Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

20 minutes ago, Liviu M said:

Pai nu-i vorba numai de politistul ala, ca uite cata lume pe forum considera ca masina alba n-a acordat prioritate.

Repet, acolo sunt doua probleme. Prima, masina alba care nu s-a incadrat corect si a doua politistul care n-a acordat prioritate. Ca in locul masinii albe putea fi o alta, care tocmai intrase si era bine incadrata. Ca daca va uitati voi la streetview la intersectia aia pe care mi-o tot amintiti, o sa vedeti ca e loc berechet pentru o masina noua sa intre pe banda 1 astfel incat politistul sa trebuiasca sa-i acorde prioritate.

Fix acolo :

Capture-d-e-cran-2021-03-07-a-12-06-52.p

Se vede clar ca cel de pe banda 2 semnalizeaza dreapta si apasa si pe pedala de frana. De ce? Pentru ca nu poate intui ca acel camion nu-i va taia calea ci iese prima la dreapta fara sa il jeneze. 

Link spre comentariu

V-am pus linkul şi nu v-aţi uitat!Maşina albă încadrată pe banda a doua nu are voie să facă decât înainte sau la dreapta,dacă a intrat odată cu curcanul!Deci nu avea cum să taie faţa ăluia!

Dacă venea de pe intrarea din dreapta şi vroia să facă înainte trebuia să aştepte,la intrare,să treacă curcanul.

Mai uitaţi-vă în linkul pus de mine că e explicat f f clar!

Link spre comentariu

E clar, ma ignorati cu buna stiinta, :wretredrept pentru care imi iau jucariile si plec. :rade:

Sorry, au aparut intre timp si raspunsurile.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Tirul in prealabil forteaza un pic intrarea in sens giratoriu:

Capture-d-e-cran-2021-03-07-a-12-12-23.p

ala cu Smart-ul este in botul lui. Totusi el plecand greu de pe loc, daca nu forteaza => il prinde noaptea in sensul ala giratoriu. 

Fara bun simt e clar ca nu se poate. Trebuie si tiristul sa ajunga la destinatie, dar daca circula multi militieni (cu multe oua prin chiloti ) prin sensul ala giratoriu tirul face panza de paianjen intre roata si carosabil. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 10 minute, merck a spus:

Fix acolo :

Capture-d-e-cran-2021-03-07-a-12-06-52.p

Se vede clar ca cel de pe banda 2 semnalizeaza dreapta si apasa si pe pedala de frana. De ce? Pentru ca nu poate intui ca acel camion nu-i va taia calea ci iese prima la dreapta fara sa il jeneze. 

Aici e clar ca camionul nu acorda prioritate de intrare, da' nu e ce am intrebat eu. Daca turismul din poza voia sa iasa la urmatoarea, nu aici, si in locul camionului era un turism alb ( :d ) la fel de rapid:

- turismul alb avea voie sa intre in intersectie, nederanjandu-l pe cel gri, deja in intersectie

- la urmatoarea iesire ar fi ajuns cam la acelasi nivel.

E, ce ar trebui sa faca turismul gri daca ar fi ca in povestea mea?

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
5 minutes ago, Liviu M said:

E clar, ma ignorati cu buna stiinta, :wretredrept pentru care imi iau jucariile si plec. :rade:

Tu daca intrii intr-un sens giratoriu in dreptul orei 6 si vrei sa iesi la ora 9 te incadrezi pe banda 2 sau pe banda 1? Ca asta este esential. 

P.S. Vorbim de sens giratoriu cu 2 benzi si fara marcaje de preselectie. 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, BRANCA a spus:

V-am pus linkul şi nu v-aţi uitat!

E clar ca nu citesti ce scriu. Ca masina alba e incadrata gresit (ai dreptate) nu-i da drepturi suplimentare celui de pe banda doi. Cel de pe banda doi trebuie sa se asigure si sa acorde prioritate masinilor de pe banda 1.

Clar, e ca intotdeauna un compromis, mai trece unul de pe banda 1, mai trece unul de pe bada doi... Da' cu uitat, asigurat si acordat prioritate. In cazul din film masina alba avea prioritate, politistul avea loc berechet prin spatele ei (urmatoarea masina a iesit acolo).

Link spre comentariu

Cred că toată lumea poate fi de acord că măsura amendării celui cu maşina albă e trasă de păr şi că puliţistul s-a cam căcat pe el..

Link spre comentariu
Acum 4 minute, merck a spus:

Tu daca intrii

Nu conteaza cum intru eu practic, conteaza cum e cu prioritatile pe strada. Ca in momentul in care toata lumea intelege ce e aia prioritate si cand se aplica, dintr-odata se vor diminua problemele in trafic.

Ca de fiecare data, o portie de bun-simt ajuta.

Si ca sa raspund totusi si la intrebare, mie imi place sa stau in stanga. :d Cat mai in stanga. Da' asta nu inseamna ca atunci cand vreau sa ies nu ma uit peste umar, sa vad daca am loc.

Si da. mi s-a intamplat si sa dau ture prin sensul giratoriu, ca am ratat iesirea (din cauza ca n-am fost atent sau din cauza ca n-am reusit sa ma incadrez printre ceilalti).

Link spre comentariu
7 minutes ago, Liviu M said:

Clar, e ca intotdeauna un compromis, mai trece unul de pe banda 1, mai trece unul de pe bada doi... Da' cu uitat, asigurat si acordat prioritate. In cazul din film masina alba avea prioritate, politistul avea loc berechet prin spatele ei (urmatoarea masina a iesit acolo).

Bre, politist si prin spate sunt incompatibile! :57

Incearca tu si ca pieton sa treci prin fata unui politist sa vezi ce se intampla. Si intre pietoni ... nu exista prioritate! :rade:.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 35 minute, d2134 a spus:

In ziar zice: "Şoferul neatent a fost sancţionat cu 870 de lei şi 6 puncte de amendă."

Pentru neacordare de prioritate nu se dau puncte, se ia permisul... 

Ce scrie in ziar c-a patit politistul?

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Liviu M a spus:

Ce scrie in ziar c-a patit politistul?

Tu ce vroiai sa pateasca? Sa fie sanctionat pentru neacordare de prioritate unui autovehicul care circula neregulamentar?

Nu exista asa ceva in UE.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, merck a spus:

Eu am vazut cu ochii mei un tir de Polonia cum dadea ture pe prima banda intr-un sens giratoriu cu doua benzi si ... nu era in Polonia. Eu am crezut ca s-a tampit polonezul dar .... participantii la trafic nu protestau de unde am dedus ca este legal ce facea. 

Pe vremea cand am facut scoala,in '97, stiu ca se sanctiona rotocoalele aiurea date in giratoriu .

Link spre comentariu
Acum 32 minute, d2134 a spus:

Tu ce vroiai sa pateasca? Sa fie sanctionat pentru neacordare de prioritate unui autovehicul care circula neregulamentar?

Nu exista asa ceva in UE.

Exact, fiecare trebuie sa plateasca pentru ce a gresit. Cazul de fata e putin deosebit prin faptul ca unul din implicati e politist *). Da' in cazul general, nu e treaba ta cum merg altii, aplici regulamentul. Ori regulamentul zice ca la schimbarea de banda sa te asiguri si, daca e cazul, sa acorzi prioritate. Nu zice "acorzi prioritate masinilor care circula regulamentar". 

La afirmatia cu "nu exista asa ceva in UE" ai dovezi? Un link, ceva?

*) Altfel as fi zis direct "nu e treaba ta, e treaba politiei, da' cum unul era politist"...

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări