Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

O fi cum spuneti da` stiti ce multe uscaturi sint... :26

Ca roman prima data esti luat prin surprindere, semnalizezi ca`l depasesti si in acel moment te trezesti ca accelereaza cit poate,  lucru care la noi este destul de rar deoarece este interzis de lege.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 19 minute, der_doktor a spus:

De abia de mai merg pe picioare, nici nu mai vad sau aud bine, reflexe...dude...dar...conduc.

Dupa 70 ani (daca nu ma insel) se face fisa medicala in fiecare an.

https://ziarulunirea.ro/permisul-auto-al-soferilor-cu-varsta-de-peste-70-de-ani-valabil-un-singur-an-poate-sa-fie-prelungit-ulterior-cu-cate-un-an-conditionat-de-trecerea-unui-examen-medical-proiect-446245/

Daca are fisa medicala ok, se presupune ca aude, vede si se misca. Nu da nimeni ok la examen medical, daca te duci cu insotitor si in scaun cu rotile. Sa nu exageram. Daca totusi obtine ok medical si in realitate nu e ok, atunci asa cum am spus, sa raspunda cel care a pus parafa. Dar cred ca e bine sa mergem pe prezumtia de corectitudine, pana la urma e apt pt a conduce pe drumuri publice, nu ca pilot de formula 1. Pana la urma stirea se vrea senzationala, tocmai exploatand varsta celui care conduce, dar daca soferul avea 30 ani, nu mai era o stire. Se intampla frecvent accidente, si nu neaparat pt ca cei care conduc nu au reflexe.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Der Doktor are dreptate.Dacă aţi vedea ce fosile sunt la volan şi în Canada...Acolo însă nu sunt,pe şoselele lor,pericole ca în RO.Se circulă f f civilizat.Fără depăşiri de viteză.Îi rup ăia cu amenzile.Dacă nu mai ai carnet e ca şi cum ţi-ar tăia picioarele...Locurile de muncă sunt de multe ori la distanţe mari.Ca şi supermarketurile aflate în afara localităţilor.

Mai au şi chestia aia cu depăşirea,în localitate,a vitezei legale cu o anumită valoare.Te bagă automat în tribunal.Iar acolo eşti la mila judecătorului...

Până la urmă civilizaţia se impune cu biciul!...

Link spre comentariu

Știu la mine în oras cel puțin 2 treceri cu zebră în locuri unde cam se circula cu viteza și unde din cauza mașinilor parcate nu vezi nimic pe trotuar. Te trezești cu el drept în fata ta pe zebră la 5 metri de tine și tu ai poate peste 30km/h.

Am dat cu capul în parbriz de vreo 3 ori din cauza la deștepți care întra direct pe zebră fără sa sa uite ca vine mașină. Am pățit să-mi iasă o duduie pe ploaie direct pe trecere fără sa se uite deloc. Abia cind a auzit scirtiind frinele s-a uitat și  văzind mașina a rupt-o la fuga. 

Link spre comentariu

Acum 16 minute, sesebe a spus:

Am pățit să-mi iasă o duduie pe ploaie direct pe trecere fără sa se uite deloc.

Mi-a sarit si mie o caprioara de vo 35 ani pe capota, anul trecut. I-au ramas bucile imprimate, si a trebuit sa-mi cumpere alta capota. Am avut noroc si de camera de bord, dar si de un echipaj de politie care s-a nimerit sa fie in zona, altfel, imi cumparam singur capota, si pe urma trebuia sa ma judec cu tuta. Nu era nici pe trecere. Fiecare cu norocul lui.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Daca iei carnetul pe bune, nu exista sa nu citesti (si sa intelegi) despre conducerea preventiva. Adica in apropierea de treceri de pietoni reduci viteza (indiferent daca sunt sau nu cretini parcati in apropierea trecerii).

Daca tu ca pieton vrei sa treci pe zebra, astepti sa treaca toate masinile?

Citat

"Am dat cu capul în parbriz de vreo 3 ori din cauza la deștepți care întra direct pe zebră fără sa sa uite ca vine mașină. Am pățit să-mi iasă o duduie pe ploaie direct pe trecere fără sa se uite deloc. Abia cind a auzit scirtiind frinele s-a uitat și  văzind mașina a rupt-o la fuga. "

Asta trebuie pusa la insectar. Din ce oras esti frate? (nu de alta, dar sa nu fiu pieton pe acolo vreodata)

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
Acum 19 minute, fluffy37 a spus:

Din ce oras esti frate? (nu de alta, dar sa nu fiu pieton pe acolo vreodata)

Sa mori tu ca la tine in oras, toti merg cu 5km/h in preajma trecerilor de pietoni.:rade:

Citat

Daca tu ca pieton vrei sa treci pe zebra, astepti sa treaca toate masinile?

Toate nu, dar astept pana vad ca vine unul cu intentii pasnice, si intentioneaza sa opreasca. Daca te pui cu prostul, mori cu dreptatea in mana. La mine in fata blocului este o trecere pe care nu o prea respecta multi...mereu sunt accidente. Daca nu trasnesc pietonul, se pocnesc intre ei, cand cel din fata opreste sa dea prioritate. Asta e, fie ca ne place, fie ca nu. Mai avem mult pana departe. Si stii ce e culmea? Toti cei implicati in accidente, sunt tineri si nelinistiti. Se aude ca si cum ai ciocni doua tomberoane de gunoi. Cand ma uit pe geam, ii vad pe protagonisti.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Belesti ce poti...Cand am avut evenimentul, sotul caprioarei mi-a cerut filmarea, sa vada si el cum a fost, daca tot a decontat cheltuiala. Vorbind cu colegii, unul m-a intrebat la ce i-a trebuit filmarea si lui? Alt coleg pe faza i-a raspuns, sa le arate si plozilor ce proasta e ma-sa.:rade:

Acum pe bune, a fost prima data cand m-am bucurat ca mi-a iesit in cale un echipaj de politie. Daca era dupa aia de la 112, trebuia sa las tuta in pace, sa ma duc la politie sa declar accidentul si aia e. Ea nu voia nici in ruptul capului sa colaboreze si voia sa plece, nu patise nimic in afara de sperietura. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus:

accelereaza cit poate,  lucru care la noi este destul de rar deoarece este interzis de lege.

Ei na, inafara localitatii de fiecare data tre sa dau a 3-a sa depasesc, ca bizonu accelereaza.

Nu exista sa nu. ASta ca sa nu zic de capsunarii intorsi de sarbatori.

Vii de il ajungi, vin curbele, il ajungi, dar cum e drept cum se ambitioneaza, nu se lasa depasit nici in ruptu capului.

Iar pt premiul 1 cu coronita, dupa ce l-ai depasit cu greu si cu motoru la rosu, iti da blitz-uri si te claxoneaza!

Daca s-ar intampla doar o data as zice, dar la fiecare drum extern se intampla sau dau peste idioti, minim 2!

Ma refer la depasirile cu intrare pe contrasens, ca pe autostrada din partea mea sa faca ala ce vrea, ca fiecare e cu banda lui.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Sa vezi in oras cum e cu bombardierii...merg usor, cu 30 km/h la pasuneala, si daca te vad ca vrei sa-i depasesti, parca ii intepi cu acul. Odata se trezeste soferul din ei si o calca. Nu realizeaza ca mai sunt si unii care au treburi si locuri in care trebuie sa ajunga la ora, nu au timp de pierdut in spatele lor. In ei se trezeste animalul cu orgoliu, ca altfel, sunt in stare sa traverseze orasul cu 30km/h fara regrete.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 18 minute, doru3160 a spus:

Sa vezi in oras cum e cu bombardierii...merg usor, cu 30 km/h la pasuneala, si daca te vad ca vrei sa-i depasesti, parca ii intepi cu acul. Odata se trezeste soferul din ei si o calca. 

Doru, e de notorietate faptul că IQ- ul, educația și caracterul cuiva se deconspiră perfect când respectivul e la volan :rade:.

Pe aici prin zonă (în oraș) nu prea mai au spor "bombardierii", e aglomerație mare se circulă în coloană pe două-trei culoare și vrând-nevrând stau la coadă. Flash-urile și claxoanele isterice ale unora deja nu mai impresionează pe nimeni, majoritatea le tratează ca "zgomot de fond". 

Se mai poartă șicanarea în trafic, dar mai rar comparativ cu anii trecuți ... e multă "miliție" și camere pretutindeni.

Până prin anii 2000 ... 2010 aveam bâta de lemn între scaun și portieră, utilă în apărarea contra cretinilor. Era o modă, mulți șoferi o aveau. N-am folosit-o vreodată pentru a lovi efectiv pe cineva sau ceva, doar ca amenințare (de câteva ori, a avut efectul dorit - idioții au bătut în retragere).

În fine, amintiri de ... demult. 

Mă bucur că odată cu înmulțirea camerelor de luat vederi și a Poliției pe străzi aceste "practici" sunt din ce în ce mai rare.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, +_Florin_+ a spus:

Pe aici prin zonă (în oraș) nu prea mai au spor "bombardierii", e aglomerație mare se circulă în coloană pe două-trei culoare și vrând-nevrând stau la coadă

Nici la noi nu e liber pe strazi. Azi cand am plecat la serviciu am avut un soc cand am vazut ce coloane de masini erau, odata cu inceperea scolii.

https://www.bzi.ro/a-inceput-scoala-iar-in-municipiul-iasi-a-reinceput-haosul-din-trafic-cozi-uriase-in-mai-multe-zone-ale-orasului-4123809?utm_source=BZISITE&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-POST

Figurile astea se intampla la ore cand e mai liber, sau in weekend, si ai mai multe benzi, deci ai pe unde depasi. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări