Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

De vina e neatentia si miserupismul soferilor.

Ai indicatoare ce-ti spun limita de viteza, ai indicatoare ce-ti impun limita de inaltime, daca nu le vezi nu-i vina altcuiva decat a ta ca ai treaba mai importanta la volan de facut decat sofatul.

Mai mult decat atat, ai poarta aia sub care vezi bine ca nu incapi, sau daca nu esti sigur macar ai reduce mult viteza sa vezi ce se intampla. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Stefan a spus:

@mercktot susții asta cu dacă era mai solid zbura aerul condiționat... Cum poți știi sigur asta? Dacă aerul condiționat era mult prea bine prins și culmea că tot se turtea plafonul iar deznodământul era același? Eu zic că avertizorul a fost prins chiar prea bine, nu doar greutatea lui a turtit așa plafonul ci forța autocarul când a început să-l smulgă din prinderi. Îți dai seama că nu mă pricep la construcții dastea rutiere dar știu că la brațul unor bariere auto există șuruburi speciale care cedează primele înainte de distrugerea mecanismului din barieră.

Acolo la pasajul Unirii trebuie ceva care să-i dea o palmă peste ochi șoferului.

- 10 septembrie: la două zile după ce limitatorul abia fusese înlocuit, un autocar venit din Buzău a rămas proptit cu aparatul de aer condiționat în poarta gabaritică; aparatul de aer condiționat s-a desprins și a căzut pe parbrizul șoferului;

In rosu este ce sustin eu si tot in rosu un caz care s-a intamplat pe care l-ai pus tu. 

Daca limitatorul era bine prins rascheta aerul conditionat si poate partea de deasupra pe care era fixat aerul conditionat. Asa limitatorul nici nu a reusit sa fie smuls cu totul si nici pe pozitie nu a ramas => a presat  partea de deasupra autocarului (a avut un efect de ghilotina pe verticala). Uita-te ca si limitatorul s-a indoit (deci profil subtire, ca sa iasa ieftin):

aa.jpg?width=950&height=500&quality=80

Practic a fost cel mai naspa scenariu.

Vezi ca in videoul lui Badman limitatorul are si si o contra de sustinere deci practic imposibil de smus, si pe unele camioane le ridica de bot in sus (deci o forta foarte mare) si tot nu ajunge sa intre vertical in camion (efectul de ghilotina). In poza pusa de dumitrumy se vede clar ce zdravan era cel vechi:

pas5.jpg

Are doi stalpi de sustinere oblici (deci poate incasa forte mari fara sa fie scos de pe pozitie) si profilul de desupra este zdravan de tot. 

Limitatorul actual a fost unul pus de smecheri: costa mult pe hartie si in realitate este o bataie de joc. Profil care se indoaie, ancorat in bataie de joc, deci asa cum am spus mai sus: cazul cel mai nasol posibil => si limitatorul si autocarul au suferit deformari. 

Cel mai tragic scenariu daca era foarte solid limitatorul (asa cum era cel vechi din poza) era ca aerul conditionat sa nu fie smuls si sa fie impins in interior cu tot cu o bucata de plafon, insa unghiul fiind foarte mic, as zice ca nu-i cosea nici pe aia de pe ultimul rand care este mult inaltat. Limitatorul nou pentru ca nu s-a smuls din asfalt, a avut o miscare de rotatie in plan vertical (apasand plafonul autocarului - efect de ghilotina), plecand de la ora 12 si directia era spre ora 3, deci incerca sa ajunga in plan orizontal. Deci locul de ancorare devine centrul cercului si limitatorul este raza cercului si pleaca de la ora 12 spre ora 3. 

Eu zic ca ieftineala/furaciunea a participat si ea la acest accident dramatic. 

Inginerii care au proiectat vechiul limitator sunt din acelasi film cu cei care au facut limitatorul din clipul pus de Badman. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 55 minute, Marian a spus:

De-ar fi si macar un singur subiect tehnic la fel de intens rumegat decat episodul soferului idiot de autocar din discutie...

Ce bine ar fi :)

Care subiecte? Asomatorul? Free energy? Cass auto alimentat in casă?  :rade: Băgăm și noi pe aici postări și mai supraviețuiască forumul.

Link spre comentariu
1 hour ago, Stefan said:

Care subiecte? Asomatorul? Free energy? Cass auto alimentat in casă?  :rade: 

Touche'...

Au umplut chinezii piata de plug and play si electronica nu se mai face.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, merck a spus:

Inginerii care au proiectat vechiul limitator sunt din acelasi film cu cei care au facut limitatorul din clipul pus de Badman. 

Inginerii care au proiectat noul limitator inca nu joaca in filme. Sunt figuranti. 

Link spre comentariu

Soluţia era ceea ce a sugerat Badman,fie o poartă solidă să rămâi în ea,fie o poarta flexibilă,eventual care "zboară" la impact!

Asta se întâmplă când mergem după soft...Oricum nu trebuia să existe posibilitatea ocolirii preatenţionării.Şi n-am văzut scris mare pe poartă gabaritul de trecere...poate n-am fost atent...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

https://www.puterea.ro/un-vitezoman-tupeist-de-21-de-ani-care-a-fugit-de-sub-nasul-politistilor-prins-dupa-4-zile-de-urmarire/?fbclid=IwAR3ubPhCFR1jNlFUTbr_w9_m6J8wEvNoeeKChVPlA8Vu6ugLXuqSsFSalA8

Pun pariu ca era si cioară.

Pacat ca nu mai e miliție sa ii traga si o mama de bataie.

Ca asa o sa conduca si fara carnet, amenda oricum n o sa o plătească, si masina porbabil e un cazan de 2mii euro.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Sharky a spus:

Aveau pistol?

:da Amandoi!

Acum 17 minute, Sharky a spus:

Nici ei n au voie sa foloseasca arma?

Exista ceea ce se numeste proportionalitate si se penalizeaza disproportionalitatea. Daca ala doar n-are chef sa se supuna unui control de politie nu poti sa tragi in el. Daca insa ala deschide foc, instant poate fi doborat fara probleme. 

Link spre comentariu
Acum 30 minute, merck a spus:

Exista ceea ce se numeste proportionalitate si se penalizeaza disproportionalitatea. 

Corect. Daca eu  ii arat un deget organului, el are voie să-mi arate tot un deget, ca raspuns, ca sa respecte proportionalitatea. Daca il scuip si inchid geamul, ghinion, el nu are cum sa raspunda. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări