Ion_Bumbu Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Acum 12 ore, daniels a spus: Nu este nevoie de reglementari speciale. Se aplica regulile ca in celelalte intersectii. Exact asta este si legea, intersectia este la intrarea in giratoriu, aia fiind dirijata deoarece ai semnul de giratoriu. In giratoriu se aplica regulile generale de circulatie, schimbi banda, dai prioritate, ai linie continua sau semnalizari le respecti, asta este deoarece este un drum in curba si atit, nu`i intersectie giratoriul! Te incadrezi pe prima banda si daca nu aai nici o linie continua sau semn pe asfalt mergi ca pe un drum in linie dreapta fara nici o problema, ala de pe banda 2`a daca vrea sa treaca pe banda 1`a semnalizeaza si cedeaza trecerea, vrea sa iasa de pe banda 2 din giratoriu, se incadreaza pe prima banda si apoi din banda 1`a iasa din giratoriu, nu sare o banda. Daca o sare e pe raspunderea lui. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 (editat) Dacă aveţi răbdare să urmăriţi clipul.Aici un curcan dezgheţat explică f f clar povestea cu giratoriul.Atenţie mare!Preselecţia pentru direcţia de mers se face înainte de sens!Acum puteţi înţelege clar de ce s-a dat amenda în clipul cu curcanul... În ambele poze care apar înainte de deschiderea clipului sunt situaţii diferite,dar de vină e maşina din dreapta!! Editat Martie 8, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 (editat) Fix pix! Daca sint in sens si am linie intrerupta intre benzi pot sa ma mut de pe o banda pe alta. Va rog sa dati un articol de lege care interzice/explica asta. Masina din dreapta ar fi vinovata daca ar fi prioritate de stinga in sens, asa cum era acu 40 de ani cred. La schimbarea de pe o banda pe alta cel care schimba banda are niste obligatii, asigurare, semnalizare, asigurare si schimbarea benzii, asa spune legea. Daca s`a modificat ceva va rog inca o data lege si art. Editat Martie 8, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Urmăriţi clipul poliţaiului.E totul explicat f clar acolo.Şi cu articole din lege. În intersecţia dirijată nu schimbi banda!Preselecţia pentru direcţia de mers se face la intrarea în intersecţie!!De asta vă spuneam că respectând regulile n-ai cum să te intersectezi cu cel din dreapta... Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 (editat) Perfect de acord cu @Ion_Bumbu. Daca ai o intersectie cu vreo 6-8 intrari cum mai stii daca cel din dreapta are sau nu de acordat prioritate???? La majoritatea sensurilor giratorii vazute de mine ai banda dedicata as putea spune pt virajul pe prima la dreapta si practic nici nu mai intri intre masinile care efectueaza virajul in sensul giratoriu. Deci pe ultima banda din exterior se face legatura doar intre intrarile-iesirile alaturate. Restul de 1-2-3 benzi (sau mai multe) circula in sensul giratoriu si nu mai conteaza care masina a intrat mai devreme sau mai tirziu. Nu poti sa sustii ca fiecare participant la trafic trebuie sa urmareasca toate masinile din jurul lui ca sa stie la care trebuie sa dai prioritate si la care nu. Am si caz concret de discutie daca se doreste dar doar pt colegii din Iasi unde intr-o anumita intersectie daca vrei sa mergi pe o anumita directie aflata la 180°-270° nu ai cum fara sa incalci reguli de circulatie: Ar trebui sa te incadrezi pe benzi interioare pt ca parcurgi mult din intersectie (multe grade) dar benzile interioare au linii continue la iesirea respectiva si poti iesi doar daca esti pe banda exterioara. Acum 48 minute, BRANCA a spus: Urmăriţi clipul poliţaiului.E totul explicat f clar acolo.Şi cu articole din lege. În intersecţia dirijată nu schimbi banda!Preselecţia pentru direcţia de mers se face la intrarea în intersecţie!!De asta vă spuneam că respectând regulile n-ai cum să te intersectezi cu cel din dreapta... Gresit! Intri pe intrarea 1 si vrei sa iesi pe 4. Deci te incadrezi pe banda 3. Pe intrarea 3 intra cineva si se incadreaza pe banda 2 pt ca vrea sa iasa pe iesirea 1. Tu ca sa iesi pe 4 te intersectezi cu cel de pe banda 2 care vrea sa iasa pe iesirea 1. Cine la cine acorda priortate pt ca ambele masini circula corect ??? Editat Martie 8, 2021 de sesebe Link spre comentariu
merck Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 16 minutes ago, sesebe said: Am si caz concret de discutie daca se doreste dar doar pt colegii din Iasi unde intr-o anumita intersectie daca vrei sa mergi pe o anumita directie aflata la 180°-270° nu ai cum fara sa incalci reguli de circulatie: Undi, bre? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 (editat) Podu Ros. Vii de pe Socola si vrei sa mergi in CUG. Marcajele sint asa cum am spus mai sus. Le-am retinut decind erau proaspat vopsite, si defapt mi-a fost atrasa atentia de altcineva mai intii. Editat Martie 8, 2021 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Sesebe.Exemplul dat e incorect.Ăl de intră pe intrarea 3 trebuie să dea prioritate.Mai exact spus intră în sens după ce trece cel de la 1! Cam în toate sensurile vezi cine intră şi cum circulă...Giratoriile "mamut" pot să aibă şi semafoare. Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Acum 19 minute, sesebe a spus: Podu Ros. Vii de pe Socola si vrei sa mergi in CUG. Ala nu e sens giratoriu. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Acum 29 minute, d2134 a spus: Ala nu e sens giratoriu. Da, stiu asta de multi ani si s-a lasat cu cearta si telefoane din partea unora care incercau sa ma convinga ca e sens giratoriu, DAR tot trebuie sa incalci regulile ca sa poti face traseul exemplificat mai sus de mine. Link spre comentariu
merck Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Ca sa mergi spre Cug trebuie sa fii pe banda 1 sau 2 dupa cum se vede marcajul. Mai este o banda in dreapta care nu apare (deci sunt 4 benzi in total). Daca ai intrat de pe Socola la centrul intersectiei , unde este sageata rosie deja trebuie sa iesi de pe banda 3 si sa intrii pe banda 2. 46 minutes ago, d2134 said: Ala nu e sens giratoriu. Acum nu mai este sens giratoriu ca are si semafoare, dar asta nu este de mult timp. Zeci de ani a fost sens giratoriu. Link spre comentariu
merck Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 53 minutes ago, BRANCA said: Cam în toate sensurile vezi cine intră şi cum circulă...Giratoriile "mamut" pot să aibă şi semafoare. Nu exista sens giratoriu cu semafor. Daca exista macar un semafor => nu mai este sens giratoriu. Cred ca numai la noi exista tampenia asta cu sensurile giratorii, avem sonsuri giratorii fara marcaje de preselectie si sensuri giratorii cu marcaje de preselectie. Chiar la acel sens giratoriu din Oradea, iarna daca nu se vad marcajele => militianul trebuie sa dea prioritate cand vrea sa iasa de pe banda 2. Primavara, vara si toamna, cand se vad marcajele poate sa iasa din sensul giratoriu de pe banda 2 pentru ca avand marcajele de preselectie il f.te pe ala de pe banda 1 care a intrat in paralel cu el daca nu iese maxim dupa 180 de grade. Link spre comentariu
merck Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 (editat) 2 hours ago, Ion_Bumbu said: Daca sint in sens si am linie intrerupta intre benzi pot sa ma mut de pe o banda pe alta. Daca iti permite traficul. Cand este aglomerat, nu ai tu timp de pe banda 1 sa intrii pe banda 3 ca sa faci la stanga in intersectia de mai jos: Se vede clar ca doar de pe bana 3 poti sa faci stanga, de pe banda 1 si 2 trebuie sa iti iesi maxim dupa 180 de grade. P.S. Politia se poate folosi si de camerele din intersectie care sunt valabile in instanta! Editat Martie 8, 2021 de merck Link spre comentariu
Alphsoo Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 (editat) Dungile alea din sens nu le-a facut Dorel intrerupte ca sa-i ramana si lui vopsesa pt. gard. Editat Martie 8, 2021 de Alphsoo Link spre comentariu
telefunken Postat Martie 8, 2021 Partajează Postat Martie 8, 2021 Am fost o data in situatia politistului, dinspre Bragadiru spre Rahova, sensul giratoriu la intersectia cu Cristalului. Varul din banda unu a vrut sa faca stanga in loc sa mearga inainte, am franat sa il las pe nebun sa se duca. Imediat cel din spate m-a lovit usor. M-am ales cu bara deformata si senzorii de parcare morti. Regula e regula si politistul a procedat corect. Daca in giratoriu v-ar lovi cineva pentru ca lasati sa treaca pe altul, nu ati m-ai gandi asa. Evident ca cel din spatele meu era vinovat, si cel din spatele vostru ar fi vinovat, dar totusi eu am pierdut timp aiurea cu service-ul si mi-am facut nervi in timp ce nesimtitul dus a fost. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum