Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Scurta relatare ( ca tot suntem in perioada unei sarbatori religioase ):
Un soi de zelot dar pe rit ortodox imi spunea ca duhovnicul lui a lovit cu masina proprie o alta masina intr-o parcare, avariind serios masina cealalta. Preotul a justificat victimei cu o replica de-a dreptul halucinanta: "Ti s-a intamplat asta pentru ca iubesti masina ta mai mult ca pe D-zeu". Cu alte cuvinte nu numai ca preotul nu s-a considerat vinovat, ba dimpotriva era in fapt justificat sa faca asta el, fiind trimisul lui D-zeu pe pamant sa pedepseasca pe necredinciosi...

Intrebare:

Ca acel individ ( preotul ) a indrugat balivernele alea nu ma surprinde ( preotii ortodocsi in general ar folosi orice cretinisme pentru a se justifica si a prosti oamenii ), insa omul ala simplu enorias, avea o convingere incredibila ca preotul avea dreptate intrutotul si ca nu putea fi acuzat de accident. 

Cum e frate posibil sa fii atat de dus cu sorcova???

PS: Nu ma intrebati ce-a urmat, scarbit fiind pana la voma de cretinismul acelui zelot, am pus capat foarte abrupt conversatiei. 

Link spre comentariu

Marian, cretini sunt destui, si intre popi si intre enoriasi. S-a vazut asta, si se vede in continuare. Sa faci un "manual scolar", pentru clasele mici, in care sa scrii ca un copil a fost calcat de o masina pentru ca, plecând de acasa, nu si-a facut cruce, cum poate fi numit? Sa te târasti, pe coate si genunchi, in jurul bisericii, cum poate fi catalogat? E plin netul de cretinitati la care, multi, prea multi, se inchina si dau cu aleleuia! Eu mereu intreb, când dau de astfel de tâmpenii, in ce secol traim!

Link spre comentariu
5 hours ago, icar said:

Marian, cretini sunt destui, si intre popi si intre enoriasi. S-a vazut asta, si se vede in continuare. Sa faci un "manual scolar", pentru clasele mici, in care sa scrii ca un copil a fost calcat de o masina pentru ca, plecând de acasa, nu si-a facut cruce, cum poate fi numit? Sa te târasti, pe coate si genunchi, in jurul bisericii, cum poate fi catalogat? E plin netul de cretinitati la care, multi, prea multi, se inchina si dau cu aleleuia! Eu mereu intreb, când dau de astfel de tâmpenii, in ce secol traim!

Mereu m-am intrebat cum se ajunge in situatii din astea, ca deficientele astea cognitive se dobandesc ( n-am nici o indoiala ). Mai nou aflam ( obsesiv redata stirea de altfel ) ca vezi domnule Dana Nalbaru s-a pocait si declara ca acum este "roaba lui D-zeu"...
Sunt cumva acesti oameni victimele unor depresii? 

Dilema mea este cat se poate de stiintifica, incerc sa-i inteleg, sa inteleg cum au ajuns sa se rupa atat de rau de realitate, dar n-am reusit inca...

Link spre comentariu

Credința e întotdeauna bună, dar nu trebuie să ajungi nici un soi de ,,taliban,, și să dai în extrema cealaltă.Extremismul nu a adus niciodată nimic bun. Cine nu învață din greșelile istoriei e condamnat să le repete...

Link spre comentariu

Eu, sa fiu popa, m-as duce si i-as ridica, pe cei ce se târasc pe coate in jurul bisericii, si le-as spune ca nu asa se dovedeste credinta. Dar... ce le mai olace popilor când vad asta!

Link spre comentariu
2 hours ago, icar said:

Eu, sa fiu popa, m-as duce si i-as ridica, pe cei ce se târasc pe coate in jurul bisericii, si le-as spune ca nu asa se dovedeste credinta. Dar... ce le mai olace popilor când vad asta!

Oamenii aia nu o fac de capul lor, exista multi preoti ortodocsi care spun ca asa trebuie sa se faca, asa se face, asa e normal...

Niciunul dintre ei nu cred ca ar recunoaste asta de ar fi confruntati in public, dar la predici si in "sfaturi" private multi indeamna la chestii de acest gen.

Astia suntem!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări