BRANCA Postat August 26, 2022 Partajează Postat August 26, 2022 Asta cu urmărirea "suspecţilor" e cu dus şi întors...Legal trebuie să opreşti.""Nelegal" sau produs sute de urmăriri în care au rezultat victime şi pagube cu nemiluita!Ce aş putea zice la situaţiile astea??Legal e una,nelegal e de multe ori catastrofă!... Link spre comentariu
merck Postat August 26, 2022 Partajează Postat August 26, 2022 Acum 6 ore, Sharky a spus: o sa dau mail la primarie sa le cer lamuriri. Mai bine dai mail la politia rutiera din Cluj! Link spre comentariu
icar Postat August 26, 2022 Partajează Postat August 26, 2022 Nu confundati agentii de la politia locala cu paznicii de noapte. Chiar daca e politie locala, tot politie e! Link spre comentariu
alec Postat August 26, 2022 Partajează Postat August 26, 2022 Poluție locală. Ăștia sunt avort legislativ. Link spre comentariu
Sharky Postat August 26, 2022 Partajează Postat August 26, 2022 Din cate stiu aia de pe sectie care sunt politisti cu acte in regula nu pot da amenzi rutiere. Dapoi sa urmareasca pe unu. Daca a furat da, dar nu cred ca daca i se pare ca a calcat linia sau merge prea repede. Link spre comentariu
icar Postat August 27, 2022 Partajează Postat August 27, 2022 ART. 7 În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii: a) asigură fluenţa circulaţiei pe drumurile publice din raza teritorială de competenţă, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuţiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulaţiei pe drumurile publice; b) verifică integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră şi sesizează nereguli constatate privind funcţionarea semafoarelor, starea indicatoarelor şi a marcajelor rutiere şi acordă asistenţă în zonele unde se aplică marcaje rutiere; c) participă la acţiuni comune cu administratorul drumului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundentă, viscol, vânt puternic, ploaie torenţială, grindină, polei şi alte asemenea fenomene, pe drumurile publice; d) participă, împreună cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române, la asigurarea măsurilor de circulaţie ocazionate de adunări publice, mitinguri, marşuri, demonstraţii, procesiuni, acţiuni de pichetare, acţiuni comerciale promoţionale, manifestări cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, după caz, precum şi de alte activităţi care se desfăşoară pe drumul public şi implică aglomerări de persoane; e) sprijină unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române în asigurarea măsurilor de circulaţie în cazul transporturilor speciale şi al celor agabaritice pe raza teritorială de competenţă; f) acordă sprijin unităţilor/structurilor teritoriale ale Poliţiei Române în luarea măsurilor pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului; g) asigură, în cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente şi ia primele măsuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor şi a făptuitorilor şi, dacă se impune, transportul victimelor la cea mai apropiată unitate sanitară; h) *) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar; i) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule; j) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală; k) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia în zona pietonală, în zona rezidenţială, în parcuri şi zone de agrement, precum şi pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semnul internaţional pentru persoanele cu handicap; l) aplică prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale; m) cooperează cu unităţile/structurile teritoriale ale Poliţiei Române pentru identificarea deţinătorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a staţionării neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public. *) Prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 11/2017 s-a admis recursul în interesul legii şi, în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, prin raportare la dispoziţiile art. 7 lit. h) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, s-a stabilit că doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate. ART. 12 În cazul infracţiunilor flagrante, personalul poliţiei locale procedează conform dispoziţiilor art. 293 din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare. Link spre comentariu
Sharky Postat August 27, 2022 Partajează Postat August 27, 2022 Am vb cu un politist. Au lumini albastre deci au prioritate ca ambulanta. Drept sa te opreasca nu au, decat in caz de parcare, acces interzis, tonaj eventual cazuri fortuite, il vezi pe om ca ameninta pasagerii cu un cutit si aia striga dupa ajutor. Nu pot cere actele masinii sau alte documente ce nu ii privesc, dar esti obligat sa te identifici. In cazul de sus posibil ca acestia sa ajute rutiera. Link spre comentariu
Sharky Postat August 29, 2022 Partajează Postat August 29, 2022 https://www.facebook.com/reel/365012592335274?s=yWDuG2&fs=e Tâmpiți. Sigur toti au facut destule magarii si inainte de filmare ca nu iese scandal din nimic. Dar ma gandesc ce ar fi sa faci o devansare tot asa ca omul cu audi, razant ca doar loc este... Link spre comentariu
merck Postat August 29, 2022 Partajează Postat August 29, 2022 Motociclistu' cand te "depaseste" mergand pe aceeasi banda cu tine nu este oripilat, daca tu il "strangi la bordura" cu o depasire pe acelasi motocliclist atunci sa vezi manie si dispret! Frustrarea (datorita impotentei) este ingredientu' de baza! Link spre comentariu
Sharky Postat August 29, 2022 Partajează Postat August 29, 2022 Zicea un mare motociclist ca asta nu se intampla. Ba se intampla, ca mai si ploua... Dar de fiecare data ne am comportat civilizat, omul s a tras iar eu m am bagat in depasire tinand distanta suficienta. Dar na. Am si prins sa vad motociclist in depasire venind pe contrasens mai de graba decat pe mijloc dand din lumini sa ma trag. Am aprins si eu faza lunga si omul a inteles ca n am chef sa ma trag. Trebuie sa taxezi comportamentul altfel se invata prost. Link spre comentariu
Marian Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 Ati auzit-o pe aia cu interdictia de a se mai posta public imagini cu camera din trafic? Practic intreg topicul asta devine ilegal... Pe bune? Nu stiu daca s-a mai discutat ( prezint scuze daca da ) insa mi se pare 100% absurd, daca esti meltean in trafic iti asumi si nu ceri sa fi protejat... Le mai puteti pastra doar pentru politie daca sunt cerute ( nu-mi este clar nici macar asiguratorului daca mai pot fi aratate ). Voi ce parere aveti? Link spre comentariu
Sharky Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 De legea aia discutam deja. De 2 pagini. Gdpr in general se bazeaza pe protectie date si limitarea distribuirii doar jn sfera absolut necesara. Normal ca ii poti arata asiguratorului. Altfel ce ii spui? Ma lovit unu dar nu ii spun numarul ca mi frica? Da i mai departe cine naiba te controlează. De chiar e ceva ii ascunzi numarul. Link spre comentariu
BRANCA Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 Cum a rămas cu filmările?Ca în tren?Taman ce am văzut un ins filmat pe A2,făcând slalom şi se zicea că poliţiştii îl vor urmări!Deci cum e? Link spre comentariu
doru3160 Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 Mie când mi-a sărit o tuta pe capota, am chemat politia, a făcut ancheta la fața locului, după care am mers la politie pt un alt rand de hartii, totul a durat cca 3 ore, timp în care le-am spus de mai multe ori ca am filmare, dar nu au dorit sa vizioneze. Doar la urma, când să plec, după ce totul era gata, agentul care a definitivat ancheta, a zis ca ar fi curios sa vadă cum s-a întâmplat. Deși era vinovata, asa a stabilit și ancheta, pana nu au văzut filmul, tot mai aveau o urma de îndoială. Pe filmare au văzut inclusiv viteza cu care ma deplasam. Dar asta voiam sa punctez, în ancheta nici nu au vrut sa audă de filmare, când era mult mai simplu pt toată lumea. Și pt mine, și pt ei. Probabil dacă se lăsa cu sânge, era alta treaba, dar cum la mine s-a scuturat de praf și a fugit, nu le-a pasat de filmare. Știu ca Interzicerea camerelor ar fi o mare cretinătate, dar cum nu ar fi prima și nici singura, de aici și îngrijorarea ca tembelii care fac legile, se gândesc la ei sa nu fie afectați, nu la actul de justiție în sine. Link spre comentariu
Sharky Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 Ce rost are un film cand ei pot obtine declaratii? Iar daca vinovatul isi recunoaste vina in declaratie cazul e inchis... Scopul lor e sa inchida cazul nu sa se uite la filme. Ei cautau cele mai sigur mijloace. La filmare incep povestile, la declaratie dupa ce ai semnat nu mai poti da inapoi. Eu aia suspectez. Dupa ce si au facut treaba cine nubse grabea in alta parte a vrut sa vada pt amuzamentu lui cum e luata o bivolita pe capota. Probabil mai avea ore bune pana iesea din tura... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum