Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 1 minut, BRANCA a spus:

Toate avertizările sunt bune,că te poţi trezi tras pe dreapta şi nu stii de ce!

Tare mi s-a părut la ăl mic semnalizare în bord de ...presiune pneuri,la Mazda!Avea diferenţe semnificative intre pneuri.Am înţeles că ar sesiza ABS-ul...

Daca ai un pneu mai umflat si altul mai dezumflat => raza rotii (janta + pneu) diferita. La limita (pana) raza - dimensiune janta + 2cm (sau cam pe acolo). Deci daca razele difera => turatia/rotatia rotii difera. 

Acum senzorii din pneuri afiseaza nu numai presiunea ci si temperatura. Daca ai o roata infranata (etrier cu probleme) iti apare in bord mesaj de alerta. Eu am prins intr-un PECO in Buzau o faza: unul cu un logan avea probleme la roata fata din dreapta. Mirosea a incins puternic. Unul din masina da sa puna mana pe janta si soferul urla la el: NU! si apoi a tras un scuipat pe janta si ... sfaria scuipatul :d

Link spre comentariu

Da, tot felul de avertizari, automatizari si senzori, iar in cartea masinii scrie ca antigelul nu este de baut, nici macar cel diluat. Daca scoti un sofer de pe o mașină cu senzori in bara si il pui sa parcheze, pocnește masina in 2 din 3 incercari. Ma si mir cum naiba (unii dintre noi) am condus zeci de ani fara asemenea facilitati. 

Link spre comentariu
Acum 5 ore, BRANCA a spus:

da' temperatura roţii cum o măsoară?

Bulangiu' asta de chatGPT vad ca nu-mi rapsunde :rade:, dar nu-i mare branza sa mai bage si un senzor de tmeperatura si trimite informatia pe langa presiune.

Daca vrei sa aprofundezi cauta dupa TTPMS, dar pe net la o prima cautare:

https://www.izzeracing.com/products/ewExternalFiles/Izze_TTPMS_V2_Datasheet.pdf

vad:

Screenshot-2023-04-25-at-17-49-39.png

rezolutie 0,1 grade celsius, deci nu-i un sensor ieftin (LM35). 

Da-i un search pe google dupa: temperature sensor accuracy 0.1 c° si vezi care se pupa cu gama de -40 +150de grade celsius.

Cred ca acum am inteles ce ai intrebat tu si raspunsul este mai jos:

The wireless sensor accurately measures the lateral temperature distribution of the inner tire carcass with an ultra-wide 16-channel infrared sensor 

Am uitat sa pun o poza: Screenshot-2023-04-25-at-18-04-59.png

cu rosu = temperatura mai mare, cu albastru temperatura mai mica. 

P.S. Na, ca o raspuns si Chat GPT:

Temperature measurement in TPMS sensors can be achieved through the use of thermistors or thermocouples. These sensors are located inside the TPMS sensor and measure the temperature of the tire and transmit this information to the vehicle's computer system.

Editat de merck
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări