Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Uita-te in Podu Ros cum intri venind dinspre Cug. Stau la intrare de pe banda 1 si apoi intra in intersectie pe banda 2 dind claxoane si injurind in fata celor ce intra de pe banda 2.

Link spre comentariu

Sa vezi ce frumos e dimineața la întrarea pe pasajul Bancila, dinspre Zimbru. Întrarea pe pasaj e pe o singura banda, iar la intrare se aduna și 3...4 mașini. E pe tupeu. Care are cazanul mai nașpa, se bagă. Acolo nici o lege nu va face ordine. Cred ca și un Garcea dacă ar sta, nu ar face față. Acolo se aduna rezidenții din 3 cartiere mari,(Mircea, Alexandru, Dacia) plus ce mai vin din  Galata și Nicolina, pe Cicoarei. Pt asta pe podul Alexandru care înainte era înfundat pe 3 benzi, acum se circula decent. 

Link spre comentariu

La podul ala problema mare este nu neaparat la intrare ci din cauza iesirii unde se iese greu si rar se formeaza cozile alea imense si aglomerate. Daca iesirea ar fi continua pe cele 2 benzi de iesire nu s-ar mai forma acele cozi si timpii de asteptare ar fi ca si inexistenti.

Link spre comentariu

N-am aflat niciodata de ce pe timpul lui ceasca, Bulevardul Pacurari nu a urcat macar cu 4 benzi pana la Fundatie. Atunci se putea darama in voie orice daca era nevoie. Acum ... nu se mai poate si asa va ramane zeci si zeci de ani de acum in colo daca acele case raman in picioare la cutremure. 

Acum 1 oră, sesebe a spus:

Uita-te in Podu Ros cum intri venind dinspre Cug. Stau la intrare de pe banda 1 si apoi intra in intersectie pe banda 2 dind claxoane si injurind in fata celor ce intra de pe banda 2.

Intodeauna daca am cazan in paralel cu mine .... devin ardelean si il las pe el sa plece primul. Recunosc ca n-am vazut inca in vest faza ca de pe banda 1 sa se duca cineva in fata celui de pe banda 2 la intrarea in sens giratoriu. Am vazut ca de pe banda 1 sa se duca razant pana la centru si apoi sa iasa (deci sa aiba o traiectorie cat mai liniara) dar numai daca banda 2 era libera. Cand era cineva pe banda 2 intodeauna urmarea banda 1 pana iesea. 

Au si ei tampitii lor, dar sunt mai putini si nu asa de "performanti" ca ai nostri. 

Link spre comentariu
Acum 18 minute, merck a spus:

N-am aflat niciodata de ce pe timpul lui ceasca, Bulevardul Pacurari nu a urcat macar cu 4 benzi pana la Fundatie. Atunci se putea darama in voie orice daca era nevoie. Acum ... nu se mai poate si asa va ramane zeci si zeci de ani de acum in colo daca acele case raman in picioare la cutremure. 

Pt ca nici în acele vremuri deși se construia în draci, nu se aborda haotic o zona, sa o transformi în ruina și după aia mai vezi ce e de făcut. Exista un plan urbanistic de sistematizare a zonelor, și în 89 a fost întrerupt. Și pasajul Bancila era programat cu 2 benzi pe sens și cu bretele de intrare ieșire de pe canta și iesire în Pacurari. Cam la fel cu cel din Nicolina. După 89 le-au trebuit mai bine de 20 ani sa inceapa gluma asta de pasaj, cu o banda pe sens, și le-a luat mai bine de 10 ani sa termine. Suma nu se cunoaște. Asa a ieșit după ce proiectul inițial a fost luat la pilă, doar nu-ți închipui ca e clocit acum. E bun și asa, preia bine din traficul de pe podul Alexandru, care între noi fie vorba, e la limita de folosire, dacă nu intra în reabilitare, dar la anumite ore e de evitat traseul ala, pt ca ai de stat, și mai rău, trebuie sa te imbulzesti la intrare, fără sa știi dacă treci nesifonat. 

Link spre comentariu

Bulevardul Pacurari a fost facut cu 3 benzi pe sens si a fost terminat cu multi ani inainte de 89 (tu sigur stii mai bine in ce an s-a terminat), Bulevardul Independentei la fel avea 3 benzi pe sens, si era si este logic ca trebuiau sa se uneasca. Eu stiu ca ani buni se vorbea despre demolarea caselor de pe Pacurari de pe partea dreapta cum te duci spre Fundatie si toata lumea se intreba: de ce nu incep? Planul ala de sistematizare prevedea ca din Pacurari pana la Fundatie sa ramana in total doar 2 benzi (adica una pe sens)? Ma indoiesc, de aceea eram curios de adevarul motiv pentru care nu s-au demolat acele case (care oricum vor cadea la urmatoarele cutremure, pentru ca nimeni nu are bani sa le consolideze). Eu banuiesc ca ar fi fost vorba de sume foarte mari pentru consolidarea versantului (nu s-au bagat nici dezvoltatorii sa faca vreun bloc in zona aia desi este foarte vanata). 

Link spre comentariu

S-au făcut case destule. Dezvoltatorii vor teren ieftin, investiție minima, profit maxim. Acolo terenul după 2008 a explodat la preț și atunci majoritatea s-au orientat spre zona metropolitana. Care a avut proptele politice, a mai construit și în zone centrale. Chiar nu mai știu în ce ani au modernizat Pacurari la 3 benzi. Fiind zona centrala, probabil și celor de atunci le lua ceva timp sa o schimbe. Erau și încă mai sunt case monument istoric, tu vorbești la general, dar dacă privești în amănunt, ai sa vezi ca cel puțin pe sectorul între Culturii și Biblioteca nu prea ai unde extinde, decât cu deranj mare. Eu zic ca nu au avut timp sa abordeze acel segment, altfel au avut și situații mai grele și nu s-au împiedicat de o clădire, două, cu iz istoric. 

Link spre comentariu
Acum 21 minute, doru3160 a spus:

Erau și încă mai sunt case monument istoric, tu vorbești la general, dar dacă privești în amănunt, ai sa vezi ca cel puțin pe sectorul între Culturii și Biblioteca nu prea ai unde extinde, decât cu deranj mare. Eu zic ca nu au avut timp sa abordeze acel segment, altfel au avut și situații mai grele și nu s-au împiedicat de o clădire, două, cu iz istoric. 

Si in Budapesta la fel bat toba cu monumente instorice si abia asteapta sa se darame cate un monument din asta istoric ca sa bage cate o "plomba" de n-spe etaje sau mai mult. Multi unguri sunt deranjati de faptul Budapesta nu se poate dezvolta in ritmul celorlalte capitale ioropene din cauza constructiilor vechi. 

Cred ca este bine sa comparam Amsterdam si Rotterdam (care a fost bombardat de nemti). Ne dam seama ce directie trebuie sa urmam. 

La un cutremur sanatos eu zic ca blocurile care incep de la fostul AMRS si pana in dreptul spitalului CFR se darama. Nu cred ca oamenii de acolo n-ar pleca bucurosi din acele catacombe in alte parti daca li s-ar face o oferta corecta. 

P.S. Fix la trecerea aia de pietoni din statia de autobuz dintre blocuri ziceam ca ma duc sa o traversez de 10 ori daca vreau sa ma duc pe lumea ailalta. Dar nu cred ca ajung la 10 si sunt deja dincolo cosit de un bombardier, asa de calmi sunt soferii la orele de varf. Pe banda 1 se depasesc masinile de pe banda 2!!! :85

Editat de merck
Link spre comentariu

Blocurile de care vorbești sunt făcute în anii în care rusii erau prezenți la noi, sunt făcute de ei, pt ei. Te asigur ca la cutremur mai repede cad clădiri noi decât blocurile alea. Nu ca mi-ar place în mod deosebit, dar am fost în câteva și am văzut ce structura au. Nu am treaba cu Budapesta sau cu alte locuri. Fiecare cu specificul lui. Și eu dacă mai rezistam 2 ani cu casa, nu ma mai demolau. Jumate de strada, adică toți vecinii mei au rămas cu casele în picioare pana acum. Partea mea a fost rasa și construite vilele de la Voința. Mereu m-am întrebat cum de au demolat jumate de strada. La fel ca tine, nu am găsit un răspuns. 

Link spre comentariu
Acum 17 minute, merck a spus:

........... 

P.S. Fix la trecerea aia de pietoni din statia de autobuz dintre blocuri ziceam ca ma duc sa o traversez de 10 ori daca vreau sa ma duc pe lumea ailalta. Dar nu cred ca ajung la 10 si sunt deja dincolo cosit de un bombardier, asa de calmi sunt soferii la orele de varf. Pe banda 1 se depasesc masinile de pe banda 2!!! :85

Cine știe cunoaște! 

Sa te ferească sfintul sa vrei sa iesi cu mașina din parcarile/străduța din spatele blocurilor din acea zona. 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, merck a spus:

La un cutremur sanatos eu zic ca blocurile care incep de la fostul AMRS si pana in dreptul spitalului CFR se darama.

La un cutremur sanatos in Vrancea (adica undeva peste 7.4) , pica juma de Romania din cauza halului in care s-au respectat autorizatiile de constructii.
Este foarte posibil sa pice multe dintre cladirile cu mai multe nivele construite dupa '89.
Daca Vrancea da unul gen 1802, nu prea mai conteaza...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări