Ion_Bumbu Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 1 oră în urmă, ratza a spus: Eu exact așa procedez, inclusiv cu ăia de pe contrasens. Asa si trebuie, nici unul iertat mai ales daca-s TIR-uri! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Acum 10 ore, Ion_Bumbu a spus: Cel care a produs accidentul cu buna stiinta a incalcat aceasta prevedere deci nu respecta codul rutier sau poate nici nu stie de prevederea asta la fel ca multi altii. Prin faptul ca a claxonat arata ca era constient ca ceva se poate intimpla dar a ales sa-l loveasca, comportament de vatman. Dar oare idiotul care forțează si iti taie fața, nu trebuie si el sa citeasca si sa stie acel paragraf? De ce numai cei care circula corect sunt vinovati ca nu circulă preventiv? Intreb si eu, asa, pt un prieten. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Acum 26 minute, icar a spus: Pai nu va suparati, domnule @Ion_Bumbu, art. 35, alineat 1, il incrimineaza TOCMAI PE COCALAR, ori nu vedeti asta? Adica cocalarul intra prin fortare, incalcând legea, dar sustineti ca "boul" e de vina, ca nu s-a ferit din fata mitocanului? ... Imi aratati dumneavoastra undeva unde am spus eu ca cel cu Arcul este nevinovat? Eu v-am citat si am pus articolul doar pentru ca dumneavoastra ati sustinul ca acel "cameraman" circula corect deci nu incalca nici o lege cind dupa ce-l claxoneaza da cu nonsalanta in el. Atit si nimic altceva, si da, ala ce produce voit un accident este un bou incaltat ca altfel n-ar putea conduce. Ce-i mai fain e ca vrem sa scapam de comportment de cocalar prin metode de cocalar... P.S. @doru3160, la prietenul dumneavoastra transmiteti-i ca nici "corectul" n-a respectat legea. Editat Iulie 5, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Acum 20 ore, merck a spus: De ce consideri ca cel care filmeaza a condus agresiv? Pentru ca nu l-a evitat pe ala cu spring-ul? Daca ar fi asa, multi nevinovati care se trezesc cu dobitoci care le taie calea si nu reusesc sa evite accidentul conduc agresiv! Nu-i o prostie asta? Tu ai impresia ca toti au reflexe de sofer de formula 1? Mai sunt si femei la volan care se pierd cu firea, mai sunt si incepatori, deci incearca sa intelegi ca solutia nu-i evitarea mitocanilor ci arderea la buzunat si la permis! Daca pedepsele se inaspresc si mai mult si multi mitocani raman fara permis nu va fi mai bine!? Nici nu ai sa mai ai nevoie sa eviti! Bine ca nu esti tu judecatorul care sa pronunte sentinta intr-un asemenea caz! 1001 aplauze! Editat Iulie 5, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Acum 14 ore, merck a spus: https://fb.watch/lA2taBf8bY/ Aluia i-o dadeam GRAV cind a depasit pe continua sa-mi intre in fata, daca eram in locul soferului ce filma! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Acum 11 ore, Ion_Bumbu a spus: SECŢ IUNEA 1: Obligaţiile participanţilor la trafic Art. 35 (1) Participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private. OUG 195/2002 reactualizat in 2022 01/07. Cel care a produs accidentul cu buna stiinta a incalcat aceasta prevedere deci nu respecta codul rutier sau poate nici nu stie de prevederea asta la fel ca multi altii. Prin faptul ca a claxonat arata ca era constient ca ceva se poate intimpla dar a ales sa-l loveasca, comportament de vatman. Si mai este ceva, il lovesti pe bou si se intimpla de multe ori asta, un vinovat si 4 nevinovati. https://www.tion.ro/eveniment/video-cinci-masini-avariate-in-urma-unui-accident-in-zona-pietei-balcescu-din-timisoara-1735632/ Aici probabil a fost neatentia. In momentul in care claxonezi, avertizezi pe cineva ca face o prostie/greseala, ca atare te astepti sa reactioneze si sa se conformeze! Cit timp omul din a carui masina s-a filmat, si-a respectat banda, cit timp nu a depasit viteza legala, problema este a boului care s-a bagat CU TUPEU. Nu cred ca eu trebuie sa ma asigur pentru cel ce schimba banda de circulatie, ci EL trebuie sa se asigure, sa semnalizeze din timp intentia de schimbare a benzii si dupa semnalizarea intentiei, se mai asigura inca o data, INAINTE sa efectueze manevra, asta doar DACA ARE SPATIU de manevra! Altceva este inutil de comentat. Daca dumneata cunosti alte reguli de circulatie si conduita rutiera, astept sa fiu si eu luminat! Acum 3 ore, merck a spus: Pai si astea nu sunt valabile si pentru bombardieri, mitocani si dobitoci? Sau numai aia slabi de inger trebuie sa faca un pas inapoi iar ciumegii sa ridice stacheta cat mai sus? Ala care a schimbat banda de mers fara sa se asigure, fara sa semnalizeze nu a incalcat prevederile codului rutier? Legea se aplica numai pentru fraieri cumva? Am mai pus un filmulet cu un dobitoc in audi rosu. Ala deja a intrat si pe contrasens si a depasit pe linie continua doar pentru ca nu a putut accepta ca nu i se face loc sa fie el primul. Ne plangem de bullying in scoala, in trafic, la job dar stam dom'le ca ramele fara coloana vertebrala si de fiecare data facem noi un pas inapoi sperand ce? Voi chiar aveti capacitatea de a judeca??? Voi credeti ca rezolvarea consta in a face tot timpul pasul inapoi??? Inaintasii nostri s-au batut pentru o viata mai buna si mai demna si voi astazi va puneti in genunchi si faceti un pas in spate in fata unor putzoi cu figuri in cap??? Chiar nu aveti pic de demnitate??? Cine a facut apel la bata? Tot ce trebuie sa faci este sa nu te lasi calcat in picioare de marlani! Nu mai fa pasul inapoi daca vrei ca in viitor sa fie bine! Respect maxim, colegu'! Editat Iulie 5, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Normal. A cautat o ala cu springu, a gasit o. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Acum 1 oră, ratza a spus: Nu am zis că accelerez, am zis că nu frînez ca să-i fac loc. Multi merita asa, pentru ca nesimtirea si jegosismul au ajuns la cote maxime! Doar ca nu merita sa crape ci sa ramina viu sa povesteasca si altor "prosti de gen", isprava lui, cum ca a depasit ca boul fara sa aiba loc de manevra si ca si-a luat mu-mu! Observ ca in ultimul timp, KARMA, a inceput sa actioneze pe drumuri, multi idioti crapa SINGURI sau cu pasagerii de linga ei, fara sa omoare pe altii, nevinovati de pe sensul opus. https://opritidramele.com/2023/06/30/goana-pe-sosea-sfarsit-tragic-doi-tineri-de-19-si-20-de-ani-au-murit/?fbclid=IwAR3823TL9VC99kGutgXG_uqRmqJclqoN8dBsV8u5VLRFNJyaiw_L5ddfZ18 Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Acum 1 oră, validae a spus: Întâlnesc frecvent ,,şmecheri,, din ăştia, care de exemplu, când prima bandă e plină şi pe a doua sunt doar două-trei maşini care fac stânga, ei se bagă pe banda a doua apoi vor să ,,se vâre,, pe prima, printre primii de pe banda unu, fentându-i pe cei care stătuseră cuminţi la coadă. Ei nu pot domnule să aştepte, trebuie să se bage musai în faţă... în cazurile astea, stau lipit de bara ăluia din faţă, nu-i las în faţă nici de-ar crăpa.Dacă îi lasă altul din faţă, treaba lui. Asemeni procedez si eu, mai ales ca ultimii 25 metri pina la linia de oprire dinaintea trecerii de pietoni din intersectie, sint delimitati de linie continua intre benzi, ceea ce logic impune sa ITI ALEGI DIN TIMP banda pe care vrei sa iti continui drumul dupa traversarea intersectiei. Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus: Asa si trebuie, nici unul iertat mai ales daca-s TIR-uri! Se pare ca dumneata esti GICA CONTRA si tii cu ursul. Eu unul m-am lamurit, ma asteptam la MAI MULT din partea dvs, va stiam un om respectabil, pacat... Sper sa nu ne intilnim vreodata in trafic, pe dreptul meu... Nu este o amenintare ci doar o chestie ce ar trebui sa dea de gindit (multora). Editat Iulie 5, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Atit timp cit umblu cu Patrolul puteti fi in dreptul dumneavoastra cit vreti. Si da, am intilnit si din aia care daca cel din fata face o depasire mai la limita in loc sa frineze o tin fix drept inainte, altii daca sint depasiti si vad ca grabitul e la limita in loc sa frineze usor sa-l lase sa treaca accelereaza ca-n mintea lor doar aia doi se lovesc si el scapa. Astia sintem, atita putem si asa merem inainte. Am nenumarati ani in care am condus doar masini mari cu scamele lor si in primul rind pentru toti cei care eram angajati prioritatea a fost conducerea preventiva, una e sa ai un accident cu o masina usoara alta cu masini mari, inalte cu sasiu si care mai erau incarcate si cu cite 800-1000kg in spate de multe ori. Pentru asta am invatat ca trebuie sa avem grija si de ceilalti si sa nu ne coborim in nici un caz la nivelul lor, riscul era prea mare la o tamponare dintre un ceva ca Arcu` si o masina de 2T+... Acuma depinde de nivelul fiecaruia ce alege, bineintels ca poti ajunge sa te enervezi in trafic insa vorba amicului meu, G... calm, nu-i concurs! Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Lăsaţi-o mai moale cu făcut dreptate!Nimeni nu este "autorizat" să-şi facă singur dreptate,adică să fie şi jude şi călău! Repet,credeţi că e o "fericire" să-ţi loveşti maşina sau,Doamne feri,să-ţi "moi" oasele,numai ca să demonstrezi că ai drepate?? Nimeni nu te iartă nici dacă ieşi cu bâta sau taberi cu pumnii pe "adversar"!!Dacă omori pe cineva,chiar dacă e greşeala lui,credeţi că se rezolvă psihic şi legal/juridic uşor? Cred că ponderaţia,prudenţa şi mai ales conducerea preventivă te poate scoate din multe. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Acum 24 minute, Ion_Bumbu a spus: Atit timp cit umblu cu Patrolul puteti fi in dreptul dumneavoastra cit vreti. Astia sintem, atita putem si asa merem inainte. QED! Editat Iulie 5, 2023 de merck Link spre comentariu
merck Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Acum 15 minute, BRANCA a spus: Lăsaţi-o mai moale cu făcut dreptate!Nimeni nu este "autorizat" să-şi facă singur dreptate,adică să fie şi jude şi călău! Si ce recomanzi, sa luam pozitia ghiocelului si sa acceptam bullying-ul? Nimeni nu-i autorizat sa incalce legea! Si de aici trebuie plecat! Link spre comentariu
validae Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 Acum 41 minute, Ion_Bumbu a spus: Atit timp cit umblu cu Patrolul puteti fi in dreptul dumneavoastra cit vreti. Eu chiar voim să întreb ce maşină conduci, dar mi-ai luat-o înainte. Acum se explică de ce iei partea bombardierilor....probabil eşti unul dintre ei. Eu nu trec de pe o bandă pe alta decât dacă e loc suficient pentru manevră, sau în caz contrar doar dacă văd că cineva mă lasă şi îmi semnalizează asta.Observ că sunt destui care circulă foarte lent şi încurcă traficul mai ales în intersecţii, dar acum nu însemnă că dacă ai o maşină mai puternică, trebuie să-i dai pe alţii la o parte, doar pentru că poţi... Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 5, 2023 Partajează Postat Iulie 5, 2023 (editat) Văd că se umflă muşchii pe unii aici!Cum vedeţi voi că puteţi face "dreptate" pe şosea??Zic asta întrucât,după lege,numai Poliţia Rutieră şi Justiţia sunt autorizate... Corect,după mine,în afară de filmat şi transmis "organului" n-ar trebui întreprins nimic. Ce a menţionat şi Ion_Bumbu,adică faptul că cineva depăşeşte în coloană şi în loc să-i faci loc de retragere accelerezi,mi se pare tâmpenia maximă!Adică un pas spre ţintirim,în caz de n-are loc!... Editat Iulie 5, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum