draku Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 ai tragere o data pe luna (daca e si aia...) cu 3 sau sase cartuse, pentru evaluare altceva nimic cat crezi ca te poti antrena in conditiile astea? cat poti fi de bun ? nu toata lumea se naste Clint Eastwood.... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 (editat) Acum 46 minute, doru3160 a spus: Asta e de pus in ramă. Da, este, e asa mare minune, conteaza cel care trage. Clar cu TT este mai usor de tintit, linia de mira este cam de 2 ori mai lunga decit la Carpati. Nu va mai luati dupa zvonuri, cartusul era slab iar la primele serii au fost probleme de functionare, destul de mari, urmatoarele le-au rezolvat. In fapt este un Walther PPK facut la Cugir. La ora asta te poti antrena cit vrei, un exemplu simplu SCATT. Editat Ianuarie 22, 2023 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 Acum 27 minute, Ion_Bumbu a spus: Nu va mai luati dupa zvonuri, cartusul era slab iar la primele serii au fost probleme de functionare, destul de mari, urmatoarele le-au rezolvat. In fapt este un Walther PPK facut la Cugir. Nu e nici un zvon, e discutia intre cadre care aveau in dotare acele pistoale, si faceau bascalie intre ei, spunand ca nu nimeresti vrabia la 5m dar cu prastia ai sanse mai mari. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 Deci este tot un zvon. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 Sper ca știți sa faceți diferența intre o părere și un zvon. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 Parerea este a dumneavoastra, de la altii si spusa de dumneavoastra este zvon. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 Nu e părerea mea, este părerea unor utilizatori de Carpați, redata de mine. Nu rastalmaciti aspectul, doar pt a arata ca aveți dreptate. Dacă spuneam ca am auzit eu de undeva, cândva, poate era zvon. Când am auzit informația de la sursa, nu mai poate fi numit zvon. Discuția a fost între 3 cadre militare, în poligonul de la Băneasa. Nu cred ca doriți și nume. Dacă credeți bine, dacă nu, tot bine. Nu vând și nu fabric în domeniu. Deci nu elimin concurență. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 22, 2023 Partajează Postat Ianuarie 22, 2023 Acum 4 ore, draku a spus: ai tragere o data pe luna (daca e si aia...) cu 3 sau sase cartuse, pentru evaluare altceva nimic cat crezi ca te poti antrena in conditiile astea? cat poti fi de bun ? nu toata lumea se naste Clint Eastwood.... Practica pe tinte vii (vinovate), ce merita aceasta situatie. Atunci sa vezi perfectionare si reducere de nevoi de caz! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 9 ore, doru3160 a spus: Nu e părerea mea, este părerea unor utilizatori de Carpați, redata de mine. Nu rastalmaciti aspectul, doar pt a arata ca aveți dreptate. Dacă spuneam ca am auzit eu de undeva, cândva, poate era zvon. Când am auzit informația de la sursa, nu mai poate fi numit zvon. Discuția a fost între 3 cadre militare, în poligonul de la Băneasa. Nu cred ca doriți și nume. Dacă credeți bine, dacă nu, tot bine. Nu vând și nu fabric în domeniu. Deci nu elimin concurență. Aia care stiu sa traga am spus, au alta parere. Pistoletul este intrinsec precis, este cu teava fixa nu flotanta, totul depinde de mina si ochiul tragatorului. Poate asta va lamureste. Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 9 ore, DjLeco2021 a spus: Practica pe tinte vii (vinovate), ce merita aceasta situatie. Atunci sa vezi perfectionare si reducere de nevoi de caz! Eu v-am spus fapte reale din MAI. Nu povesti sau dorinte ale unora..... Acum 14 minute, Ion_Bumbu a spus: Pistoletul este intrinsec precis, este cu teava fixa nu flotanta, totul depinde de mina si ochiul tragatorului. Da.... de aia au mecanismele de ochire reglabile..... Carpati-ul, cel putin, are catarea reglabila.... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Într-o revistă de profil americană, pistoletul Carpaţi 1974 e descris ca un ,,pistol remarcabil de precis,,. Cu o grupare de 15 cm la distanţa de 25m cred că e destul de precis.Bineînţeles, un pistol nou, sau măcar bine întreţinut şi cu muniţie de calitate.Plus (cel mai important) un trăgător antrenat, nu un ,,poliţist comunitar,,.... Referitor la cătarea reglabilă, dacă eşti suficient de antrenat ca să nimereşti o ţintă piept de la 10-25m măcar în chenar, nu musai ,,să bagi 3 în 10,,...cred că poţi nimeri uşor un om de la zece metri, chiar dacă l-ai nimerit în boaşe sau picioare deşi tu i-ai ochit pieptul şi eroarea a fost din cauza cătării reglate aiurea... Dar dacă tu ca poliţist ocheşti un cocalar cu sabia în mână la cinci metri dar nimereşti o femeie de pe trotuarul opus....lasă-te de meserie. https://web.archive.org/web/20121115192343/http://www.gunweek.com/2000/feature0820.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Pai da, cred ca ar fi bine sa explicati celor care la tragere cu Carpati obtineau rezultate mai slabe decat cu TT. Sigur o sa va creada ca mana contează. Aveau cate una pt fiecare tip de arma. 1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus: Aia care stiu sa traga am spus, au alta parere. Pistoletul este intrinsec precis, este cu teava fixa nu flotanta, totul depinde de mina si ochiul tragatorului. Poate asta va lamureste. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Cred că se simţeau mai bine cu TT-ul, ca să nu zic altceva...probabil legat de ergonomie şi de mărimea lopeţii trăgătorului.Ce ziceţi, dacă-i dai lui Keanu Reeves un Carpaţi, fără tragere de probă, nimereşte ţinta din prima ? Iar ăla e un actor, pasionat de arme...nu poliţist adjectiv. Un militar sau poliţist căruia nu-i place să tragă cu arma din dotare şi care n-o poate folosi corespunzător, e ca un marinar care nu ştie să înoate... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Acum 14 minute, validae a spus: Iar ăla e un actor, pasionat de arme...nu poliţist adjectiv. Ok, vina mea, am uitat sa precizez ca in poligonul de la Baneasa veneau doar boschetari care nu au tinut in mana o arma, nu se comparau cu cocalarii pasionati de arme. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 23, 2023 Partajează Postat Ianuarie 23, 2023 Nu stiam ca Keanu Reeves este cocalar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum