Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

Postări Recomandate

Cea albastra pare sa fi fost impinsa in lateral dreapta, ca a scapat mai putin strivita, dar microbuzul...

Pai oribile imagini!

Si uite asa inca o tragedie cauzata de inca un tirist caruia i se rupe de politie si de ARR.

Si asta se intampla pentru ca ARR-ul nu exista de fapt, controlul in trafic pentru transportatori e asa... de ochii lumii, si pe rute mai putin circulate. Numai ca A1 colcaie de tiristi si camionagii care nu numai ca ignora complet programul de odihna ( si periodic mai adoarme cate unul la volan si face prapad ), ci folosesc si tot felul de metode pentru a fenta controale si sistemele de monitorizare si limitare ale masinilor. ca deh, el are program, are cursa, n-are timp de legislatie.

Link spre comentariu

N-aș fi stat în poziția aia,  tir în fața,  tir în spate,  nici să mă plătești. 

Iarăși,  tir în spate agățat de bara mea, pericol.  Ăla are potențial datorită gabaritului și,  după cum des se vede,  șoferii sunt vai mama lor.

Editat de cdinu332
Link spre comentariu

O singură dată am apucat între tiruri,pe Valea Oltului spre Sibiu.Se mergea în coloană,nicio şansă de depăşire.Am lăsat,cred,peste 50 m față de tirul din față şi tot am stat ca pe ghimpi,că-l aveam pe ăl din spate aproape...

Chiar nu-mi dau seama cum s-a ajuns totuşi la situația asta.Săptămâna trecută am venit pe A1 spre Piteşti şi n-am văzut,cât am depăşit,tiruri să circule fără distanță mare între ele!

Link spre comentariu
Acum 37 minute, cdinu332 a spus:

N-aș fi stat în poziția aia,  tir în fața,  tir în spate,  nici să mă plătești. 

Am pus ulterior al doilea video si intre tiruri erau de fapt 2 masini, un microbuz 8+1 si o masina. Tirul din spate era la distanta fata de primul tir insa nu reduce viteza (se vede in primul video ce botita este cabina tirului).

Screenshot-2023-09-19-at-17-11-18.png

Screenshot-2023-09-19-at-17-11-01.png

Editat de merck
Link spre comentariu

Fie a adormit fie era preocupat cu alte lucruri mai importante decat condusul ( cum ar fi telefonul ).

Sunt singurele explicatii care au sens.

Totusi, si stiu ca dupa razbel multi viteji se arata, dar stau si ma intreb pur filozofic, daca soferul microbuzului s-ar fi uitat din timp in oglinzi ( ca parea fie sa se stea, fie sa se mearga foarte incet, deci timp avea ), si-ar fi vazut tirul care vine iute, oare n-ar fi avut timp sa vireze brusc stanga spre banda 2? 

Ce-i drept faptul ca era atat de aproape de tirul din fata face putin probabil ca sa fi avut loc.

Zic si eu, nu ma dau destept, doar imi pun intrebari, poate s-ar fi putut totusi salva niste vieti...

Desigur, asta nu inseamna ca il invinuesc pe soferul microbuzului, nici vorba, vinovatul e criminalul care a lovit din spate ( criminal pentru ca a omorat 5 oameni ).

Link spre comentariu
Acum 37 minute, Marian a spus:

Totusi, si stiu ca dupa razbel multi viteji se arata, dar stau si ma intreb pur filozofic, daca soferul microbuzului s-ar fi uitat din timp in oglinzi ( ca parea fie sa se stea, fie sa se mearga foarte incet, deci timp avea ), si-ar fi vazut tirul care vine iute, oare n-ar fi avut timp sa vireze brusc stanga spre banda 2? 

Ce-i drept faptul ca era atat de aproape de tirul din fata face putin probabil ca sa fi avut loc.

Zic si eu, nu ma dau destept, doar imi pun intrebari, poate s-ar fi putut totusi salva niste vieti...

Desigur, asta nu inseamna ca il invinuesc pe soferul microbuzului, nici vorba, vinovatul e criminalul care a lovit din spate ( criminal pentru ca a omorat 5 oameni ).

Niciodata nu se executa o astfel de manevra. Pe banda 2 se circula cu viteza si daca intra unul in tine cand virezi stanga sa intrii pe banda 2 tot e nasol. In schimb se executa viraj dreapta si intrii pe banda de urgenta daca observi ca cel din spate vine ca nebunul, insa ... iti zic din practica ca nu ai cum sa observi asta si sa faci manevra, pentru ca pana bagi in viteza pana tragi de volan ... deja ala din spate te-a lovit. Se intampla si in vest sa vezi masini presate intre doua tiruri, dar nu in halul asta. 

Intotdeauna se pastreaza cativa metri fata de masina din fata (mai ales cand nu esti pe banda 1) pentru a putea vira stanga/dreapta daca vine pe mijlocul benzilor masina de pompieri (masinile de politie incap mai usor, nu trebuie sa te tragi prea mult intr-o parte). 

Editat de merck
Link spre comentariu

Vinovat 100% este jigodia de "sofer" de tir galben, probabil ca era cu mina la coaie pe tik-toc, sau se uita pe tableta la film, exista o filmare pina in impact unde nu se vede nici-o schita de a frina, intra ca boul ca si cum in fata era drum liber. Sper sa ramina in scaun cu rotile toata viata, nu sa crape, acest nenorocit de "sofer"!

Din pacate, NICIODATA nu stai in "curul" unui tir stationat, ORICE AR FI! Daca nu te poti pune in miscare din varii motive, iesi din masina si stai oriunde se poate dar NU ramii sub nicio forma in masina stationata!!!!! Te duci pe cimp, oriunde inafara carosabilului, sau oriunde esti ferit de situatii de gen. Nu ieiin calcul ca te vede si opreste la timp ci iei in calcul ca NU te vede din varii motive si te face terci! Iar daca circuli in spatele unuia, lasi distanta mare, minim 100-150 metri. Daca iti "sta in cur" si tu esti cu viteza legala pe acel segment de drum, ii vezi numarul si suni la 112 direct, vor anunta cea mai apropiata patrula de politie din zona unde esti, ai oportunitatea de a lasa fara permis un idiot/cretin/nenorocit de gen! Am prieten care a procedat asa! Si la prina patrula de politie, jigodia a fost trasa pe dreapta! Astia NU MERITA IERTATI, EVER, sub nicio forma!  Sa stea in mortii lor acasa, sa reflecteze de ce e fara permis! Eventual cui nu-i convine situatia, sa te depaseasca. IDIOTUL probabil ca nu era atent la trafic, altfel nu se explica de ce nu a virat stinga, sa evite, avea spatiu de manevra suficient daca era atent si banda 2 era libera (ma refer la tiristul ucigas). Dar telefonul mobil sau un film vizionat pe tableta, sau vreo "pipita sugatoare" e mai important(a)... 

https://www.facebook.com/watch/?v=681382167264911                              

Acum 4 minute, Marian a spus:

Mi-a trimis un prieten o poza mai elocventa care arata magnitudinea dezastrului, dar e mult prea horor sa o pun aici. 

Credeti-ma, nu va doriti sa o vedeti... 

Doamne fereste!!

Eu l-as inchide pe viata pe tirist.

Marian, pune-o sa vedem, faptul este consumat, poate asa, poza mai circula si se sensibilizeaza cretinii de gen!  Daca nu, trimite-o la mine pe mail   [email protected]

Eu pe asta o am, cea mai cea...

Image.jpg

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări