Tu cred ca nu ai executat astfel de manevre ca sa iti dai seama ca daca intra in ecuatie si un marlan esti terminat (nu mai zic de situatia cand din dreapta vine un capos care nu vrea sa te lase!). 

Eu am intrebat clar: cum se executa manevra aia de viraj la stanga cand nu ai vizibilitate? 

Tu de exemplu cum ai fi procedat? (deci tine cont ca nu ai vizibilitate pe o portiune a manevrei de viraj la stanga!)

Fix asta este realitatea in prezent:

https://www.facebook.com/reel/346961287815359

se vede clar cati sunt in offside. 

Aici la fel se vede din nou cu cine avem de-a face in trafic:

https://www.facebook.com/reel/869270254804381

Editat de merck
Link spre comentariu

Tu ai un fix cu predatul permisului la politie. Nu esti capabil sa judeci o situatie, sa vezi toate aspectele ei si sa gasesti o solutie. Sunt satul de astia care se cred Schumacher cand de fapt ei sunt frustrati. Vad peste tot, inclusiv in familie soferi care chiar daca au zeci de ani in spatele volanului nu percuteaza situatia reala de astazi si doar norocul ii salveaza de o culpa comuna.

Nu uita ca in trafic mai sunt si femei la volan, mai sunt si incepatori care nu au avut parte de o "ucenicie" usoara si linistita si trebuie toti sa circule in nebunia din prezent, dar na ... frustratii uita de aceste aspecte si ii tot dau inainte cu legile, legi care sunt imbecile (vezi fosta lege cu sensul giratoriul unde nu existau benzi si pe care Pârțea o regreta si zice ca noua lege creaza cozi - si chiar el spune ca aceste cozi se formeaza din cauza nesimtitilor care nu sunt sanctionati, trebuie sa fie implicat intr-un un accident ca idiotu' sa isi dea seama ca greseste, dar multi si atunci se cred nevinovati). 

Daca ai fi iesit din tara sa conduci in diferite tari din vest ai fi inteles ce zic. 

Eu realizez ca legile odata cu marirea numarului de participanti la trafic, fara politete/curtoazie la volan nu duc decat la haos si accidente. Numarul oamenilor cu bun simt este in scadere drastica si numarul marlanilor creste exponential => este doar o chetiune de timp pana cand ai sa simti pe pielea ta unde bat eu. 

Editat de merck
Link spre comentariu

N ai cum sa te asiguri la faza aia decat daca esti cu suv sau cu duba si vezi peste. Daca scoți jumate de m botu ala te loveste, tu nu il vezi.

Cand il vezi e tarziu. E situatie imposibila.

Culpa comuna ca norocul sa nu te trezesti ca ii platesti la ala motocicleta si alte daune. Pt ca asta inseamna sa il incurajezi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări