Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 26 minute, doru3160 a spus:

Ceasul rau, pisica 13. Sa ridice mana cine nu a accelerat macar odata cand a vazut ca are verde, si a intrat in intersectie pe galben. :rade:

Eu altceva as intreba...cat timp ala negru are verde sau chiar galben, ala rosu ce culoare avea la semafor, avand in vedere ca nu se suprapune culoarea verde in nici o situație, si cand ala negru era in mijlocul intersectiei pe galben, ala rosu tot acolo era... 

Este posibil ca cel cu dubita rosie sa nu aiba semafor ci doar cedeaza trecerea. Semaforul este pus pentru trecerea de pietoni.

Link spre comentariu
Acum 43 minute, Sharky a spus:

Cat timp ai verde, accelerezi sau faci ce vrei. Pt ca urmeaza galben cateva secunde. la galben se franeaza, scrie si in legislație.

La pietoni se da verde dupa ce e rosu la masini.

Doar ca ala avea DEJA verde intermitent cu circa  5-6 secunde inainte sa apara in cadru.

La secunda 24 incepe semaforul sa clipeasca intermitent verde, ala apare in cadru la secunda 29, deci circa 5 secunde de verde intermitent nu VERDE PLIN!

Filmarea fiind captata si pusa pe YT la viteza 0,5X, daca o rulezi la 2x fata de cum e actual, adica sa ajunga oficial la 1X, se vede perfect timmingul la tot.

Restul e can can.

Avea timp suficient sa incetineasca, ba chiar sa si opreasca, asta daca nu rula cu viteza mult peste legala, mai ales ca dubita rosie iesise in drumul principal si il si vedea totodata, iesit, blana.

Eu asta faceam, macar incetineam, la la 55-60/ora in 2-3 secunde esti oprit, ca acolo e localitate nu autostrada sau DN.

Mai ales ca era vizibilitate buna si intre timp aparuse si idiotul cu duba, pe aproape toata banda, ciupind deja din sensul opus, pina sa fie impactul.

Sa iti arat in Bucuresti, semafoare cu 3 culori care atunci cind se trece de la verde la rosu, portocaliul nu dureaza nici un sfert de secunda si se pune imediat rosu?

Sint gramezi!

La saptamina sint accidente acolo, exact pe fortarea semaforului!

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 50 minute, DjLeco2021 a spus:

Semaforul era pe interminent verde, de citeva secunde pina sa apara in plan, masina neagra. Filmarea este la 0,5 speed, deci minim 4 secunde de verde intermitent.

Apoi se vede clar ca, semaforul trece pe portocaliu inainte ca impactul sa aiba loc la circa 1 secunda. Daca era un sofer civilizat, cind vedea verde intermitent, cel putin micsora viteza pina la minimalizarea oricarui risc, nu accelera.

Mai ales ca in zona pe sensul lui de mers (in spatele lui) nu incomoda pe nimeni. Si nici nu se intimpla accidentul!

Evident ca vina este a idiotului cu masina rosie, incontestabil, dar o parte de vina poarta si soferul care a fortat semaforul, mai ales ca semaforul este pentru PIETONI, deci riscant in orice moment.

Eu asa vad lucrurile, masina neagra a accelerat din timp "sa forteze semaforul", si deja l-a vazut pe ala ca iesise, tragind stinga sa-l evite.

Nu inteleg unde naiba se grabesc unii sa accelereze asa, mai ales ca in scurta distanta trebuia sa fie atent la curba de dreapta, destul de "fara vizibilitate", deci obligatoriu trebuia sa reduca viteza din timp, sa fie safe in curba.

Cati soferi civilizati si cu bun simt ai vazut in Romania? :85

Normal, daca vezi verde intermitent si mai ai 40 de metri pana la semafor => franezi. Dar asa fac romanii doar cand iesi din tara spre vest! :57

Nu se grabesc nicaieri, doar ca ei trebuie sa arate ca sunt barbati! 

Link spre comentariu
Acum 10 minute, DjLeco2021 a spus:

Este posibil ca cel cu dubita rosie sa nu aiba semafor ci doar cedeaza trecerea. Semaforul este pus pentru trecerea de pietoni.

Chiar si asa, se vede ca omul voia viraj stanga sau sa mearga inainte, nu cunosc locul. In ambele situații il mai avea si pe cel de pe contrasens, ala alb, care era incomodat de manevra lui. Clar cel rosu a gresit. Iar de bun simt, mi se parea sa fie semafor si pe strada de unde venea duba rosie. Oricum o dai, oricum o intorci, ala rosu s-a facut cu 2 puncte de malus pe asigurare. 

Link spre comentariu
Acum 29 minute, merck a spus:

Cati soferi civilizati si cu bun simt ai vazut in Romania? :85

Normal, daca vezi verde intermitent si mai ai 40 de metri pana la semafor => franezi. Dar asa fac romanii doar cand iesi din tara spre vest! :57

Nu se grabesc nicaieri, doar ca ei trebuie sa arate ca sunt barbati! 

Aici nu te pot contrazice si un sofer cu conduita preventiva, asa facea. Nu pot decit sa scriu, APPLAUSE!  :aplauze

Acum 24 minute, doru3160 a spus:

Chiar si asa, se vede ca omul voia viraj stanga sau sa mearga inainte, nu cunosc locul. In ambele situații il mai avea si pe cel de pe contrasens, ala alb, care era incomodat de manevra lui. Clar cel rosu a gresit. Iar de bun simt, mi se parea sa fie semafor si pe strada de unde venea duba rosie. Oricum o dai, oricum o intorci, ala rosu s-a facut cu 2 puncte de malus pe asigurare. 

ABSOLUT! Dar, daca exista condus preventiv, din partea celui cu masina neagra, accidentul nu cred ca avea loc!

Cel de pe sensul opus, venit din curba, de ce a frinat din timp?

Pentru ca ala conducea preventiv, mai ales in apropierea unei treceri de pietoni (cu sau fara pieton pe ea).

Daca si ala forta semaforul, il trosneau din 2 parti pe dubist. Aici se vede clar, deosebirea intre 2 stiluri de condus, cel negru, agresiv/vitezoman, care a muscat din duba si din gard si cel de pe sensul opus, condus preventiv, care a frinat si s-a oprit, cu metri buni inainte de a ajunge unde trebuia practic sa opreasca pentru rosu semafor pe drum principal.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Orice teava care are un percutor la un capat poate fi precisa. 

Pistolul Carpati putea fi folosit la modul general vorbind, doar pt intimidare. Daca era vorba de executat foc de precizie nu era cel mai indicat. In situatie reala, nu tragi ca in poligon rezemat, relaxat, cu respiratia oprita, ci in cu totul alte conditii. Daca nici arma nu te ajuta, atunci e clar de ce se spune ca nu nimeresti vrabia de la 5m decat la noroc. 

Doru are foarte mare dreptate. Eu, la oaste, n-am tras cu Carpati, am tras cu TT-ul. Tinta, probabil la 25m. Tinta vaca (adica silueta in picioare, ceva imens). Era OK daca nimereai cateva gloante in tinta. Oricum, pistoletul, prin definitie, nu e ceva foarte precis, decat in mana lui Clint Eastwood. In filme. Daca nu ma credeti, luati o sticla de 750g, umpleti-o cu apa, si tineti bratul extins cu sticla in mana. Acum urmariti cat de fix o puteti tine. Sau, daca aveti bani de dat, luati o replica de airsoft P99 (greutatea este destul de reala) si incepeti sa trageti. La 10m poti nimeri o coala A4. La 30m - doar din intamplare. Daca prinzi arma cu doua maini, mai elimini din miscarea stanga-dreapta. Dar, aia de sus-jos, doar in menghina. Oricum, armele scurte sunt doar de apropiere. Nu omori infractorul de pe dealul alaturat cu asa ceva.

Link spre comentariu

Hai mai. Cand a intrat in cadru era deja pe franare. De nu frâna trecea pe verde, maxim inceput de galben.

Ce rost are sa exageram.

Era probabil vinovat de viteza ca sigur nu avea 50.

Ce sa previi cand tu ai verde si stii ca il prinzi? Eu inteleg ca sufli si in iaurt. Duba aia la fel de bine putea sa iasa dintr o curte.

Link spre comentariu

Acum 30 minute, DjLeco2021 a spus:

ABSOLUT! Dar, daca exista condus preventiv, din partea celui cu masina neagra, accidentul nu cred ca avea loc!

Dar de conduita preventiva la duba rosie nu zice nimeni nimic? Ala nu are voie sa conduca preventiv? Totdeauna li se gasesc scuze bizonilor. Mai vad postari cu diverse situatii din trafic in care cel vinovat are mai multi adepti decat cel nevinovat. 

Link spre comentariu
Acum 25 minute, Sharky a spus:

Hai mai. Cand a intrat in cadru era deja pe franare. De nu frâna trecea pe verde, maxim inceput de galben.

Ce rost are sa exageram.

Era probabil vinovat de viteza ca sigur nu avea 50.

Ce sa previi cand tu ai verde si stii ca il prinzi? Eu inteleg ca sufli si in iaurt. Duba aia la fel de bine putea sa iasa dintr o curte.

Da, dar avea la 60 la ora* (desi avea mai mult, garantat), din secunda in care incepe intermitentul, la 24 si pina in secunda 29 cind apare in cadru, este o distanta de 16,6m/sec x5 secunde, 83 metri. Ori eu daca vad un semafor pe verde intermitent si am 83 metri pina acolo, tinind cont ca este trecere de pietoni, caut sa opresc, nu sa "trag" semaforul pe cosor.

Daca avea 80 la ora*, (cel mai probabil, poate peste, ca l-a mutat bine pe al cu dubita), sint peste 110 metri distanta din locul de unde ai vazut ca a inceput intermitentul pina in locul unde trebuie sa opresti.

Deci, nu cred ca mai are sens sa incerci sa fortezi semaforul.

Acum 16 minute, doru3160 a spus:

Dar de conduita preventiva la duba rosie nu zice nimeni nimic? Ala nu are voie sa conduca preventiv? Totdeauna li se gasesc scuze bizonilor. Mai vad postari cu diverse situatii din trafic in care cel vinovat are mai multi adepti decat cel nevinovat. 

Ala este clar vinovatul producerii accidentului.

Nicio scuza, nico clementa, niciun pic de empatie pentru el!

Nu cel putin din partea mea!

Nu mai conteaza cum conducea, fiind declarat unanim, IDIOT-VINOVAT!

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 6 minute, DjLeco2021 a spus:

Ori eu daca vad un semafor pe verde intermitent si am 83 metri pina acolo, tinind cont ca este trecere de pietoni, caut sa opresc, nu sa "trag" semaforul pe cosor.

La cat ai tras la viata ta, ce mai conteaza un semafor?:rade:

Link spre comentariu
Acum 26 minute, doru3160 a spus:

La cat ai tras la viata ta, ce mai conteaza un semafor?:rade:

Pai, tinind cont ca am permis auto de aproape 2 ani (in vara fac 2 ani), nu prea trag pe cosor, semafoare. Mai ales la cit de haotic si prost se circula in Bucuresti, atit ca soferi cit si ca pietoni.

Pe partea "ailalta" am trecut si pe verde si pe portocaliu si pe ROSU si pe intermitent si pe stins... :)

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 1 oră, DjLeco2021 a spus:

Pe partea "ailalta" am trecut si pe verde si pe portocaliu si pe ROSU si pe intermitent si pe stins...

Na, si acuma faci pe lupul moralist...unde era conducerea preventiva ?:rade:

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Na, si acuma faci pe lupul moralist...unde era conducerea preventiva ?:rade:

Pai am condus preventiv, cu "husa pe masina", sa nu o accidentez!

Link spre comentariu

Ala e la DN. N ai ce conduce preventiv pt ca inafara de un nebun care poate iesi din orice curte sau de pe strada laterala n are ce se intampla.

Semaforul funcționează corect.

Daca se facea galben mai devreme fie trecea pe galben fie chiar pe sfarsit de verde. la viteza aia.

Dar oricum daca clipoceste verdele nu inseamna ca il fortezi. Verde e verde. Fortat e cand e galben si tu desi nu esti in dreptul lui accelerezi! In loc sa opresti. Ca doar loc este.

Personal ii urasc pe aia care pun frana cand e verde desi e clar ca apuca. Aia incurca circulatia si opresc fara motiv, conform legii, pt ca e verde.

Am patit de destule ori asta. Omu vede ca incepe sa clipoceasca ai desi are cam 4 5 masini in fata pune frana. Desi daca ar lasa o sa curgă, dar pregatit de franare ar prinde fix galben in dreptul lui.

Dar ma rog, e dreptul lui sa incurce circulatia.

A depasit limita de viteza probabil. Lumea acolo are cam 60 80 in general. Tirurile n au nici o jena.

Link spre comentariu
On 1/21/2023 at 8:42 PM, merck said:

Daca nu esti sigur de reusita nu tragi! Pleci in urmarirea lui, nu tragi aiurea cu arma doar ca te crezi cowboy, mai ales ca ala din masina nu a deschis foc asupra politiei. 

Daca politistul ala nu pateste nimic, maine ai sa te trezesti impuscat pe strada aiurea doar pentru ca a vrut un cap de p.la din asta in uniforma sa traga intr-un sofer care nu opreste la somatie si te nimereste pe tine! Dupa aceea il face pe sofer vinovat :57.

Perfect de acord!

Însă în logica ”vae victis” actuală a coanei ”justițica” ar apare o victimă în plus (milițianul prost) cu risc social ca și altul să nu oprească la semnalul autorității abilitate.

Chiar dacă acel altul transportă cu mijloace proprii și în urgență o femeie în travaliu spre spital ...

(scuze pentru pleonasm)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări