Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

La noi legea e mult prea indulgenta cu astfel de cazuri pentru ca e facuta de alti infractori de acelasi profil ( in trafic ), si prin asta se protejeaza pe ei insisi fara pic de consideratie pentru riscuri si repercusiuni. 

Dementii astia vitezomani ar trebui scosi definitiv din trafic, sau macar ca la alcool, peste un anumit prag de viteza permisul sa fie anulat, nu doar suspendat, pentru ca i se rupe nebunului de cele cateva luni de suspendare ( daca sunt si alea ). Mai mult decat atat, recidivele ar trebui tratate ca atare, amenzi penale mari si inchisoare cu executare daca nu sunt platite intr-un anumit termen. 

Pana n-o sa se bage frica veritabila in acesti inconstienti, cazurile astea n-or sa dispara. 

Exemplu relativ recent, un vitezoman din asta dus cu sorcova mergea cu 130/h in localitate pe un drum neasfaltat, intr-o zona a pierdut controlul, si s-a lasat cu o tragedie, impactul a dus la decesul pe loc al soferului.

Taica-su zicea ca numai si numai drumul este de vina, ca din cauza lui si-a pierdut odrasla, dar de faptul ca alerga ca nebunul cu aproape de 3 ori viteza regulamentara, nu zicea nimic, prin urmare i se parea ceva normal.

Idiotul ala de a murit la Cluj recent, mergea prin oras cu o viteza atat de mare incat impactul cu stalpul a dus pur si simplu la sectionarea longitudinala a masinii, ceva oribil si greu de inchipuit pana nu vezi cu ochii tai...

Deci repet, radarele ar trebui sa aiba urmari mult, mult mai grave pentru recidivisti si pentru anumite praguri, acesti indivizi sunt veritabile pericole publice. 

Link spre comentariu

Acu vezi si tu ce sanctiuni avem 3mii amenda si 4 luni pieton... poate mai cumulează cu ceva. Dar tot nu iei suficient.

A mai fost unu de a intrat in stalp iarna, cls63 amg, esp off ca se credea pilot. Era masina prietenei de 18 ani.

Fata moarta, el a ramas fara un picior. Conform martorilor incerca sa fuga dar cam greu cu un picior lovit.

Nu era la prima abatere mai avusese permisul suspendat pt viteza.

In final cativa ani cu executare. Si asta pt ca parintii care si au permis sa ii ia odraslei 63amg au dat cu toti avocatii pe el.

Incercau sa il bage la omor mai grav pt ca nu dai esp off iarna pe ninsoare si conduci ca nebunu.

https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/tudor-cirje-tanarul-care-uciso-pe-gabriela-ripan-intrun-grav-accident-sia-aflat-sentinta-cat-va-sta-in-spatele-gratiilor-255299.html

Solutia e simpla, mai multe controale si amenzi.

Link spre comentariu

Cati platesc acele amenzi acum, si cati le-ar plati daca ar sti ca alternativa ar fi inchisoarea fie si doar pentru cateva luni?

Apoi am zis deja, cateva luni suspendare nu-s nici pe departe un motiv de temperare pentru nebun, ( ca sa fugi atat oricum trebuie sa ai probleme psihice serioase ), dar anularea permisului pentru un anumit prag de viteza peste cea regulamentara, e o perspectiva mult mai motivanta pentru ca stii ca minim 5 ani nu mai conduci, si dupa acei 5 ani trebuie sa refaci de la capat scoala de soferi, examene teoretice si practice, plus sentimentul de umilinta pentru ca mergi la scoala si la examene din pozitia de infractor... toate astea ar trebui sa fie mult mai motivante pentru a-i tempera pe nebuni.

Daca nici asta nu-i tempereaza si totusi recidiveaza atunci permisul retras, ceea ce inseamna ca devin pietoni pe viata.

Link spre comentariu

În unele state legea prevede pentru încălcarea limitei de viteză,trimiterea la judecată în tribunal.Aici,în afara unei amenzi consistente,poţi primi zile de muncă în folosul comunităţii sau chiar zile de puşcărie!

Link spre comentariu

Individul care a omorat in vara acei oameni pe E85 acumulase in 3 ani multe zeci de amenzi pe viteza, niciuna platita probabil, si acea tragedie a avut loc tocmai din cauza vitezei nebune, deci iertati-ma va rog dar l-a durut fix in cur de amenzi...

De altfel ca perspectiva amenzii nu mai sperie pe nimeni, vedem dovezi zilnic.

De asta zic ca pedepsele trebuiesc facute mult mai drastice, dar asta n-o sa se intample devreme ce insasi unii parlamentari sunt veritabili infractori in trafic.

Link spre comentariu

O solutie alternativa ar putea fi ceva ce s-a mai discutat la un momentdat, o limitare automata de viteza bazata pe gps, si nu numai la masinile noi, ci sa se dezvolte un astfel de dispozitiv usor de adaptat la orice masina dotata cu pilot automat, un dispozitiv asistat de gps care sa limiteze viteza maxima de deplasare a masinii la un anumit prag peste cea legala in zona respectiva, asa cum waze stie ce viteza e regulamentara peste tot, asa poate si un astfel de dispozitiv sa se informeze.

Ideea ar fi ca sa poti depasi viteza legala dar doar cu un anumit prag, peste acel nivel calculatorul masinii sa intervina si sa limiteze. 

Se subantelege ca dispozitivul in cauza ar trebui sa fie obligatoriu ( fara el sa nu mai poti face ITP, e simplu ).

Vitezomanii cu siguranta n-or sa fie de acord, dar mie la momentul asta mi se pare singura solutie viabila sa se opreasca macelul de pe drumuri ( macar partial, cel cauzat de viteza excesiva ).

Pentru ca nebunia nu poate fi tratata decat la spitalul de nebuni ( si deseori nici acolo ).

Link spre comentariu

Dacă politia si-ar face treaba cum trebuie iar amenzile ar fi penale de la un anumit nivel în sus atunci s-ar rezolva într-o proporție foarte mare problema vitezomanilor. 

Cind trec prin localități pun crouse controlul pe 60-65km/h și merg cu piciorul pe frina (pt a reduce timpul de reacție în caz de nevoie). Permanent sint depășit de mașini, și nu una-doua ci in coloana ce ma depășesc cu 80-100km/h. Pe alea dece nu le oprește nimeni? Înțeleg ca ocazional unii sa ma depaseasca dar nu majoritatea și cu viteza asa de mare. 

Toți se cred mari piloți dar mulți nici n-ar fi instare sa treacă un examen teoretic fără sa citească din nou legislația, ca să nu mai zic de stilul de condus. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

În unele state legea prevede pentru încălcarea limitei de viteză,trimiterea la judecată în tribunal.

Exista chiar state în care, dupa trei condamnari pentru infractiuni comise voluntar, esti considerat raufacator din obisnuinta needucabil si nerecuperabil si esti automat condamnat la închisoare pe viata. Pedeapsa capitala pentru asemenea situatie n-au abolit-o înca; doar au suspendat-o.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

mulți nici n-ar fi instare sa treacă un examen teoretic fără sa citească din nou legislația, ca să nu mai zic de stilul de condus. 

In situația asta se afla 80% dintre șoferii cu vechime mai mare de 10 ani. Sa zicem ca cei mai proaspeți mai au ceva în memorie, deși și asta e discutabil, dar cei vechi, cu siguranță nu țin la un examen de legislație. Și asta fără sa fie vitezomani. Cred ca doar testarea periodica ar mai face ceva ordine între șoferi în privința asta. 

Link spre comentariu

Totusi cei cu 10 ani cuminti nu fac accidente. Pt ca merg incet pt evitarea oricarui pericol.

Ii injuri ca merg ca melcu sau ca nu sunt atenti dar la 50 la ora multe nu se intampla.

E pacat sa ii arzi pe astia cand problema reala sunt altii.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Sharky a spus:

E pacat sa ii arzi pe astia cand problema reala sunt altii.

Știu, eu am permis de aproape 40 ani și fără evenimente provocate din vina mea. Iar celelalte în care am fost implicat și nu am putut evita, le poți număra pe degetele de la o mână. 

Link spre comentariu

Nu știu cât de relevanta e treaba cu costumația în cazul de față. Putea sa fie în curu gol, sau îmbrăcată de polul sud, tot beata era la volan. Amănuntul asta e doar pt culoare mass-media. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări