merck Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Pai si crezi ca ala in Cluj dupa ce i-a taiat fata dobitocul cu Spring a facut altfel? Crezi ca a pus mana pe ghioaga? Nu! Doar are filmarea si se duce la politie, punct! In plus Spring-ul este lovit pe lateral si nu in spate, deci si fara filmare se stie care este verdictul. Aia care depasesc coloana sigur nu cunosc legea! Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat: a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precedă nu a semnalizat intenţia începerii unei manevre similare şi că poate depăşi fără a pune în pericol sau fără a stânjeni circulaţia din sens opus; d) să reintre pe banda sau în şirul de circulaţie iniţial după ce a semnalizat şi s-a asigurat că poate efectua această manevră în condiţii de siguranţă pentru vehiculul depăşit şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Art. 120. - Jurisprudenţă (1) Se interzice depăşirea vehiculelor: j) când din sens opus se apropie un alt vehicul, iar conducătorul acestuia este obligat să efectueze manevre de evitare a coliziunii; Editat Iulie 5, 2023 de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Hmm se pare ca sinteti cam pe linga cu Patroalele, nu-s X5, X4, etc... Masina aia are 136Cp la 2,3T deci cam nu pusca cu visele unora de pe aici. Problema mare cind mergi cu astea e sa nu dai in unii mai mici. De, vorba aia, ca si intrafic lume multa, oameni putini. Acum 1 minut, merck a spus: (1) Se interzice depăşirea vehiculelor: j) când din sens opus se apropie un alt vehicul, iar conducătorul acestuia este obligat să efectueze manevre de evitare a coliziunii; Pai de ce sa-l evite, e in banda lui sa dea in el ca sa-l invete minte pe bombardier! Cam asa se propovaduieste pe acilea. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Bumbu pe aici se propovaduieste respectarea legii, daca nu ai inteles. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) merck.Ai făcut teoria chibritului cu depâşirea.Nu vorbeam de corectitudinea/legalitatea sau nu a manevrei de depăşire a coloanei de maşini!Era pur şi simplu situaţia în care tembelului îi apare maşină în faţă şi trebuie să se retragă.Nu-i faci loc şi te expui unui accident,posibil chiar mortal?? De asta am pus întrebarea retorică "cum faceţi dreptate pe şosele"?? Editat Iulie 5, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Acum 13 ore, adydep a spus: Dacă e o mașină mai mare ca a ta frânezi garantat si-i faci loc...că n-o să mori pentru un bou... Ai rămîne extrem de surprins. Majoritatea presupun că eu nu sînt atent la drum și se trag singuri înapoi, probabil în fața vreunuia pe care îl forțează să frîneze. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Acum 18 minute, BRANCA a spus: merck.Ai făcut teoria chibritului cu depâşirea.Nu vorbeam de corectitudinea/legalitatea sau nu a manevrei de depăşire a coloanei de maşini!Era pur şi simplu situaţia în care tembelului îi apare maşină în faţă şi trebuie să se retragă.Nu-i faci loc şi te expui unui accident,posibil chiar mortal?? De asta am pus întrebarea retorică "cum faceţi dreptate pe şosele"?? Tembelul trebuie sa ramana pieton pentru inceput 60 de zile si apoi daca este incapatanat trebuie sa ramana fara carnet forever! Te intreb: daca maine ar fi impanzita tara asta la tot pasul cu camere crezi ca vor mai exista bombardieri? Trebuie sa revenim la normal, la respectarea legilor. Tot jegosii astia de bombardieri au odraslele care practica bullying-ul in scoli si licee, ca doar ce vede la parinte copie instant cand observa un beneficiu. De ce vrei tu sa continuam intr-o directie gresita? Macar de ar ramane constanta situatia, dar stii bine ca se inrautateste pe zi ce trece! De ce nu intelegi ca pentru a schimba situatia trebuie sa facem un pas inainte si nu un pas inapoi? Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Exact! Orice contraventie, infractiune trebuie pedepsita ca atare astfel incit sa descurajeze GENERAL repetarea ei. Asa daca bizonul iti taie fata si tu pui frina sa nu dai in el, ce o sa zica? Da-l in gura ma-sii de bou, l-am facut si pe asta si-l fac si pe urmatorul! Frecindu-si palmele... Insa daca si-o ia peste bot, eu zic ca se va pondera si alta va fi situatia sind se va gindi, "ba, daca mi-o da ala"?!? Editat Iulie 5, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 merck.Te faci că nu înţelegi?Păi cine dintre noi e împotriva respectării Codului Rutier?E vorba de "ce poate face legal,efectiv,unul din voi cu muşchii mari" ca să fie "dreptate" pe şosele!! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) O chestie extrem de buna si utila ar fi impinzirea peste tot cu camere de luat vederi si sa-si vina direct "placinta" acasa, cu poprire pe salariu, nu sa aduni amenzi si sa te doara la bascheti. Apoi, eu as da o lege in care filmarile de la camera de bord sa fie acceptate ca probe! BONUS, cu investitie minima din partea autoritatilor, as face un site sau ceva de gen in care fiecare sa poata uploda ce a inregistrat camera de bord, iar cel ce "face pe jmecherul" sa fie direct ARS la lovele, adica mai pe romaneste "sa ne dam in git" unii pe altii pina ne civilizam! Atunci sa vezi si cum se semnalizeaza schimbarea directiei de mers sau a benzii, sa vezi cum fiecare respecta legislatia si pe celalalt participant la trafic, pentru ca FRICA PAZESTE PEPENII. Mai pe scurt, ai gresit, ai platit, e simplu! Editat Iulie 5, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
validae Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Se propusese o lege ca filmările camerelor de bord să fie admise ca probă în raportarea încălcării regulamentului rutier, dar jegurile din parlament își știu metehnele și pe ale beizadelelor și nu a trecut legea.Dar cum postarea unei filmări pe feisbuc sau alte rețele de socializare se consideră postare publică, poliția e obligată să se autosesizeze. Deci postați filmările cu bombardierii de câte ori puteți, până la urmă vor fi potoliți... Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Eee...Astea sunt nişte puncte de vedere legale şi bune!Nu ieşitul cu bâta,tamponatul sau mai ştiu eu ce! Printr-o atitudine din asta s-ar putea obţine efecte mari.Singurul neajuns că nu sunt destule camere de luat vederi pe maşini. Mai că aş zice că şi o lege care să oblige toate maşinile să aibă videocameră ar fi bună... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Acum 1 oră, BRANCA a spus: Eee...Astea sunt nişte puncte de vedere legale şi bune!Nu ieşitul cu bâta,tamponatul sau mai ştiu eu ce! Printr-o atitudine din asta s-ar putea obţine efecte mari.Singurul neajuns că nu sunt destule camere de luat vederi pe maşini. Mai că aş zice că şi o lege care să oblige toate maşinile să aibă videocameră ar fi bună... Da, exact cum au obligat cu luminile de intilnire! Eu as implementa la fabricarea auto noi, sau ca KIT obligatoriu, un sistem cu GPS si un software adecvat, cxare sa "trimita direct" la un server serios, viteza cu care te deplasezi, daca sari calul sa "te traga inapoi", iar daca continui, sa-ti vina direct amenda. Totodata cum e line assist, sa nu-ti dea voie sa depasesti pe linie continua. Fac pariu ca accidentele s-ar ameliora simtitor. Editat Iulie 5, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 6, 2023 Partajează Postat Iulie 6, 2023 DjLeco2021.Am fost în America o singură dată.Pe autostradă zici că se circula cu mortu!Toţi mergeau cu viteză constantă şi nu depăşeau valoarea maximă impusă!Au o frică de poliţie de numa!!Nu ştii de unde apare un elicopter sau din ce tufiş răsare echipajul de poliţie... Dacă vezi în marile lor oraşe cum se vine sau se pleacă de la serviciu zici că la noi nu-i circulaţie!!O mare de maşini pe nu ştiu câte benzi!Şi totuşi se circulă mai sigur ca la noi!... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 7, 2023 Partajează Postat Iulie 7, 2023 Pentru ca, frica pazeste pepenii... Link spre comentariu
merck Postat Iulie 7, 2023 Partajează Postat Iulie 7, 2023 Polițiștii care l-au oprit pe Horodniceanu, anchetați pentru abuz în serviciu. Godină: "Dacă nu luăm atitudine acum, ne vom întoarce la vechile metehne" Ce porc jegos! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum