Marian Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Faptul ca se polemizeaza atat pe o chestie asa simpla, explica de ce Romania e tara cu cei mai multi morti pe drumuri din UE. E irelevant daca motociclistul avea sau nu viteza regulamentara, cand pleci de pe loc te asiguri si acorzi prioritate, cand schimbi directia de mers faci la fel, te asiguri si acorzi prioritate. Regulamentul rutier nu-i catusi de putin interpretabil la acest aspect. Individul cu masina daca se uita in oglinzi ar fi vazut negresit pe motociclistul care se apropie, mai ales ca drumul parea drept in spate. Fie l-a vazut dar a crezut ca are timp ( asa cum o multime de cretini cred ca pot trece totusi inaintea trenului si sfarsesc morti in mormane de fiare ), fie nu i-a pasat crezand ca ala opreste ca deh, el e cu masina deci are mai prioritate... Fie poate nu s-a uitat deloc ( ma confrunt mereu cu din astia care merg orbeste ). Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 La 21.07.2023 la 0:01, BRANCA a spus: Mai aveţi feisbuci?Am lichidat de mult timp contul.Să-ţi afişezi "rufele murdare" sau diverse chestii,inclusiv opiniile sau orientarea politică,ca să-şi bage unii nasul în ele,mi se pare o tâmpenie!Ca şi cum ţi-ai tăia singur craca de sub picioare... eu mai am, încerc să-l țin cât mai curat, adică să-mi apară în pagina principală doar postările din grupurile din care fac parte, subiecte de interes pentru mine, dau hide la tot felu de prostii. Oricum e inferior unui forum, unde subiectele sunt bine organizate și le poți găsi ușor și pe cele vechi, dar na, este la modă fb și grupurile pe diverse teme sunt mai active decât forumurile. Nu te obligă nimeni să distribui tot felu de prostii, să publici că te simți bine la castelu Bran sau mai știu eu ce info personală sau opinie politică. La prietenii din listă am setat la toți să nu văd ce distribuie, că în general distribuie numai prostii. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 (editat) Acum 3 ore, Marian a spus: E irelevant daca motociclistul avea sau nu viteza regulamentara Da, dar asta nu-i da motociclistului/ scuteristului, dreptul sa ruleze cu viteze ametitoare de 150+km/h in localitate (la motociclisti ma refer in special), cum este la mine in cartier, de imediat ce pleaca de la semafor si a trecut intersectia, pina la urmatoarea statie STB ajunge la 180-200km/h, turindu-si hirburile la blana! Aseara "urla" un nenorocit cu scirba-i de motocicleta, de spuneai ca-i ies pistoanele pe evacuare, dar el era "jmecher" la 2 noaptea prin cartier, "intre 2 statii STB"! Ii doresc urmatoarele (ordinea nu conteaza): o mica pata de ulei, un pic de nisip, sau asfalt ud cu apa din Dimbovita, plina cu alge! Astora de gen le doresc fara nicio remuscare, sa nu aiba timp sa se asigure suficient, o raba de 16 tone, un camion sau un TIR, cind ruleaza ei ca "jmecherii racheta". Pentru ca altceva nu merita! Decit sa se faca afis! Ma cac pe ei, fara nicio discutie! Tu vrei sa zici ca tu, uitindu-te pe geam/in oglinda ca sa te asiguri, vezi un punct cit o gamalie de bold (pe care de multe ori nu-l distingi ce este pentru ca merge cu farul stins), la distanta mare de peste 200-300 metri, care vine spre tine cu 150+ km/h, tu nestiind asta pentru ca te gindesti si te astepti ca ar rula cu viteza legala (14-15 metri pe secunda), iar tu te-ai asigurat corect in acceptiunea ta si teoretic si practic totodata si faci o manevra asemanatoare, dar in urmatoarele 3 secunde este "in lateralul tau" (pentru ca ruleaza cu 30-50 metri pe secunda) si se loveste de tine, ca doar tu ai fi vinovat si el nu? Chiar daca alearga cu de 2-3 ori viteza legala admisa in localitate? Pai in cazul asta, eu doar pe el l-as declara vinovat, ba chiar l-as acuza de tentativa de omor! Asta in cazul fericit in care ar scapa. Nu, pentru jigodiile astea, n-as avea pic de nimic, mai multa mila mi-ar fi de o insecta ce moare lovindu-se de parbrizul masinii. Editat Iulie 22, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Acum 2 ore, Marian a spus: Faptul ca se polemizeaza atat pe o chestie asa simpla, explica de ce Romania e tara cu cei mai multi morti pe drumuri din UE. E irelevant daca motociclistul avea sau nu viteza regulamentara, cand pleci de pe loc te asiguri si acorzi prioritate, cand schimbi directia de mers faci la fel, te asiguri si acorzi prioritate. Regulamentul rutier nu-i catusi de putin interpretabil la acest aspect. ai și nu ai dreptate. Să ști că în ancheta ce se va face, în rechizitoriu și în instanță se vor lua în calcul toate împrejurările chiar dacă nu scrie în OUG195, probabil vina va fi împărțită, viteza excesivă este de multe ori luată în calcul ca factor agravant a daunelor accidentului. Când mergi cu viteză peste limita legală îți asumi chestii la care poate nu te gândești. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Nu exista masuratoare radar facuta in momentul accidentului care sa dovedeasca viteza de deplasare a motociclistului in momentul impactului. Singura dovada palpabila si concreta e neacordarea de prioritate, cat se poate de evidenta din filmare. Pe asta se bazeaza instanta, nu pe opinii subiective de pe forum. Mai cautati din cand in cand legislatia, va treziti cu permis suspendat si nu stiti de ce. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Din filmare, deplasarea masinii pe jumate de metru corespunde unei deplasari a scuterului cu 6...7m. Clar nu avea viteză... Acum 3 minute, Marian a spus: Nu exista masuratoare radar facuta in momentul accidentului care sa dovedeasca viteza de deplasare a motociclistului in momentul impactului. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Se va face o expertiză tehnică, nu e nevoie de radar. În instanță se va ajunge cu toate temele făcute. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 (editat) Acum 2 ore, Marian a spus: E irelevant daca motociclistul avea sau nu viteza regulamentara, Nu este de loc irelevant. Este factorul care a dus la producerea accidentului. Oricât te asiguri, n-ai cum sa stabilesti viteza celui ce vine din spate; poti doar sa estimezi distanta la care se afla. Si în functie de asta apreciezi daca poti face manevra în siguranta. Daca cel din spate vine cu dublul/triplul vitezei pe care, din motiv de reglement, te astepti sa o aiba, toata discutia despre asigurare nu mai are rost. Regulamentul este obligatoriu pentru toti participantii la trafic. Altfel ajungem sa nu mai circulam. Daca e s-o dam în speculatii si motoristul ar fi stat sa-si puna casca si ar fi circulat cu viteza regulamentara, cele doua vehicule nu s-ar fi întâlnit în veci. Contraexemplul la ceea ce s-a vazut în filmulet o vad zilnic aici, în Germania. Stau unii si asteapta sa se goleasca strada, de zici ca asteapta sa le aduca cineva invitatie scrisa. Filmarea (originalul de pe telefon, nu varianta manipulata de pe fatza-n-buci, va servi la stabilirea vitezei. Si apoi, ce energie, adica viteza, trebuie sa aibe un scuter, ca sa devieze în asa hal o masina de 1,2-1,5 tone (ciocnire plastica). O fi fost asta viteza maxima trecuta în acte? Editat Iulie 22, 2023 de franzm Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 (editat) Acum 57 minute, XAN77 a spus: Se va face o expertiză tehnică, nu e nevoie de radar. În instanță se va ajunge cu toate temele făcute. Doar din putina fizica se poate face un calcul aproximativ, o CONSTATARE preliminara, luind in considerare greutatea scuterului + a pasagerilor, fata de cum a fost "impinsa" masina imediat ce a fost lovita de scuter. Doar de acolo si doar vizual iti dai seama ca scuterul avea viteza, "bine" peste limita legala. Si asta trebuie sa puna amprenta in partea de vina pe care a avut-o scuteristul. Pentru ca si el este VINOVAT, ba chiar FOARTE vinovat! Fara discutii! Daca cineva considera ca in cazul de fata nu este vinovat decit cel ce a facut stinga FARA SA SEMNALIZEZE, atunci imi iau un Jeep de 3 tone cu un super bullbar, rulez cu 100-120km/h in localitate, dau in el, il mierlesc si vina e a lui ca nu s-a asigurat corespunzator! Corect? Sau in acest caz, scuteristul avea "6 oua" impreuna cu ale pasagerului? Si, nepurtarea castii de protectie, cum e cu ea, ca din cite stiu nu este "optionala"... Editat Iulie 22, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
merck Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 (editat) Acum 3 ore, Marian a spus: E irelevant daca motociclistul avea sau nu viteza regulamentara La noi da, este irelevant daca scuterul avea sau nu viteza, insa peste gard in tari cu apa mai calda este invers, daca ai depasit viteza legala => esti primul vinovat pentru ca ai pus in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic. Tot numai noi aveam tampenia aia de lege ca in sensul giratoriu nu exista benzi de circulatie si orice marlan intra tare in sensul giratoriu "la centru" si il durea la basca. De cum s-a schimbat legea ... au disparut zmeii!!! In plus peste gard se fac foarte des la scuterele astea pentru ca ele trebuie sa aiba viteza limitata si foarte multi le scot limitarea. Am cascat si eu o data ochii personal la un astfel de test si scuterul care trebuia sa fie limitat la 50km/h ajungea la 84km/h. Chiar am ramas mirat ca testul se face cu persoana care il conduce in sea, nu gol. Editat Iulie 22, 2023 de merck Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Acum 14 minute, franzm a spus: Nu este de loc irelevant. Este factorul care a dus la producerea accidentului. Oricât te asiguri, n-ai cum sa stabilesti viteza celui ce vine din spate; poti doar sa estimezi distanta la care se afla. Si în functie de asta apreciezi daca poti face manevra în siguranta. Daca cel din spate vine cu dublul/triplul vitezei pe care, din motiv de reglement, te astepti sa o aiba, toata discutia despre asigurare nu mai are rost. Regulamentul este obligatoriu pentru toti participantii la trafic. Altfel ajungem sa nu mai circulam. Si apoi, ce energie, adica viteza, trebuie sa aibe un scuter, ca sa devieze în asa hal o masina de 1,2-1,5 tone (ciocnire plastica). O fi fost asta viteza maxima trecuta în acte? Excelent! Si aici, asemeni! Link spre comentariu
merck Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Acum 16 minute, franzm a spus: Nu este de loc irelevant. Este factorul care a dus la producerea accidentului. Oricât te asiguri, n-ai cum sa stabilesti viteza celui ce vine din spate; poti doar sa estimezi distanta la care se afla. Si în functie de asta apreciezi daca poti face manevra în siguranta. Daca cel din spate vine cu dublul/triplul vitezei pe care, din motiv de reglement, o astepti sa o aiba, toata discutia despre asigurare nu mai are rost. Regulamentul este obligatoriu pentru toti participantii la trafic. Altfel ajungem sa nu mai circulam. Asta este diferenta intre noi si vest! Asa ar trebui sa gandim toti, dar ... marlanismul mioritic ne impedica! My hat off to you, Sir! Link spre comentariu
draku Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 (editat) Lipsa echipamentului scuteristului nu are implicatii in dinamica acidentului in discutie Decat pentru el, ca urmari... Editat Iulie 22, 2023 de draku Link spre comentariu
merck Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 Acum 53 minute, doru3160 a spus: Din filmare, deplasarea masinii pe jumate de metru corespunde unei deplasari a scuterului cu 6...7m. Clar nu avea viteză... Serios? Cum ai calculat. Daca ai pus 6-7 metri pe secunda iese o viteza de 21,6 - 25,2km/h si la asemenea viteza nu iese deloc impactul ala care se vede in filmare. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 22, 2023 Partajează Postat Iulie 22, 2023 (editat) La 07.07.2023 la 13:06, Ion_Bumbu a spus: Ca tot vorbim de justitie, Politie si accidente, prin anii 90 si un pic un amic isi ia un Zimbet nou nout, galben de-i ziceam ca-i cu hepatita. La intoarcere de la munte, undeva dupa Hateg venea linistit cu 90km/h, drum perfect, nou facut, drept, liber cu vizibilitate de km doar ca se trezeste in fata cu doua masini, una din ele la cravata, totul OK, semnalizeaza ca o depaseste, intra in depasite si brusc cel din fata o taie spre stinga spre un drum agricol, frine, tamponare sanatoasa, toata lumea scapa intreaga deoareca amicul avea multi ani de condus dar masinile bine sifonate. Vine Politia, PV, amenda la cel care a facut stinga si adeverinta de reparatie pentru amicul meu insa era un clenci, vinovatul n-avea asigurare valabila... Sfat Politie: va reparati masina si va indreptati in justitie impotriva vinovatului. Amicul asa si face si care a fost verdictul dat in justitie? reusiti sa va dati seama? Vad ca la asta nu s-a inghesuit nimeni sa raspunda... Cazul este foarte clar, neasigurare la schimbarea directiei de mers, dat de Politie pentru cel lovit. Deoarece vinovatul nu avea asigurare cazul s-a finalizat in justitie. Justitia a decis ca vina este comuna ( culpa comuna), 50% cel fara asigurare, schimbare directie de mers, amicul meu, 50% pentru depasirea unei coloane fara a lua toate masurile de evitare a unui accident! Explicatia este foarte simpla, 2 masini chiar daca una era tractata formeaza o coloana. Asta era imediat dupa 90 cind exista prevederea aia in lege cu luarea masurilor... Deci nu-i cum isi da fiecare cu parerea, este cum spune justitia, acolo se iau in considerare toate aspectele, inclusiv viteza motociclistului, faptul ca nu a avut casca daca Doamne fereste a decedat, aia deja nu i se poate imputa 100% soferului adormit. Urmarea este ca dupa un astfel de accident care este clar pentru toat lumea, toti stiu cine e vinovat justitia spune: nu-i chiar asa, fiecare are partea lui de vina... Pentru a determina vitezele de deplasare s-au inventat expertii, in cazul asta e simplu, exista filmare, de acolo se poate determina fara probleme viteza. Editat Iulie 22, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum