DjLeco2021 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Acum 3 ore, sonic11 a spus: Vinovat cel ce virează stanga, și al doilea vinovat cel din suv care rula cu cel puțin 90km/h efectuând o tripla depășire....in localitate, adică un camicaze...rezultatul se vede in clip. Daca rula cu viteza legala avea suficient timp sa evite impactul. Trist, astfel de oligofreni vezi zilnic in trafic. Absolut corect! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) Acum 3 ore, daniels a spus: Art 120 Se interzice depasirea vehiculelor Cand te asiguri pt a efectua o depasire, pe langa asigurarea din fata si din spate, te mai asiguri ca ai loc sa intri inapoi pe banda ta. Daca faci o depasire multipla nu te poti asigura la ce gasesti in fata a 2-3 masini si esti obligat sa fortezi intrarea pe banda luind fata cuiva. Sunt de acord ca multi nu ar trebui sa aibe privilegiul de a conduce. In alte parti permisele sunt eliberate de instructori, dar acestia raspuns o periada de timp la fel cum raspunde si cel ce a comis fapta. Exact asta cautam eu sa pun... Marian, tu ai dreptate in ceea ce priveste depasirea (ce ai pus tu acolo cu politistul), dar aia se refera la O SINGURA MASINA ce vireaza stinga si una angajata deja in depasirea acesteia, nu la COLOANA DE MASINI (in asteptare) depasita de idiot-suv, pe contrasens (cazul de fata este 100% litera K), dar NU ai dreptate in situatia din discutie, pentru ca se bate cap in cap cu litera K! A facut intii el prima contraventie (depasind PE CONTRASENS coloana de masini in asteptare, adica exact LITERA K), a doua contraventie fiind viteza prea mare in localitate, contraventii care au dus la intimplarea accidentului! Iar eu stiu ca legea este lege pentru toti si se interpreteaza in litera ei, nu cum vrem sau credem noi! Pai ce facem, daca de exemplu cum este aici, in loc de 3 masini oprite in coloana (ca omul ala sa poata sa faca stinga), sint 10 masini, 15 masini in coloana si un idiot ca ala cu SUV-ul, le depaseste el pe toate, pe contrasens, pishindu-se pe litera K, pentru ca el e MIEZ. Asteptam 16 masini sa treaca jmecherul? Eu zic ca nu! Iar litera K a articolului 120 exact de asta a fost gindita, sa evite situatiile de gen! Exact cum in intersectii, de la o anumita distanta pina in locul de oprire, linia intrerupta dintre benzi, devine LINIE CONTINUA, linie continua ce nu iti (mai) permite sa schimbi banda, odata ce te-ai incadrat pe una dintre ele. De aia consider ca idiotul cu SUV-ul este cel MAI vinovat. Mare imi este mirarea daca nu cumva politia il va scoate pe el vinovat, pe cel cu SUV-ul, are 2 contraventii, nerespectarea litera K a art 120 si depasirea vitezei legale IN LOCALITATE, nu conteaza ca viteza SUV era 80 sau 120! In defapt s-a vazut in derapaj viteza, are cel putin 50 metri de derapaj pina cind se rastoarna pe acostament. Ca, asa ar trebui. Sau in cel mai rau caz, culpa comuna. Desi eu daca as fi politist, vinovat ar fi suv-ul, fara doar si poate, repet a facut 2 contraventii, una dupa alta, ce au condus la intimplarea accidentului. Editat Iulie 23, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) Acum 3 ore, sonic11 a spus: Chiar de nu putea evita acrosajul, situația era alta, frana și se oprea in individul ce tocmai vira la stânga...acum situația este complicata, este posibil sa se fi asigurat iar turbatul din suv sa fi fost pe aceași bandă în momentul când s-a asigurat lucru ce la făcut să vireze stânga ne vazand svu-ul care ulterior a intrat în depășire cu viteza cu mult peste limita. Da-mi voie sa cred ca EXACT ASA a fost! Editat Iulie 23, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
merck Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Acum 34 minute, Ion_Bumbu a spus: Da, aveau dreptul sa depaseasca acolo Serios? Sa vedem ce spune legea: Citat O intersecție este un nod rutier în care două sau mai multe drumuri se întretaie. O intersecție poate avea 3 căi - joncțiune în T , 4 căi - o răscruce de drumuri sau 5 căi ori mai multe. + Citat Art. 120. - Jurisprudenţă (1) Se interzice depăşirea vehiculelor: a) în intersecţii cu circulaţia nedirijată; Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) Oare chiar asa este? Mai este si Art 31... Articolul 31 Participanții la trafic trebuie să respecte regulile de circulație, semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier, precum și semnificația diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate: a) semnalele, indicațiile și dispozițiile polițistului rutier; b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b); c) semnalizarea temporară și/sau indicatoarele electronice, care modifică regimul normal de desfășurare a circulației; (la 02-01-2023, Litera c) din Articolul 31 , Capitolul IV a fost modificată de Punctul 1, Articolul 21, Titlul II din LEGEA nr. 383 din 29 decembrie 2022, publicată în MONITORUL d) semnalele luminoase sau sonore; e) indicatoarele; f) marcajele; g) regulile de circulație. Acolo marcajul permite depasirea... Daca nu exista linie intrerupta (marcaj pe sosea) da, se aplica punctul g, asa linia aia arata ca se poate depasi. E asa o treaba de nuanta...legala. Editat Iulie 23, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
adydep Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Ce intersecție,aia e curtea gării,și nici nu e linie continuă acolo: https://www.google.com/maps/@47.3021436,24.3393054,3a,62.7y,224.3h,83.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1sGEa0nIlIa2QhuomnrPlfYg!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) Acum 13 minute, Ion_Bumbu a spus: Acolo marcajul permite depasirea... Daca nu exista linie intrerupta da, se aplica punctul g, asa linia aia arata ca se poate depasi. Gresit, domnule, acolo s-a intimplat exact litera K a articolului 120! O mai pun inca o data sa o vedeti mai bine: Desi linia intrerupta PERMITE depasirea, acesta putea depasi doar masina incadreata in a vira stinga, insa ca el a depasit COLOANA DE MASINI, PE CONTRASENS, adica pe sensul opus de circulatie, vedeti in chenarul albastru, ce este incercuit cu rosu, incalcind litera K a articolului 120. Singura chestie DISCUTABILA/INTERPRETABILA este (si scriu asta dupa ce am revazut filmarea pe PC, nu pe telefon) ca masinile din spatele Opelului, erau inca in miscare, dar frinau pentru a-i facilita Opelului sa vireze stinga, exact (dupa parerea mea) ce ar fi trebuit sa faca si saracia cu SUV-ul lui. Nefiind politist, nu sint ferm convins ca litera K se poate aplica in cazul de fata (masinile din spatele Opel, frinind dar fiind inca in miscare in momentul in care SUV-ul a acrosat Opel), nu mai editez postarea anterioara. Editat Iulie 23, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Acum 14 minute, Ion_Bumbu a spus: Acolo marcajul permite depasirea... Daca nu exista linie intrerupta (marcaj pe sosea) da, se aplica punctul g, asa linia aia arata ca se poate depasi. E asa o treaba de nuanta...legala. Margajul da, dar toate se intampla atunci cand te uiti numai la marcaj. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) 1 oră în urmă, adydep a spus: Ce intersecție,aia e curtea gării,și nici nu e linie continuă acolo: Din video nu am observat asta (daca era pietris nu mai eram in dubiu), mie mi s-a parut drum (incap doua masini una langa alta si deja iesea o masina de acolo si ma indoiesc ca Marian stia ca acolo este curtea garii - desi banuiesc ca gara are o adresa, adica o strada). Dar daca se intampla aici accidentul cum judecam? Aici se vede clar ca este intersectie si linie intrerupta: https://www.google.com/maps/@47.2215193,26.9409914,3a,20.4y,106.19h,77.23t/data=!3m6!1e1!3m4!1shxxA5u3LmboVHCAuhGhgmA!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu Pot gasi zeci de astfel de intersectii. Uite si de la tine din judet: https://www.google.com/maps/@46.1842317,27.2443369,3a,75y,347.9h,62.48t/data=!3m6!1e1!3m4!1sqwE7eRd74yEri6YACBeIOQ!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu Editat Iulie 23, 2023 de merck Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) Adrian cea din Bacau e dirijata, are semne de circulatie. De 2 saptamani e si marcata. Editat Iulie 23, 2023 de daniels Link spre comentariu
merck Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 (editat) Acum 36 minute, daniels a spus: Adrian cea din Bacau e dirijata, are semne de circulatie. De 2 saptamani e si marcata. Da, n-am observat, am sters-o. Editat Iulie 23, 2023 de merck Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 23, 2023 Partajează Postat Iulie 23, 2023 Coloana nu era oprita. Era în curs de oprire. Doar daca semnaliza ala din fata înainte sa faca ala depășirea. Dar e cam imposibil sa vezi asa ceva. Oricum ar fi cel cu suvu si a luat o maxim. Masina aia e praf. Iar suma care ti o da asigurarea nu acopera alta masina echivalenta. Plus ca de opelu are si Euroins e clar... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 24, 2023 Partajează Postat Iulie 24, 2023 (editat) Despre idiotul asta, n-am cuvinte, cred ca era cu ochii in telefon... Editat Iulie 24, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
telefunken Postat Iulie 26, 2023 Partajează Postat Iulie 26, 2023 De unde sa vada SUV-ul cand incepe sa execute virajul la stanga aproape de langa acostament? Cand vrei sa executi viraj la stanga te incadrezi langa ax, astfel dai posibilitatea celor din spate sa te depaseasca si poti sa te asiguri si in oglinda daca vine ceva din spatele tau. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum