Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

În locul celui ce-a filmat, îi puneam celui ce era să fie lovit filmarea la dispoziţie pentru a face plângere contra rahatului în uniformă.Din păcate sunt mulţi din ăştia care se cred atotputernici dacă au o uniformă de poliţist.Poliţia trebuia oricum să se autosesizeze dacă filmarea era postată public.nu ar fi fost prima dată când YouTube sau Facebook ajută la pedepsirea unor golani în trafic.

Link spre comentariu

@merckAdrian, nimic din ce spui nu justifica golania militianului care putea degenera in accident.

Sa vezi tu politete in Vest, imi aduc aminte si azi de Italia (ca sa compar cu Romania). Ce gluma de condus acolo, cosmar nu alta, si eu sunt roman cu tupeu cand trebuie.

Aici, 99% din intersectii au STOP din toate sensurile. Primul ajuns, primul servit. Oricum, in caz ca ajungem 2 in acelasi timp, ne invitam intre noi sau avansam amandoi ca berbecii pana facem POC. Prioritatea de dreapta este un mit cunoscut numai de initiati. 50% folosesc semnale, restul se bazeaza pe abilitatea ta de a ghici ce vrea sa faca ala din fata ta.

Editat de Mircea
Link spre comentariu
Acum 11 minute, merck a spus:

@Mircea in Romania in sensul giratoriu cu doua benzi, daca te-ai incadrat pe prima banda ai voie sa parcurgi maxim 180 de grade si trebuie sa iesi.

Ai un link? Ceva oficial, cod rutier, regulament de aplicare, ceva...

PS La nemti n-ai voie sa semnalizezi stanga in sensul giratoriu, e permisa doar semnalizarea la dreapta, la iesirea din giratoriu.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
Acum 10 minute, merck a spus:

@Mircea in Romania in sensul giratoriu cu doua benzi, daca te-ai incadrat pe prima banda ai voie sa parcurgi maxim 180 de grade si trebuie sa iesi.

Un articol, lege, ceva?

Link spre comentariu
1 minute ago, Liviu M said:

PS La nemti n-ai voie sa semnalizezi stanga in sensul giratoriu, e permisa doar semnalizarea la dreapta, la iesirea din giratoriu.

Si cum treci pe banda catre mijlocul intersectiei?

Link spre comentariu
3 minutes ago, Mircea said:

@merckAdrian, nimic din ce spui nu justifica golania militianului care putea degenera in accident.

Sa vezi tu politete in Vest, imi aduc aminte si azi de Italia (ca sa compar cu Romania). Ce gluma de condus acolo, cosmar nu alta, si eu sunt roman cu tupeu cand trebuie.

Aici, 99% din intersectii au STOP din toate sensurile. Primul ajuns, primul servit. Oricum, in caz ca ajungem 2 in acelasi timp, ne invitam intre noi sau avansam amandoi ca berbecii pana facem POC. Prioritatea de dreapta este un mit cunoscut numai de initiati. 50% folosesc semnale, restul se bazeaza pe abilitatea ta de a ghici ce vrea sa faca ala din fata ta.

Eu sunt alergic la militieni :57, buba este ca legislatia rutiera in acest caz este de partea lui :26 de aia era asa coios. Totusi eu intreb: daca omul s-a incadrat gresit si isi da seama si semnalizeaza stanga ce facem? 

Link spre comentariu
2 minutes ago, merck said:

Totusi eu intreb: daca omul s-a incadrat gresit si isi da seama si semnalizeaza stanga ce facem? 

Il las sa faca manevra, ca nu am chef si bani de dat pe reparatii. Nu e datoria mea sa-i arat ca a gresit.

Link spre comentariu

in primul rand sens giratoriu se spune din comoditate. Corect se spune intersectie cu sens giratoriu si trebuie semnalizata ca atare. Se aplica toate regulile care se aplica in toate intersectiile respectandu-se benzile de preselectie a sensurilor de circulatie.

Link spre comentariu

LE: Ii raspundeam tunatorului Mircea, da' s-au bagat altii intre noi. :d

Pariu ca merk zice de orice giratoriu, inclusiv cele cu o banda?

Oricum, ce zici tu e semnalizare de schimbare de banda nu de "acum merg spre a treia iesire de cand am intrat". De obicei ai timp de manevra cand giratoriul e mai marisor, asa. Pui semnal stanga, schimbi banda,opresti semnalul (daca nu se opreste singur).

Acum 14 minute, merck a spus:

buba este ca legislatia rutiera in acest caz este de partea lui :26

Repet rugamintea. Ai o documentatie pentru afirmatia asta?

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Regulile și mai ales  legislația privind ieșire dintr-o intersecție cu sens giratoriu, sunt cam ambigue, drept dovadă vă dau un link pentru studiu https://www.scoalarutiera.ro/curs-legislatie/codul-rutier/intersectia-cu-sens-giratoriu.

Răspunsul la această speță se află în ultimul paragraf din link, polițistul trebuia să acorde prioritate la schimbarea direcției de mers de pe o bandă pe alta.

Link spre comentariu

Problema e ca inainte de itnrarea in intersectie ai niste semne

https://www.google.com/maps/@47.046125,21.9047693,3a,75y,263.61h,73.62t/data=!3m6!1e1!3m4!1sbXK2nRYAGZFAwS3SnUfcGg!2e0!7i13312!8i6656

Nu stiu cat se aplica, DAR drumul trebuia marcat altfel, gen sa fie trasa o linie continua care sa il oblige sa iasa.

In caz ca un tir face sensu pe banda 1 cine are tupeu sa se bage in fata lui? Ala in general face sensul pe 2 benzi ca i se indoaie remorca.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, merck a spus:

In Romania in sensul giratoriu cu doua benzi, daca te-ai incadrat pe prima banda ai voie sa parcurgi maxim 180 de grade si trebuie sa iesi. Politistul tocmai din cauza asta l-a si amendat, desi eu vad ca cel din masina alba semnalizeaza stanga (intentie clara ca isi continua drumul prin sensul giratoriu). Daca omul s-a incadrat gresit, este obligat musai sa iasa dupa 180 de grade (adica maxim inainte)?

1. Nu exista o regula generala care sa prevada cite grade ai voie sa cotesti intr-o intersectie cu sens giratoriu.

2. In cazul de fata la intrarea in intersectie, inainte de sensul giratoriu propriu-zis, exista benzi de preselectare a traficului si marcaje de obligare. Politistul a aplicat corect sanctiunea deoarece vinovatul nu a respectat semnificatia marcajelor de obligare.

3. Da, daca te incadrezi gresit esti obligat sa continui drumul conform incadrarii. 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, woodyteo a spus:

https://www.scoalarutiera.ro/curs-legislatie/codul-rutier/intersectia-cu-sens-giratoriu.

Răspunsul la această speță se află în ultimul paragraf din link, polițistul trebuia să acorde prioritate la schimbarea direcției de mers de pe o bandă pe alta.

Exact...iar el a fost atât de bătut în cap încât l-a luat la întrebări pe celălalt, când el intrase ca boul peste el.

Vă daţi seama cum îşi iau ăştia permisele....mai ceva ca la Piteşti.Vai mama lor, şi ce capul nostru...că-s plătiţi din banii noştri.

Chiar dacă celălalt se încadrase greşit şi era nevoit să mai facă o tură ca să se încadreze corect, boul în uniformă nu trebuia să intre cu maşina peste el, unde mă-sa avea ochii ? Sau doar se ţinea de colac ?

Asta e ca-n bancul cu doi biciclişti care intră unul peste celălalt într-o intersecţie.Cel vinovat zice : -Ce noroc ai că am fost liber azi la serviciu  !

Celălalt : De ce spui asta ?

-Păi eu sunt şofer pe autobuz...

Editat de validae
Link spre comentariu

Exact ca validae consider si eu. In cazul din film sunt (eventual) doua vini. Una - (eventual) incadrare gresita (masina alba), cealalta - neacordare de prioritate (politistul).

Nu e treaba soferului de pe banda 2 pe unde a intrat cel de pe banda 1. Treaba lui e ca la schimbarea de banda sa dea prioritate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări