Marian Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 11 hours ago, merck said: Ei rahat! Nu-i argumentul meu, este de regula justificarea folosita tocmai de cei care incalca grav regulamentul rutier. M-am tot contrat cu ei pe facebook dar n-ai cu cine, sunt dusi! Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 1 oră în urmă, Marian a spus: Nu-i argumentul meu, este de regula justificarea folosita tocmai de cei care incalca grav regulamentul rutier. M-am tot contrat cu ei pe facebook dar n-ai cu cine, sunt dusi! Stiu, dar l-am pus pentru ca si in cazul de mai sus unde idiotu' merge pe contrasens, tot acelasi argument l-ar fi invocat aia . Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Pai sa stii. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 In Iasi avem un pasaj subteran cu o banda pe sens intr-o intersectie pentru a mai descongestiona traficul. La iesirea spre Bulevardul Independentei, devine banda 3 si cam in 100 de metri devine obligatoriu la stanga. Mi-a fost dat sa aud: la iesire din pasaj eu am prioritate si cel de pe banda 2 trebuie sa ma lase sa intru pe banda 2! Muream ca prostu' fara sa stiu ca exista prioritate de iesire din pasaj! aici este locatia: https://www.google.com/maps/@47.1688956,27.5784003,3a,75y,136.72h,91.18t/data=!3m6!1e1!3m4!1su0pl7VDVnKGlo4EsYdBm6A!2e0!7i16384!8i8192 Alta intramplare, aici: https://www.google.com/maps/@47.172053,27.5586953,3a,75y,90.69h,109.63t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAr1fM4DbL8ELMaq69j5bxg!2e0!7i16384!8i8192 fix cum este opelul negru, erau 3 masini aliniate sa faca stanga. Eu eram cu un "sofer" in a treia masina. Din fata o tanti intr-un polo ii face semn primului sa treaca. Al doilea deja cand primul a plecat s-a tinut sudat de curu' celui din fata ca sa forteze. Asta cu care mergeam eu a dat sa faca la fel insa tanti cu polo se pune in miscare si claxoneaza si tip la asta: franeaza! Asta franeaza, incepe sa o claxoneze pe tanti nemultumit. Ii zic: de ce o claxonezi, ai prioritate? Imi raspunde: pai cum, dar au trecut 2! (deci nici macar nu a zis: ca tanti a lasat sa treaca 2, ci ca au trecut 2). Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Acum 1 oră, merck a spus: Muream ca prostu' fara sa stiu ca exista prioritate de iesire din pasaj! aici este locatia: https://www.google.com/maps/@47.1688956,27.5784003,3a,75y,136.72h,91.18t/data=!3m6!1e1!3m4!1su0pl7VDVnKGlo4EsYdBm6A!2e0!7i16384!8i8192 Fac zilnic traseul ala. Niciodată, dar niciodată nici măcar din politețe, nu a oprit unu pe banda 2 ca să întru eu. De regula dacă banda 2 e ocupata cu trafic, se formează coada pana la întrarea în pasaj și chiar mai mult, pana reușesc sa se strecoare toți pe banda 2. La asta mai contribuie și semaforul care aduna tot ce circula pe bulevard și formează dop. Dimineața când toate benzile pe ambele sensuri sunt ocupate e mai mare dragul sa ieși din pasaj. În tot cazul, dacă nu e poanta, eu nu as miza pe prioritate de intrare pe banda 2 la ieșirea din pasaj, deși logic asa ar fi ok, ca să nu fiu eu nevoit sa ma asigur la ce vine din spate. Și ca și cum asta nu ar fi suficient, se mai găsesc inteligenți care nu se încadrează din timp pe banda 3 pt viraj stânga, merg pe 2 pana la intersecție, și pe urma opresc pe banda pt înainte, adică 2, pt a vira la stânga. Ăștia de regula ajung acasă cu frigiderul plin, dar banda 2 se blochează din cauza lor, implicit ieșirea din pasaj. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 1 oră în urmă, merck a spus: Alta intramplare, aici: https://www.google.com/maps/@47.172053,27.5586953,3a,75y,90.69h,109.63t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAr1fM4DbL8ELMaq69j5bxg!2e0!7i16384!8i8192 Acolo noroc ca tramvaiele circula rar, altfel cum toți se înscriu pt viraj stânga pe linia de tramvai, ar fi o nebunie. Am încercat odată sa fac stânga regulamentar, de pe banda 2 ca să las linia de tramvai libera, cum spune legea. Promit sa nu mai fac. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 https://actualdecluj.ro/un-clujean-de-27-de-ani-care-a-provocat-un-accident-in-floresti-conducand-beat-si-fara-permis-de-conducere-a-fost-condamnat-la-inchisoare-cu-executare/ Isi mai fac treaba. Cum poți sa fi prins fara carnet si sa nu pățești nimic? Bașca dupa jumatate de an de condus in continuare mai faci si accident rupt de beat... Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 (editat) Acum 11 minute, doru3160 a spus: Acolo noroc ca tramvaiele circula rar, altfel cum toți se înscriu pt viraj stânga pe linia de tramvai, ar fi o nebunie. Am încercat odată sa fac stânga regulamentar, de pe banda 2 ca să las linia de tramvai libera, cum spune legea. Promit sa nu mai fac. O abordare inteleapta, dar este trist ca s-a ajuns in situatia de a te obliga sa iei aceasta decizie. Acum 37 minute, doru3160 a spus: Fac zilnic traseul ala. Niciodată, dar niciodată nici măcar din politețe, nu a oprit unu pe banda 2 ca să întru eu. De regula dacă banda 2 e ocupata cu trafic, se formează coada pana la întrarea în pasaj și chiar mai mult, pana reușesc sa se strecoare toți pe banda 2. La asta mai contribuie și semaforul care aduna tot ce circula pe bulevard și formează dop. Dimineața când toate benzile pe ambele sensuri sunt ocupate e mai mare dragul sa ieși din pasaj. În tot cazul, dacă nu e poanta, eu nu as miza pe prioritate de intrare pe banda 2 la ieșirea din pasaj. Și ca și cum asta nu ar fi suficient, se mai găsesc inteligenți care nu se încadrează din timp pe banda 3 pt viraj stânga, merg pe 2 pana la intersecție, și pe urma opresc pe banda pt înainte, adică 2, pt a vira la stânga. Ăștia de regula ajung acasă cu frigiderul plin, dar banda 2 se blochează din cauza lor, implicit ieșirea din pasaj. Cei aia POLITETE? (nu stiu de ce nu se scoate cuvantul din dictionar!) Lasa ca iti scoti parleala la drumul de intoarcere la iesirea din pasaj pe Pacurari cand cei din Copou fac dreapta spre Pacurari. Editat Noiembrie 4, 2022 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 E situație similara cu cea de pe str Palat spre P Roșu, când vrei sa faci stânga spre auchan. Acolo ai banda 2 cu tramvai și banda 1 pt înainte sau viraj dreapta. Dacă ai tupeu sa lași linia de tramvai libera și sa oprești pt prioritate pe banda 1, ai pus-o. Se face coada pana la casa pătrată, și ai multe, multe, frigidere pline, ca să nu mai zic de cei care te depășesc nervoși pe linia de tramvai, și cărora acum, nu asa, trebuie sa le dai prioritate. Te apuca pensia pe drum dând prioritate. Acum 13 minute, merck a spus: Lasa ca iti scoti parleala la drumul de intoarcere la iesirea din pasaj pe Pacurari cand cei din Copou fac dreapta spre Pacurari. Drumul de întors îl fac pe splai și pod Alexandru. E mult mai lejer, și fără situații ambigue. Doar la dus ma duc pe varianta aia, pt ca altfel ar trebui sa trec prin P Roșu la ora de vârf. Și nu trecutul e problema, ci timpul pierdut ca s-o faci. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Acum 26 minute, Sharky a spus: Isi mai fac treaba. Cunosc caz de conducere fără permis mai bine de 20 ani, fără evenimente. În tinerețe făcea chiar și țara, nu se limita doar la orășelul de baștină, unde polițiștii deja îl știau și îl tolerau. Îl tolerau după numeroasele tentative nereusite de a lua permisul, amenzi și câteva dosare penale, ajunsese sa dea la pace cu ei, dar asa cum am spus, omul conducea mai bine decât mulți cu permis. A murit și nu și-a văzut visul cu ochii, de a deține permis, dar în afara de amenzi, nici nu a suferit alte consecințe. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Eu totusi inca am tupeul sa intreb: cand si mai ales cum vom rezolva situatia? Ma gandesc ca in prima faza niste politisti de la rutiera care sa fie in aceste puncte fierbinti si sa dirijeze circulatia lasand sa treaca cand unul de pe banda 3 cand unul de pe banda 2 (ca tot vorbeam de regula fermoarului) ar ajuta bizonii sa inteleaga ca exista inca in dictionar si cuvantul POLITETE. La pasajul de care vorbeam mai sus, politistul lejer poate sa stea pe linia intrerupta dintre banda 2 si 3 si sa opreasca din cand in cand traficul de pe banda 2 cand deja se aduna 3-4 masini pe banda 3 care vine din pasaj. Basca ca unii deja in acel punct ruleaza cu peste 50km/h pe banda 2! Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/momentul-in-care-un-tir-loveste-un-tractor-care-transporta-o-remorca-plina-cu-varza-soferul-din-cabina-a-scapat-nevatamat.html Șofer profesionist. A lovit varza in drum spre butoi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Acolo ar putea rezolva și fără Garcea, dacă i-ar înghesui pe toți pe banda 1 și 2 sa fie implicit pt pasaj. Dacă vrei de pe 1 pe 2, dai prioritate. Oricum pe varianta aia vin doar cei care nu merg înainte de pe Copou, și cei care vin dinspre Național și fac dreapta pe Independentei. Nu se compara ca număr cu cei care vin prin pasaj. Dar pt asta trebuie o comisie de circulație la primărie care sa și gândească. Acum 1 minut, Sharky a spus: A lovit varza in drum spre butoi. Nici aici nu scăpam de varză? Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Acum 6 minute, Sharky a spus: Șofer profesionist. Sunt din ce in ce mai multi marlani la volanul tirurilor. Normal dupa un incident din asta (depasire pe linie continua si in viraj) ar trebui sa ii suspende pe viata dreptul de a se ma urca la volanul unui tir, ca joaca in liga profesionistilor. Unul ca asta nu ajunge la pensie fara sa bifeze ceva morti din vina lui. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 2 hours ago, merck said: Mi-a fost dat sa aud: la iesire din pasaj eu am prioritate si cel de pe banda 2 trebuie sa ma lase sa intru pe banda 2! Trimite-l la scoala de soferi, la ore de legislatie, are mare nevoie de ele! 2 hours ago, merck said: Ii zic: de ce o claxonezi, ai prioritate? Imi raspunde: pai cum, dar au trecut 2! (deci nici macar nu a zis: ca tanti a lasat sa treaca 2, ci ca au trecut 2). Trimite-l si pe el tot acolo, din acelasi motiv. PS: Chestiile astea dovedesc cat de superficial se dobandeste permisul de conducere la noi, si cat de usor se uita reguli elementare de legislatie rutiera, reguli care respectate daca ar fi ar salva multe vieti. Din pacate majoritatea trec sala 100% mecanic, invata intrebarile si raspunsurile, fara sa inteleaga o iota din ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum