Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Nu este nimeni obligat sa loveasca animalul care ii apare pe calea de rulare pe autostrada pentru a evita un carambol. Daca era un mistret in loc de caine, l-ai fi lovit ca sa eviti un carambol? Cand apare un pericol orice sofer are dreptul sa franeze pana la oprirea autovehiculului chiar daca este pe autostrada. Daca de exemplu era surpata o bucata de autostrada (ca la noi se intampla des din astea) nu trebuia sa franeze pana se oprea si apoi ramanea oprit? Daca cei din spate nu au franat => este problema/vina lor! 

Si eu stiu ca asta este regula scrisa de @franzm:

La 29.07.2023 la 6:31, franzm a spus:

Pe alte meleaguri, în situatia asta, cine a intrat în cel din fata sa, are 100% din vina. Daca intra altii în spatele sau, acestia sunt la fel 100% vinovati de coliziunea provocata de ei. Dupa aceasta regula se împart si pagubele.

Si á propos de "Prostu satului, varianta milos, iubitor de animale. ". ati vazut vreodata cum arata coliziunea cu mistreti?

Mistretii sub capota si motorul în portbagaj.

Nu cred ca la noi sa fie altfel in cazul de fata, fiind vorba de un obstacol. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Sharky a spus:

Doarme la volan in mijlocul drumului. Aia e alta problema. O cauti cu lumanarea. Pe autostradă faci orice dar nu stai in calea prostului.

Asta s-o crezi tu. De aia apar accidente in carambol pe autostrada pt ca dorm aia din spate. Tu daca vrei n-ai decit sa intri sub remorca camionului din fata.

Link spre comentariu

Conduita preventivă spune să nu te ții doar de colac, ci să observi atent traficul și să ajustezi viteza și distanța față de ceilalți, după caz.Dacă tu stai doar cu ochii în telefon pe TikTok sau la păsărica din dreapta, nu poți observa la timp că in fața celui dinaintea ta s-a intâmplat ceva, ori chiar un câine e pe cale să îți taie calea.E de bun simț să oprești indiferent pe ce bandă te afli, dacă in fața ta apare un obstacol, indiferent că e un pisoi, un câine, bolovan sau Tyranosaurus Rex.Prost e ăla care te lovește in spate, tu ieși din culpă dacă iți funcționează stopurile....

Link spre comentariu

Am scris clar ca aia e o alta problema.

Prima se știe care e. Daca ti se pare normal sa te expui secunde întregi ca doar e datoria altora sa te fereasca pe tine....uite ce se întâmplă. Esti sau nu de vina, cazanu tot spart e. Poate mai si patesti ceva. In alea 3 secunde in functie de mașină accelera pana la 20 40 la ora.

Eu umblu cu premiza ca restul sunt retardati si eu trebuie sa ma feresc de ei.

Recunosc ca sunt un pic mai dur cu animalele ca de doua ori niste idioti erau sa mă lovească pe mine ca au ocolit animale si norocul meu a fost ca am avut loc si momentul oportun sa ii feresc. Incerc sa nu fac parte din categoria lor si sa am reflex sa ma asigur inainte sa ocolesc ceva si sa prevad cat de mult posibil. Dar e f greu și obositor.

Sunt conștient ca oricate sabloane as incerca sa recunosc daca e sa apara ceasu rau...

Ce a pus merc...sofer profesionist de cea mai jegoasa categorie. La unu dinala ce faceti? Va bagati in el ca aveti dreptate?

Ce mi se pare hilar e asta care filmeaza, nu pastreaza distanta suficienta. In caz de accident clar il trage si pe el in hora.

Link spre comentariu

Imaginati-va ca in locul cainelui e o vaca ori un cal, un animal de talie mare si ceva mai zapacit ( nu se fereste ).

Ce faci?

Il iei pe capota ca sa nu-i strici ziua idiotului din spate care evident ca nu se uita pe unde merge???

Zau asa, aveti mintea pe dos???

Link spre comentariu

Cu cât devine mai evident că sunt mulți bizoni in trafic, cu atât mai mult trebuie să acordăm atentie conduitei preventive.Am avut și eu scăpările mele, dar sunt de obicei cu un ochi  și in lunetă, am scăpat la fir de păr să fiu lovit din spate de bezmetici cu telefoane in loc de creier....

Link spre comentariu
Acum 34 minute, Sharky a spus:

Marian eu zic sa mai citesti pana intelegi.

Art 37

"Pe drumurile din afara localităţilor, vehiculele vor fi oprite sau staţionate voluntar numai în afara părţii carosabile, iar când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, paralel cu axa acestuia."

E greu de înțeles?

Link spre comentariu

E clar, văd că pe aici majoritatea ar da fără ezitare peste pisici, câini, porci mistreți și s-ar lua la trântă și cu un copac, numai să nu fie loviți din spate.....bravo națiune.Daci mândri, care interpretează cum le place codul rutier.

Link spre comentariu

Marea majoritate nu a dat si fabuleaza. Eu nu inteleg cum cineva poate avea pretentia ca o alta persoana sa-si strice proprieratea sau sa-si puna viata in pericol ca sa ii faca partie.

Link spre comentariu

Totuși nu pot sa nu ma intreb de ce nu s-a pus în miscare după ce cainele a scăpat? Ce facea, salva filmarea pentru posteritate?

O accelerare în forță cel puțin reducea daunele. Când oprești ( voluntar sau nu) brusc pe un drum de mare viteza, te expui la accidente. Este suficient  un singur neatent in urma ta și carambolul este garantat.

Editat de octav_ro2002
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări