string Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 10 hours ago, DjLeco2021 said: Solutie? Semafoare inteligente cu afisarea in secunde pe culoarea verde si pe rosu, ca sa stii exact cite secunde mai ai pina se schimba culoarea Pardon, acelea sunt simple contoare cu decrement atașate semafoarelor existente, nimic ”inteligent” în afară de faptul că ”țin minte” durata secvenței de timp anterioare pe aceeași culoare, cifre de la care încep numărătoarea inversă la următorul ciclu. Totuși, semnalul de verde auto intermitent din videoclip nu este prevăzut în legislația rutieră românească și poate produce grave confuzii ca și comutația între secvențe fără galben-portocaliu (”stil” Timișoara). „Câte bordeie, atâtea obiceie!” spune, cu tâlc, un proverb românesc. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 P.S. Dacă primesc și semnal de verde intermitent (neclar), unele modele dintre acele contoare nu vor ști ce și de unde să decrementeze. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Eu stiu ca asa se numesc, inteligente, cel putin doar asa am gasit poze pe net, cautind. Asia cu verdele intermitent pina in portocaliu nu mi-a placut nici mie, nu poti sti cit timp este intermitent, etc. Verde intermitent doar la facut dreapta intr-o intersectie cu mai multe benzi si directii. Oricum in Constanta stiu ca erau semafoare cu 3 culori, unde rosu si verde aveau contorizare, adica rosu, aprins si secundele curgeau descrescator, cind se termina counterul, la rosu, se aprindea portocaliu un pic si apoi se aprindea verde, stingindu-se rosu. Verdele avea si el counter, tot descrescator. Ciclul se relua continuu. Foarte eficient, la citeva secunde ramase pe rosu, toti bagau in viteza si se pleca cam "uniform" de la semafor, grupat. Bine, doar sa nu fi stat vreun neghiob cu ochii in telefon, ca imediat il claxonau baietii. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 (editat) 21 minutes ago, DjLeco2021 said: Eu stiu ca asa se numesc, inteligente ... Nu. Cele ”inteligente” sunt sisteme de comandă de semaforizare prevăzute cu senzori prin bucle inductive îngropate în carosabil, pot detecta lungimea cozilor de așteptare și își pot adapta (programat) durata secvențelor de comutație prin adaptare la intensitatea traficului. ”Cronometrele” sunt doar accesorii. Unii au suprimat semnalul de galben, intenționat, ca să poată vinde primăriilor (în ”compensație”) acele contoare-cronometru, la cam 300 de euro bucata ... P.S. Un exemplu: http://www.militaria.ro/ro/produse/Semafoare-/Cronometru-pentru-semafor-tip-Numaratoare-inversa-800--600mm-.html (nu are 21 kg cum scrie ”serios” în prospect) Editat Ianuarie 24, 2023 de string Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Au existat cu contor in cluj si s au scos. In schimb de buna bucata de vreme sunt inteligente. Camere si analiza imagini. N am idee motivul pentru care s au scos. Poate si de aia ca vezi ca ai de stat 90s la un stop... Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Şi noi în Severin am avut semafoarele cu cronometrare.Acum s-au mai înfiinţat unele noi,fără timpi,şi,culmea,s-a scos cronometrarea şi la altele vechi! Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 8 hours ago, Sharky said: ... N am idee motivul pentru care s au scos ... LED-urile ”forjate” din afișaj mai cedează, așa că le-au scos probabil (pe toate) din lipsă de piese (cronometre) de schimb. Sau și din ”răzbunare” pe realizările din administrația anterioară cu dirijarea de fonduri (publice) spre altă clientelă (politică) cu alți ”furnizori”. Chestiune de compatibilitate ... Alții scot (periodic) borduri și pavaje (bune). Tot așa ... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 (editat) Probabil s-au plins spagarii ca nu mai pot da amenzi... Acum 1 oră, string a spus: LED-urile ”forjate” din afișaj mai cedează, așa că le-au scos probabil (pe toate) din lipsă de piese (cronometre) de schimb. Sau și din ”răzbunare” pe realizările din administrația anterioară cu dirijarea de fonduri (publice) spre altă clientelă (politică) cu alți ”furnizori”. Chestiune de compatibilitate ... Alții scot (periodic) borduri și pavaje (bune). Tot așa ... Un led bun pe care nu-l alimentezi cu un curent mai mare decit cel pentru care este facut sa lucreze, nu prea cedeaza. Am leduri de 20mA, alimentate la 15mA, care functioneaza perfect in montaje de peste 30 ani. Si ledurile astea actuale, superluminoase, daca le alimentezi la 70%, n-ai treaba cu ele, iar diferenta de lumeni de la 100% la 70% este minora. La munca intentionam sa trecem de la proiectoare cu incandescenta la proiectoare cu LED. Editat Ianuarie 24, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 25 minutes ago, DjLeco2021 said: ... Am leduri de 20mA, alimentate la 15mA, care functioneaza perfect in montaje de peste 30 ani ... Da, în curent continuu, fără regim tranzitoriu. Însă acele segmente luminoase din cifre de afișaj la ”cronometre”, pentru a fi vizibile și ziua pe soare plin și de pe la zeci de metri distanță, sunt alimentate secvențial în impulsuri, adică cum zice rusul cu ”strob” și nu tocmai cu 20mA ... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Eu ma refer la ideea ca daca le alimentezi fie in DC fie in AC fie in PWM sau altfel, cit timp esti sub curentul nominal de lucru, led-ul tine. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 P.S. Teoretic, ar exista cel puțin protecție la ”roșu ars” și ”verde antagonist”, însă practic ... ... practic, dacă un bec cu filament întrerupt poate fi detectat, cu LED-uri străpunse e mai greu sau imposibil.. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Restul depinde de șpagă la ”achiziții publice” & ”siguranța circulației”, sau ... de popă. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 (editat) Acum 22 minute, DjLeco2021 a spus: Eu ma refer la ideea ca daca le alimentezi fie in DC fie in AC fie in PWM sau altfel, cit timp esti sub curentul nominal de lucru, led-ul tine. Pune plăcile tale cu LED-uri într-o camera climatica și fă-le cicli termici între - 20gradeC și 85 grade celsus și cicli climatici între 10% umiditate și 95% umiditate. După ce le faci cel puțin citeva sute de astfel de cicli mai vedem noi cite mai funcționează după. Sint sigur ca placile care funcționează de 30 de ani nu au suportat prea multe cicluri termice si oricum nu in intervale asa de mari de temperatura. Editat Ianuarie 24, 2023 de sesebe Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 Acum 2 minute, sesebe a spus: Sint sigur ca placile care funcționează de 30 de ani nu au suportat prea multe cicluri termice si oricum nu in intervale asa de mari de temperatura. Dacă e sa ne ghidam după ultimele ierni, nici la noi nu au fost stresate de intervale asa mari de temperatură Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 24, 2023 Partajează Postat Ianuarie 24, 2023 1 hour ago, DjLeco2021 said: Am leduri de 20mA, alimentate la 15mA, care functioneaza perfect in montaje de peste 30 ani. Adică la verde cam 3V x 15mA = 0,045W /LED, la roșu cam 2V x 15 mA = 0,030W /LED. Însă din link (”militaria”): 336 LED-uri (verde) la 25W înseamnă deja 0,074W /LED (25/336), cam dublu încălzite ca și ”încărcare”. Efect ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum