DjLeco2021 Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 Trebuia data nitel cu piXda-n sus! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2023 Partajează Postat Mai 15, 2023 (editat) Era vorba aia, "asta calcă, nu ××××" Editat Mai 15, 2023 de Vizitator Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Aţi priceput ceva din accidentul de la Midia?Cum să cazi într-un rezervor cu azot?Poate într-un rezervor cu atmosferă protectoare de azot... Privind retrospectiv,accidentul se înscrie în nenumăratele de acest tip.E un exemplu clar de nerespectare a măsurilor de PM. Menţionez accidentul findcă mi-aduce aminte de ceva similar petrecut în MH.Săpau unii o fântână şi cade un executant la fund.Intră unul să-l scoată şi rămâne acolo.Mai intră unul şi tot aşa!Finalul a fost cu 3 morţi.Cauza?Lipsă aer,mai bine zis prezenţă CO2...Atunci am aflat că fântânarii bătrâni intrau să sape cu o lumânare lângă ei... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Acum 29 minute, BRANCA a spus: Atunci am aflat că fântânarii bătrâni intrau să sape cu o lumânare lângă ei... La fel intram in beci, cand aveam vin la fermentat/fiert. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 doru3160.Bine punctat!Au fost morţi şi din operaţiuni din astea,în pivniţi cu aerisire proastă. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Apropo de circulaţia sufocantă din marile oraşe.Am vorbit ieri cu un fost coleg din Iaşi care s-a mutat în Vest.Îmi spunea că are aparat pentru măsurarea factorilor poluanţi şi s-a speriat de nivelul microparticulelor,să zic cu diametrul mai mic de 1 um, în zona în care locuia! Cu ocazia asta am aflat că particulele mai grosiere le elimină plămânul,dar cele f f fine nu!... M-am uitat piţin pe raportul EU privind calitatea aerului,da' recunosc că n-am răbdare să-l citesc tot.Oricum ăsta nu ne face aerul mai curat! https://op.europa.eu/webpub/eca/special-reports/air-quality-23-2018/ro/ Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Masinile cu dpf doar particule mici elimina. La fel si altele nepoluante. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Acum 16 minute, BRANCA a spus: Apropo de circulaţia sufocantă din marile oraşe.Am vorbit ieri cu un fost coleg din Iaşi care s-a mutat în Vest.Îmi spunea că are aparat pentru măsurarea factorilor poluanţi şi s-a speriat de nivelul microparticulelor,să zic cu diametrul mai mic de 1 um, în zona în care locuia! Am si eu un aparat mai modest, masoara doar PM 2,5 SI PM 10. plus HCHO si TVOC. la etajul 6, cu pomi in fata blocului care ajung pina la etalele 4-5, in casa indica foarte bine iar scos la geam, afara indica inca bine, sub mult limitele admise de lege. Bloc aflat pe Iuliu Maniu, chiar la bulevard! E adevarat, aparatul este ceva de calitate medie si nici nu a trecut pe la BRML sau alt laborator autorizat pentru verificare! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 1 oră în urmă, BRANCA a spus: .Îmi spunea că are aparat pentru măsurarea factorilor poluanţi şi s-a speriat de nivelul microparticulelor,să zic cu diametrul mai mic de 1 um, în zona în care locuia! Vorbea pe nas. Sunt senzori in oras cu accesare la liber, online, care apartin unor ong uri sau ca produs al unor contracte. De ce si-ar cumpara cineva asa ceva pe persoană fizică? Avand in vedere pretul si infrastructura necesara. Si apoi, ca sa faci masurari in domeniu, trebuie sa monitorizezi mai multe puncte, strategic alese. Altfel, daca ai unul singur si faci masuratori langa o artera dens circulata, vei avea o imagine diferita a poluarii fata de un senzor plasat in zona metropolitana, intre copaci si căsuțe de păsărele. Deci sa apreciem ca atare astfel de comentarii, cum ca cineva are propriul aparat, si se poate pronunta despre poluarea intr-o localitate. Daca esti curios, cauta cu "Strop de aer" o retea de senzori dintr-o localitate unde au instalati senzori si te lamuresti. Centralizarea datelor nu stiu daca e publica, dar poti vedea gradul de poluate in diverse puncte in timp real. Mai era si urad, al colegului de forum, radu motisan. Sunt mai multe retele de senzori. Nu am auzit de nici un independent pe persoana fizica. Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 doru3160.Omul face parte din clasa medie,deci îi dă mãna.Acu' nu ştiu exact unde a măsurat,la casa din zona Podului de Piatră sau la unul din apartamentele din oraş. M-a băgat în boală cu casa pe care şi-a cumpărat-o în Germania,pe lângă Kiel.Are în spate 800 m² de grădină.Nu-ş cum se face da' la ăştia totul e verde,verde,ca în UK.Şi merg al naibii de bine şi pomii... Link spre comentariu
ratza Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Mi-e frică să nu cumva să aibă grijă de pomi şi verdeaţă. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Acum 3 ore, BRANCA a spus: doru3160.Omul face parte din clasa medie,deci îi dă mãna. De parca asta ar conta. Si eu imi permit sa cumpar un senzor din ala low cost, dar la ce bun? Doar asa, pt ca pot? Nu mai bine urmaresc datele celor care sunt deja in retea? Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 doru3160.La cum îl ştiu nu cred să fi luat ceva ieftin... Cu verdeaţa şi pomii îl invidiez.La noi la ţară nu se mai fac prune de peste 10 ani,iar când dă uscăciunea,anual, e jale! Asta cu clima foarte favorabilă agriculturii la nemţi,mi-a relatat-o şi un fost coleg de generală,care stă în Germania din '90..."Al naibii,zicea el,cãnd trebuie să plouă,plouă,iar când trebuie să fie soare e soare"... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 16, 2023 Partajează Postat Mai 16, 2023 Acum 30 minute, BRANCA a spus: doru3160.La cum îl ştiu nu cred să fi luat ceva ieftin... Ia intreaba-l ce model de senzor are, daca tot ai zgandarat curiozitatea... si cam ce parametri monitorizează. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum