Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Bai, da-l in morti de motociclist. Sper ca si-a rupt cateva oase, ca o merita.

In momentul in care soferu semnaliza motociclistu avea masina pe contrasens.

Ce a gresit e ca a facut dreapta si apoi stanga.

Ca de facea stanga direct iesea motociclistu vinovat. Pt ca se vedea pe camera ca era masina pe contrasens, deci motociclistu nu putea fi in depasire (neregulamentara, peste continua).

Dar nu-i bai, omu a facut un serviciu comunitatii, a doborat un cretin de pe motocicleta, care nu avea nici carnet, 2 iepuri dintr-o lovitura!

Sa ii multumit pe aceasta cale!

Sincer as deschide un cont sa ii platim sa isi repare cazanu.

Daca dam fiecare 5 lei....

Link spre comentariu
1 oră în urmă, merck a spus:

Ramane de vazut acum cine traieste in urma unui impact intre o motocicleta si o masina! 

Daca nimerește portiera de la șofer, el poate are noroc și e catapultat peste mașina, dar șoferul se trezește cu un proiectil de pana în 300kg în brațe. Cu tot cu airbag lateral, nu suna prea bine scenariul. 

Link spre comentariu
1 hour ago, merck said:

Adica este interzis sa faci la stanga pentru ca perturbi circulatia? :scarpin

Nu am conceput eu OUG-ul ăsta (nu sunt milițian).

3 hours ago, arheopterix said:

să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia

Daca aș fi milițian și aș constata (nemijlocit) că cel care încetinește fără motiv perturbează circulația (încetinește pe cei din spatele lui) aș aplica dispozițiile legale.

Că ar vrea să vireze la stânga (și nu poate acolo) e problema lui, nu a mea :dsgfds 

Corect?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, doru3160 a spus:

Daca nimerește portiera de la șofer, el poate are noroc și e catapultat peste mașina, dar șoferul se trezește cu un proiectil de pana în 300kg în brațe. Cu tot cu airbag lateral, nu suna prea bine scenariul. 

Nu se întâmplă mare lucru. Mașina e mult mai grea, ușa e solida. Slabe șanse să intre moto fix pe ușă până pe tine. Un pic mai in spate e stâlpul, un pic mai in fata e iar stâlp.

Cam aceleasi șanse să pățești ceva ai că și șansele care le are motociclistu să scape.

Link spre comentariu

Aici cred că prinde bine gipanu.

Să lovească roata cât de mult în prag, chiar daca nimerește mijlocul ușii.

In opinia mea airbag lateral e degeaba in acest scenariu. Mașina prea mult nu se clintește.

Încă ceva, cred că doar la impact perpendicular se întâmplă, dacă ești un pic oblic ricoșează din tine.

Link spre comentariu

Pentru comparație,

(regulament clasic /vechi):

”Art.34

Nu au prioritate de trecere:

...

f) vehiculele care se pun in miscare, care ies din garaje, curti sau ganguri , fata de vehiculele care circula pe drumul public, indiferent de directia de mers a acestora 

Art.35

Pentru a putea intoarce vehiculul inapoi de pe un sens de circulatie pe celalalt sens, prin manevrarea inainte si inapoi sau printr-un viraj, conducatorul este obligat sa opreasca ...

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=1505

(nou):

”Art.125

Pentru a putea întoarce vehiculul de pe un sens de mers pe celălalt prin manevrare înainte şi înapoi sau prin viraj, conducătorul acestuia este obligat să semnalizeze şi să se asigure că din faţă, din spate sau din lateral nu circulă în acel moment niciun vehicul.”

Mno ... că în momentul următor (succesiv acelui prim moment) apare un motociclist sau TIR ... asta e, R.I.P.!

https://dexonline.ro/definitie/moment/23080

Urmează ca autoritățile abilitate (milițienii) să calculeze și să stabilească cu exactitate momentul (semnalizării) și momentul (impactului). Dacă momentele se dovedesc a fi diferite, totul este perfect legal, mortul e de vină :rade:

Link spre comentariu

https://zcj.ro/eveniment/accident-frontal-cu-5-victime-la-urcarea-pe-autostrada-transilvania-la-gilau--238912.html

Joi un accident, azi altul, avu o săptămână altul.

E vb de pasarela de urcare pe autostrada. Pasarelă marcată cu linie continua, dar prostu de roman calca și cu jumate de mașină pe contrasens.

Și ne plângem că n avem autostrăzi.

Ieri cică a stat poliția și a luat carnete tot acolo. Români efectiv e cretin.

Link spre comentariu

Acolo n-ar fi rau daca s-ar marca cu sageti pe asfalt sensul de mers. Am ajuns la concluzia ca unii pur si simplu au impresia gresita ca bretelele alea sunt cu sens unic si n-au de ce sa tina banda.

Editat de ady2006
Link spre comentariu

https://cluj24.ro/accident-pe-a3-la-cluj-patru-persoane-intre-care-un-copil-mic-transportate-la-spital-141804.html

Pardon, a mai fost un alt accident și sâmbătă!

E marcaj continuu de când intri de pe DN până când intri pe autostrada. Nu se întrerupe niciunde!

Autostrada aia e din 2010!

Zău de nu s a prostit lumea de atunci.

Toată lumea merge mai repede și taie curba pe interior. Că e pe DN sau pe bretea.

Problemă că pe bretea nu ai unde sa te tragi că ai mantinela.

Am editat:

De fapt doar din 2018 parca s a dat drumul spre Suceagu la autostrada.

De acolo vin cei din sens opus, pe ieșire.

Totuși, prostia e la cote maxime peste tot in tara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări