iuliantv Postat Aprilie 27, 2023 Partajează Postat Aprilie 27, 2023 Acum 11 minute, norad a spus: Nu pot fi de acord cu dumneavoastra. Pe trecere pietonul este suveran! Poate fi un individ infirm, in carje, sau unul orb. De asta exista treceri unde se pun avertizoare sonore si pavaje cu suprafete tactile. Notiunea de prioritate nu este conditionata de faptul ca unul este mai mare iar altul este mai mic, ca unul e mai vulnerabil, pe jos, iar altul e protejat intr-o cutie metalica. In conditiile astea sa se puna taximetristul cu un tren, care are prioritate pe sine! nici un om normal nu ar fi de acord,idiotul venea cu viteza foarte mare pe o strada intens circulata ,urma o intersectie,plus treceri de pietoni semnalizate chiar si reflectorizante,femeia era la jumatatea trecerii de pietoni,deci nu i.a sarit in fatå,e un idiot ce trebuie lasat pe viata ,fara permis,si slugå la acea femeie ,daca nu se mai poate repune pe picioare Acum 4 minute, adydep a spus: Înseamnă că filmarea e făcută din spatele parcării de la blocul potcoava,pe dreapta,iar fata trecea dinspre parcare spre Bucegi(adică spre tine cum ar fi).Ăsta cu taxi venea dinspre fosta Dacia service?Cam așa pricep eu. da asa e Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 7 hours ago, norad said: Nu pot fi de acord cu dumneavoastra. Pe trecere pietonul este suveran! Faptul ca are prioritate pe trecere nu inseamna ca nu trebuie sa se asigure cand se angajeaza in traversare! Sunt o multime de pietoni ( in special tineri ) care se arunca pe trecere fara sa se uite macar o clipa in stanga lor, fie sunt prea captivati de ecranele telefoanelor, fie sunt angajati intr-o conversatie prea importanta sa aiba timp sa se asigure, fie intra pur si simplu cu ochii in pamant pe trecere, si NU E OK!!! Nu-mi pasa ce prioritate au, nu te arunci orbeste in fata unei masini bazandu-te pe faptul ca ai prioritate. Iar in cazul de fata uita-te atent la filmare, femeia fiind pe trecere dupa ce vede masina care vine in loc sa se retraga inapoi cativa pasi ( ca timp era destul ), ea alearga orbeste in fata masinii, sperand cel mai probabil ca are timp. De ce? Ce D-zeu ar merita un asemenea risc? Cat de tare trebuie sa te grabesti ca sa conteze atat de mult cele 10-15 secunde cat ar fi durat daca se regtragea inapoi si lasa nebunul cu taxi sa se duca? Ei bine asta se numeste incapatanare in stare pura, pe principiul nu vreau sa cedez, am prioritate si trec cand vreau eu iar tu trebuie sa opresti! Daca ma bazam pe principiul asta as fi fost martor la o multime de accidente, pentru ca strazile sunt pline de cretini care se angajeaza in depasiri si mai cretine, si vrei sau nu, franezi agresiv chiar daca nu esti obligat sa o faci, sa lasi nebunul sa se duca... Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Aici sunt perfect de acord cu Marian.Nu cred că greşesc când spun că majoritatea tinerilor care traversează pe trecere nu se asigură!Vârful e atins de cei cu telefonul sau căştile pe urechi...Când văd specimente din alea la distanţă obligat calc frâna,că nu se ştie!! Am întâlnit una în Severin care s-a înfipt în trecere cu căruciorul cu copil mic şi cu telefonul în ureche.Nu se uita nici stânga şi nici dreapta.Norocul a fost că am avut vizibilitate în zonă,altfel... În general vreau să zic că singurul oraş din ţară unde se acordă fest prioritate e Bucureştiul,în provincie e discutabil... Link spre comentariu
norad Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Nici mecanicul trenului nu se asigura cand ajunge la o trecere la nivel. Trimite doar niste semnale acustice. Trenul are prioritate. La fel procedati si la trecerea la nivel cu calea ferata ? Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 (editat) Ca sa conduci o masina ai nevoie de permis de conducere, ca sa circuli ca pieton nu ai nevoie de nimic. Pietonii circula cum le tuna (si direct proportional cu nivelul de inteligenta) si daca l-ai atins pe trecerea de pietoni indiferent de circumstante tu ca sofer esti vinovat. In plus astazi nu mai ai deloc vizibilitate la multe treceri de pietoni pentru ca sunt unii care au masina parcata cu botul sau curu' pe trecerea de pietoni (deh, este destul loc sa treaca pietonii) deci vrei nu vrei trebuie sa incetinesti chiar daca nu vezi pe nimeni, pentru ca un copil de 1,5 metri nu-l vezi nici cu politia daca trece prin fata unui SUV parcat fix inainte de trecerea de pietoni. Normal ca ala din spate cand tu reduci viteza te claxoneaza, el fiind viteaza ca tu esti iepurasul. Nu am auzit pana acum de pieton (fie cu castile pe urechi, fie cu nasul in telefon) care sa fi fost implicat intr-un accident pe trecere de pietoni si politia sa spuna ca pietonul este vinovat ca nu s-a asigurat. Am mai spus si de ce: ca sa fii pieton nu trebuie sa dai nici un examen si nu-ti trebuie permis. Ca sofer iti doresti multe de la pieton, dar el nu-i obligat sa adere la dorintele tale de sofer. Despre femeia luata pe capota de taximetrist nu am nimic sa ii reprosez. Deja traversase banda 1 si atat a dus-o capul sau instinctul sa fuga inainte. Nu stiu cati dintre noi in situatie de panica se apuca sa extraga radical din integrala tripla de volum. Editat Aprilie 28, 2023 de merck Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 (editat) Acum 1 oră, BRANCA a spus: Am întâlnit una în Severin care s-a înfipt în trecere cu căruciorul cu copil mic şi cu telefonul în ureche.Nu se uita nici stânga şi nici dreapta.Norocul a fost că am avut vizibilitate în zonă,altfel... Altfel o mierleai tu daca fatuca era pe trecere de pietoni! Editat Aprilie 28, 2023 de merck Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 merck.Nu doresc nimănui să prindă pieton care ţãşneşte sau aleargă pe trecere!Mai ales câ în multe locuri nu e vizibilitate... Iar cu scos "nasul" ca să vezi când vrei să intri în intersecţie nesemaforizată,de străzi înguste,e jale!N-am văzut nicăieri în Severin ca maşinile să nu fie parcate până în colţul străzii!!Se întâmplă accidente iar brava Poliţie zice că nu te-ai asigurat! Acu' vă întreb,se respectă undeva în ţară restricţia de-a nu parca lângă colţul intersecţiei? Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 (editat) Acum 22 minute, BRANCA a spus: merck.Nu doresc nimănui să prindă pieton care ţãşneşte sau aleargă pe trecere!Mai ales câ în multe locuri nu e vizibilitate... Iar cu scos "nasul" ca să vezi când vrei să intri în intersecţie nesemaforizată,de străzi înguste,e jale!N-am văzut nicăieri în Severin ca maşinile să nu fie parcate până în colţul străzii!!Se întâmplă accidente iar brava Poliţie zice că nu te-ai asigurat! Acu' vă întreb,se respectă undeva în ţară restricţia de-a nu parca lângă colţul intersecţiei? Nu cred ca a reiesit din ce am scris ca doresc asta. Am o ura ... proletara impotriva marlanilor care isi parcheaza masina in coltul intersectiei sau fix pana in marcajul trecerii de pietoni. In caz de accident, politia trebuie sa sanctioneze in secunda 0 pe marlanu' care a parcat aiurea masina! N-am inteles de ce niciodata nu fac asta! Politia comunitara ce naiba pazeste??? Citat In cazul în care împrumută mașina, proprietarii vor trebui să transmită informații despre identitatea șoferului nu doar la solicitarea poliției rutiere, așa cum e în prezent, ci și a poliției locale, potrivit unei legi ce se va aplica de la sfârșitul acestei săptămâni. Aceeași regulă se va aplica și în cazul mașinilor înmatriculate pe numele firmelor. Totodată, polițiștii locali vor putea aplica și amenzi de până la 2.900 de lei, în cazul persoanelor fizice, și de până la 14.500 de lei, în cazul persoanelor juridice, dacă nu primesc răspuns la astfel de solicitări. Măsura e destinată identificării mai facile și amendării celor ce obișnuiesc să oprească sau să parcheze mașina neregulamentar. Editat Aprilie 28, 2023 de merck Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 1 hour ago, norad said: Nici mecanicul trenului nu se asigura cand ajunge la o trecere la nivel. Trimite doar niste semnale acustice. Trenul are prioritate. La fel procedati si la trecerea la nivel cu calea ferata ? A mai irelevanta comparatie... N-ai inteles nimic din ce voiam sa zic, asta e, nu mai insist. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 @Marian tu vrei intelegere si responsabilitate din partea pietonilor, dar stii foarte bine ca in Romania cu cat unii incearca sa ajute in anumite situatii cu atat cei ajutati intind coarda si mai mult. Eu de j'de mii de ori la trecere ma uit in stanga, vad ca masina este departe, pun un picior pe carosabil (deci ma angajez clar in trecerea strazii) si astept si ... vad ca animalu' nici macar nu reduce viteza (el normal zice ca eu nu vreau sa trec strada). In plus trebuie sa mai tii cont ca sunt de exemplu oameni batrani cu problemele lor (saracia, sanatatea) care nu din rea vointa ajung sa nu se asigure si nu-i poti blama (noi nu am ajuns pana acolo sa stim ce povara poarta in spate) pentru ca traverseaza strada cum pot pe la trecere de pietoni. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Acum 16 ore, DjLeco2021 a spus: Pai si linia aia continua de ce e pusa acolo? N-a respectat, e bun de plata. Clar că e vinovat, nu am susţinut contrariul. Ideea era că a intrat în depăşire încercînd să-l evite pe cel de pe banda lui, frînele se aud în scurt timp după ce intră pe contransens. În urmă cu nişte ani buni mi-am luat-o din spate într-o situaţie extrem de similară şi m-am învăţat minte: opresc în loc cu vizibilitate, cu avariile puse, ochii în oglindă, lăsînd cel puţin vreo 30m distanţă ca să nu fiu lovit. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Acum 21 ore, Marian a spus: Imi pare rau sa o spun dar femeia si-a cam meritat-o! In primul rand doar pentru ca esti pe trecere nu inseamna ca esti intr-un tunel antibomba, adica te asiguri neaparat din stanga apoi din dreapta, pentru ca daca vine un mastodont ala nu poate opri in 2 metri ca esti tu pietonul lu peste prajit si te grabesti. Daca punem problema asa (adica legea celui mai tare), atunci de ce nu dam liber la vânat pietoni. Si de ce mai avem legi si cheltuim bani aiurea pe marcaje si indicatoare? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Mda, citim si citam fragmentat si intelegem fiecare ce dorim... E inutil sa mai insist, am spus ce aveam de spus in mai multe postari, cine vrea sa inteleaga o face, cine nu, asta e. 22 hours ago, Marian said: Imi pare rau sa o spun dar femeia si-a cam meritat-o! In primul rand doar pentru ca esti pe trecere nu inseamna ca esti intr-un tunel antibomba, adica te asiguri neaparat din stanga apoi din dreapta, pentru ca daca vine un mastodont ala nu poate opri in 2 metri ca esti tu pietonul lu peste prajit si te grabesti. Apoi, desi il vede pe taximetrist ( tarziu se asigura, dar il vede ), in loc sa se dea inapoi ca era cat se poate de simplu sa scape dandu-se 2 pasi inapoi, ea alearga orbeste in fata taxiului, sperand probabil ca are timp sau ca ala totusi franeaza in 5 metri sau vireaza brusc in alta directie ca e ea pietoana importanta... La fel de idioata ca ala de a depasit coloana. Asta nu-l disculpa pe taximetrist deoarece regulamentul rutier obliga pe conducatorul auto sa reduca la maxim 30km/h daca in apropierea trecerii se afla pietoni care s-ar putea angaja in traversare, ori din ce se vede acolo ala pare sa fi avut peste 50, si in conditiile alea de drum umed era imposibil sa franeze in timp util. Adica s-au intalnit 2 idioti, ala cu taxi pe principiul "da-te bah la o parte din fata mea ca eu mi's taximetrist si fac ce vor muschii mei". Iar tanti de a incasat-o probabil a mers pe ideea "ce ba, sunt pe trecere deci sunt stapana si fac ce vreau ca am prioritate". Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 Marian.Îţi dau dreptate la aia cu trecerea,aşa văd şi eu problema,în condiţiile date.Omul trebuie să-şi păzească pielea.Aia că "sunt stâpînul trecerii" nu te scapă,de ex,la o frână care nu ţine... Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 28, 2023 Partajează Postat Aprilie 28, 2023 https://www.facebook.com/watch/?v=737571208065394 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum