Ion_Bumbu Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 (editat) Acum 3 ore, validae a spus: Cred că se simţeau mai bine cu TT-ul, ca să nu zic altceva...probabil legat de ergonomie şi de mărimea lopeţii trăgătorului. Carpati-ul sta foarte bine in mina, mai bine decit TT-ul insa linia de mira a lui este cam jumatate din a TT-ului, adica distanta dintre catare si inaltator. Asta face ca la tintire sa fii extrem de constant, aceeasi eroare se dubleaza la Carpati fata de TT, de acolo e povestea cu precizia. Editat Ianuarie 23, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 8 minute, Ion_Bumbu a spus: aceeasi eroare se dubleaza la Carpati fata de TT, de acolo e povestea cu precizia. Exact, numai ca nu e poveste, e cât se poate de real. Dacă îl fixezi în menghina și tragi, e ok. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 (editat) Acum 22 minute, BRANCA a spus: În clipul lui DjLeco nu sunt prea lămurit,la maşina neagră e aprins portocaliul,da' la a roşie ce e?w Dupa cum a iesit ca pe tarla, cred avea cedeaza, fara semafor, ca nu cred ca avea culoare verde (daca ar fi semafor si la el), care sa fie deja verde, cind semaforul de pe drumul principal e inca verde, chiar si intermitent. Editat Ianuarie 23, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 De faptul că diverse arme au trăgaciul cu sensibilităţi diferite cred că ştiţi....am mai scris că mulţi nu acţionează trăgaciul corect, iar dacă pistolul Carpaţi are trăgaci mai puţin sensibil, trebuie acţionat progresiv şi nu smucit.Regula valabilă la toate armele de altfel.Dar cred că s-a deplasat prea mult discuţia spre arme... Uite unul care deşi nu-l fixează în menghină, poate trage bine cu Carpaţi: Acţiunea de interes e după minutul 5:20 (tragerea) şi la minutul 7:30 (inspectarea ţintei) Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 (editat) Discutia plecase de la folosirea armelor de serviciu. Si a deviat spre folosirea acestora in interes personal, gen antrenament la poligon. Ceea ce nu se intampla... Sau poate exista convingerea ca se pot folosi armele personale letale (cu care te poti antrena in poligon privat) in timpul si in interes de serviciu. Nici asta nu se intampla... Ai o arma de serviciu, buna sau proasta, cu care nu ai posibilitatea sa te antrenezi sa o folosesti... Iar populatia (si sefii) au asteptari ca tu sa faci performanta.... Cand aveti timp si chef urmariti reportajul asta: Editat Ianuarie 23, 2023 de draku Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Eu nu am scris că te duci cu pistolul tău Carpaţi la poligonul privat, ci te duci şi tragi cu pistolul lor.Au destule poligoane pistoale din astea, nu numai Beretta şi Glock... Şi poate n-am fost clar în exprimare, dar nu am scris că te puteai duce în anii 80 la poligoane private, astea au apărut cam de prin 95 încoace.De poliţiştii de acum ziceam că pot să-şi exerseze talentul la tragere în astea private...dacă vor bineînţeles.Dar cum unii iau palme de la cocalari şi la micul dejun, nu prea le-ar folosi.Trebuie să răspunzi cu o forţă comparabilă cu a agresorului, deci dacă ăla îţi dă palme, tu legal nu poţi să-l împuşti....de aia ziceam că un dispozitiv Taser le-ar fi mai de folos.Acela are şi laser, deci poţi fi bâtă la trageri, doar pui ,,punctul,, pe cocalar şi apeşi.... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 34 minute, doru3160 a spus: Exact, numai ca nu e poveste, e cât se poate de real. Dacă îl fixezi în menghina și tragi, e ok. Asta inseamna ca arma este precisa, este comoda la tras insa cere atentie si antrenament ca sa o poti stapini. In nici un caz nu se poate spune ca este imprecisa, este precisa si comoda la tras insa si tragatorul trebuie sa fie stapim pe meserie. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Exact.Am povestit mai demult cum la unitatea mea mi-a spus comandantul că la o tragere a ofiţerilor, au invitat-o şi pe secretară.Femeia nu mai pusese mâna pe o armă, dar ăştia i-au dat un PSL (puşcă semiautomată cu lunetă). După ce i-au explicat pe scurt ce să facă, femeia a băgat trei boabe perfect grupate, cum nu trăsese niciun ofiţer....dar avea mâna fină pe trăgaci.Şi a ştiut să-şi ţină respiraţia la timp... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 12 minute, Ion_Bumbu a spus: Asta inseamna ca arma este precisa, este comoda la tras insa cere atentie si antrenament ca sa o poti stapini. Orice teava care are un percutor la un capat poate fi precisa. Pistolul Carpati putea fi folosit la modul general vorbind, doar pt intimidare. Daca era vorba de executat foc de precizie nu era cel mai indicat. In situatie reala, nu tragi ca in poligon rezemat, relaxat, cu respiratia oprita, ci in cu totul alte conditii. Daca nici arma nu te ajuta, atunci e clar de ce se spune ca nu nimeresti vrabia de la 5m decat la noroc. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Ala din Baciu ar fi trecut pe verde, cel mult galben inceput. Nici vb sa fi gresit. Dubitaru e tipic se baga ca doar il vede lumea. Numai bine ramane fara carnet 2 luni. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 (editat) Acum 37 minute, Sharky a spus: Ala din Baciu ar fi trecut pe verde, cel mult galben inceput. Nici vb sa fi gresit. Dubitaru e tipic se baga ca doar il vede lumea. Numai bine ramane fara carnet 2 luni. Semaforul era pe interminent verde, de citeva secunde pina sa apara in plan, masina neagra. Filmarea este la 0,5 speed, deci minim 4 secunde de verde intermitent. Apoi se vede clar ca, semaforul trece pe portocaliu inainte ca impactul sa aiba loc la circa 1 secunda. Daca era un sofer civilizat, cind vedea verde intermitent, cel putin micsora viteza pina la minimalizarea oricarui risc, nu accelera. Mai ales ca in zona pe sensul lui de mers (in spatele lui) nu incomoda pe nimeni. Si nici nu se intimpla accidentul! Evident ca vina este a idiotului cu masina rosie, incontestabil, dar o parte de vina poarta si soferul care a fortat semaforul, mai ales ca semaforul este pentru PIETONI, deci riscant in orice moment. Eu asa vad lucrurile, masina neagra a accelerat din timp "sa forteze semaforul", si deja l-a vazut pe ala ca iesise, tragind stinga sa-l evite. Nu inteleg unde naiba se grabesc unii sa accelereze asa, mai ales ca in scurta distanta trebuia sa fie atent la curba de dreapta, destul de "fara vizibilitate", deci obligatoriu trebuia sa reduca viteza din timp, sa fie safe in curba. Editat Ianuarie 23, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 35 minute, DjLeco2021 a spus: Nu inteleg unde naiba se grabesc unii sa accelereze asa, Ceasul rau, pisica 13. Sa ridice mana cine nu a accelerat macar odata cand a vazut ca are verde, si a intrat in intersectie pe galben. Eu altceva as intreba...cat timp ala negru are verde sau chiar galben, ala rosu ce culoare avea la semafor, avand in vedere ca nu se suprapune culoarea verde in nici o situație, si cand ala negru era in mijlocul intersectiei pe galben, ala rosu tot acolo era... Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Cat timp ai verde, accelerezi sau faci ce vrei. Pt ca urmeaza galben cateva secunde. la galben se franeaza, scrie si in legislație. La pietoni se da verde dupa ce e rosu la masini. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Da, se franeaza, dar daca ai vazut galben cu coada ochiului, nu mai ai cum frâna si te duci pe baza ca mai ai 2 sec si daca intersectia nu e mare, ai timp sa ajungi dincolo pana se da verde celorlalti. Ala rosu a intrat pe rosu plin, asta pare clar. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Aia e descrierea luminii galbene, sa opresti daca e posibil in conditii de siguranta. Nu rupi frana sub nici o forma daca se da fix in dreptul tau. Personal ma enervează aia care calca violent frana desi verdele aflat la 20m incepe sa clipeasca. Doar incurca circulatia. Fordu cand intra in cadru se vede ca e pe franare si evitare, deci are deja viteza redusa. Atunci se da galben. Deci accelerarea lui e cat se poate de legala. De nu se baga boul trecea chiar pe inceput de galben. Zona aia e pe DN, nu prea ai intersectii si ai prioritate de acolo pana la sensul de la Suceagu cu urcarea pe a3, iar de acolo pana la Zalău. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum