Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Aia e. Ar trebui sa ii arda pe amandoi sa se invete minte. Culpa comuna sa fie sanatosi, unu sa caste ochii, altu sa nu se mai creada la raliu.

Ca motive se gasesc de ambele parti si in lege si in morala.

Link spre comentariu

adevarul e ca daca sunt pe o Strada cu doua benzi, ma uit in spate, nu e pericol, ma uit in fata, nu vine nimeni, eu chiar intorc capul, dar un om normal nu se asigura ca nu vine un nebun pe contrasens din spate sau ca e vreun motociclist care considera ca cele doua linii de pe mijloc sunt culoar rezervat pt moto.

un inconstient cu bmw si cu pile pe la tribunal sau procuratura.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, adrian_pic a spus:

Trebuie macar sa apara in legislatie prioritatea de smecher ca macar sa stim una si buna.

Da, corect. Si sa existe Stickere auto cu smecher la volan sa fie reflectorizante sau cu leduri ca sa-i putem distinge ca sa apucam sa ne ferim de ei.

Link spre comentariu

V-am mai spus, mergeam drept inainte, cu bicicleta, a venit o masina din spate si mi-a taiat calea, virind la dreapta. A tipat la mine ca nu m-am asigurat! Asigurat ....de ce? Ca doar mergeam inainte, fara intentia de a schimba directia de mers?!!

Editat de icar
Link spre comentariu

primul vinovat este administratia locala pentru lipsa marcajelor pe asfalt, astfel incat cel care vireaza sa se poata incadra langa axul drumului

tot pe primul loc este si tembelul care mana ca disperatul....greu de apreciat in oglinda retrovizoare cat de repede vine moartea, mai ales ca pentru a mari aria vizuala in acestea masinile din spate se vad mai departe

toate oalele se vor sparge in capul celui care a schimbat directia de mers

pe soselele patriei se poate muri cu dreptatea in mana

Link spre comentariu

Deși regulamentul e clar, bine conceput, el nu poate prevedea toate situațiile posibile și imposibile, uneori apar situații discutabile dpdv al vinovăției celor implicați. Ca cea de mai sus.

Având în vedere că șoseaua e nemarcată pe mijloc, eu i-aș sancționa pe amândoi.

1). E chestie de bun simț (măcar ține de conduita preventivă  -  experiența la volan) să te asiguri "și din spate" atunci când virezi la stânga, de pe un drum nemarcat cu o singură bandă pe sens. Poate se bagă vreun bezmetic în depășire, nu ți-a văzut semnalul, n-a văzut că e stradă în stânga ori îl doare in kr. 

2). Și cel care a depășit e vinovat, nu te bagi in depășire ca berbecu' (chiar dacă niciun indicator sau marcaj nu-ți interzice asta), atunci când ai drum în stânga către care poate vira mașina din fața ta. Măcar încerci să-i percepi intențiile celui din față, dacă semnalizează stânga, etc.

Acum 48 minute, cocochannel a spus:

un inconstient cu bmw si cu pile 

Ei, na! :rade:

Eu am văzut în 25 de ani de șoferie inconștienti cu ... multe tipuri de mașini, nu numai bmw . Dar s-a creeat la noi așa o legendă, care spune că bavarezele sunt mașini conduse (în general) de inconștienti și cocalari. E o impresie falsă, dacă privești mai atent in trafic vei constata că am dreptate. 

Link spre comentariu

Din păcate în filmare nu prea se poate vedea dacă cel ce a virat stânga a şi semnalizat din timp intenţia, fiindcă îmi pare că cel din spatele lui nu a frânat decât după viraj, nu şi înainte, spun asta fiindcă stopurile nu erau aprinse şi distanţa dintre ei era relativ mică....

Link spre comentariu
Acum 21 minute, validae a spus:

Din păcate în filmare nu prea se poate vedea dacă cel ce a virat stânga a şi semnalizat din timp intenţia, fiindcă îmi pare că cel din spatele lui nu a frânat decât după viraj, nu şi înainte, spun asta fiindcă stopurile nu erau aprinse şi distanţa dintre ei era relativ mică....

Eu cred ca semnaliza pentru ca masina alba ce era imediat in spatele masinii care dorea sa efectueze viraj la stanga, se vede ca franeaza de pe la minutul 0:04. Daca nu ar fi vazut semnalizare ... pe langa claxoane avea si frigiderul plin cu carne. Asta de venea ca idiotul, trebuia sa observe ca se apropia de trecere de pietoni, masina alba franeaza inainte de trecerea de pietoni deci nu are nici un motiv sa nu reduca viteza (care se pare ca avea din belsug). Buba este ca jupanu' se crede viteaz si pe cai mari .... deci il doare fix in pix de restul participantilor la trafic. 

1 oră în urmă, petreelectronic a spus:

tot pe primul loc este si tembelul care mana ca disperatul....greu de apreciat in oglinda retrovizoare cat de repede vine moartea, mai ales ca pentru a mari aria vizuala in acestea masinile din spate se vad mai departe

Asta este buba, ca este greu in oras sa iti dai seama privind in oglinda retrovizoare cat de repede se apropie un tampit cu viteza. Pe un motociclist  care  "zboara" nici nu ai timp sa-l vezi ca se apropie. Astia trec de 100km/h in cateva secunde dupa ce au plecat de la semafor. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

nu are nici o legatura cu marca, bmw-urile sunt bune destul de ieftine si exista marci mai scumpe pt cocalari.

am zis ca sa nu existe confuzii intre audi si bmw implicate. mie idiot imi pare cel cu bmw care practica o conducere neadaptata si deloc preventiva. poti sa mergi prea repede si cu dacia, dar din lipsa unei legislatii si a unor organe serioase, s-a impamantenit legea ca masina cea mai mare are mereu prioritate si altii sa se fereasca.

Link spre comentariu

Jupanu se alege cu dauna totala, ca masina aia se evalueaza la 2 parale.

Sper doar ca sa aiba si el vina, macar pt depasire pe trecere si in intersectie nedirijata.

Cat sa stea pieton o vreme.

Link spre comentariu
Acum 5 minute, cocochannel a spus:

la inceputul filmului se vede si un indicator cu 30 la ora, plus o gramada de semne trecere pietoni.

Alea le respecta doar "prostii", smecherii stiu ca restul (masini, pietoni) trebuie sa se dea din calea lor. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări