Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Sens giratoriu = sens de circulație la o intersecție, într-o piață etc., potrivit căruia un vehicul este obligat să facă o rotație de la dreapta la stânga.

Cand exista filmare si se vede traiectorie dreapta in sens giratoriu, franeaza de iese fum din pneuri (deci rula cu viteza foarte mare, de aceea nici nu a putut macar vira un pic), camioneta este intrata aproape in totalitate in intersectie => nici nu incape vorba de culpa comuna.

Screenshot-2022-08-05-at-10-05-31.png

Editat de merck
Link spre comentariu

După filmare s-ar zice că ăla lovit ar fi intrat primul în sens.Totuşi nu se văd concomitent cele două intrări pe unde au intrat maşinile în sens...Asta ar putea lăsa loc de interpretare...

Link spre comentariu

La ce distanta de frânare are uba duba, sigur avea viteză turbata. Omul l-a văzut de la distanta, dar nu a mai avut timp nici sa oprească, nici sa ocolească. A întrat glonț pe traiectorie dreapta. Bine ca nu mai erau prea mulți prin preajma, ca ieșea un carambol de mai mare dragul. 

Link spre comentariu

Berbecul care a intrat cu viteza am inteles ca este din Moldova. Probabil nu stia zona.

Oricum ala cred ca nu a vazut ca acolo era un sens giratoriu, altfel mai reducea viteza si se incadra in sens dar el a taiat direct intersectia. Cind trec pe acolo permanent ii spun sotiei ca-i prost facut sensul ala giratoriu.

Ma refer la accidentul la care a pus link @Sharky.

Link spre comentariu

Giratoriul ala e bun. Când ieși din dedeman stai juma de ora sa poți vira spre oraș. Asa, faci un ocol mic și ai scăpat de stres. Plus ca pot ieși și cei de pe centura mai ușor spre Letcani. Giratoriul ala chiar era necesar, doar ca bombalai care sa nu-l vadă se vor găsi mereu. 

Link spre comentariu

Sunt multi care intra in sens cu ideea prioritatii de stanga.

La fel aplica si politia daca nu are camere si alte probe care sa stabileasca cine a fost primul.

De multe ori nu ma bag cand ala vine ca poate ma paleste si oricum nu merita bataia de cap chiar de as avea dreptate.

Link spre comentariu

E bine ca-i pus acolo da-i prost implementat.

Ai sens giratoriu cu doua benzi in el iar iesirea este pe o singura banda. Unde s-a mai vazut asa ceva? Cine are prioritate la iesirea din sens cind de pe doua benzi in sens ai iesire pe o singura banda cine iese primul?

Iesirea spre Letcani este pe o singura banda desi ar fi fost loc sa o faca pe doua benzi ca si celelalte iesiri: https://www.google.ro/maps/@47.1809242,27.4729396,98m/data=!3m1!1e3?hl=en 

In cea mai circulata directie este singura iesire pe o singura banda (ca sa nu spun 1.5 benzi) desi dupa 100-150m se creaeaza doua benzi.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Din câte se vede, în afară de ieșirea de la black sea, cam toate-s cu 2 benzi. Și Pacurari vine pe o banda pana la dedeman, și după se fac 2, cel din exterior merge înainte, cel din interiorul giratoriului virează stânga spre centura sau oraș. Dacă nu ai stat niciodată la ieșirea din dedeman când e trafic full, nu ai cum sa știi cât ajuta acel rond. E cam nașpa ca gatuie șoseaua unde altfel se mergea tare, ca dovada și taunul care a venit glonț prin giratoriu. 

1 oră în urmă, sesebe a spus:

Ai sens giratoriu cu doua benzi in el iar iesirea este pe o singura banda. Unde s-a mai vazut asa ceva? 

Tembeli care sa încalece giratoriul se vor găsi, indiferent cât de bine l-ar face. 

Link spre comentariu

Zic şi eu ca Sesebe,se putea face un giratoriu "stas",că e spaţiu suficient.Privitor la viteză,pe lângă indicatoare,se pot pune şi cocoaşe,la o adică...

Şi nu ştiu de ce nu se implementează în RO radarele fixe de intersecţii sau semafoare.Mai bagi spaima în vitezomani...

Link spre comentariu
Acum 30 minute, BRANCA a spus:

Zic şi eu ca Sesebe,se putea face un giratoriu "stas",că e spaţiu suficient.

Pai cine s-a plâns de spațiu? Au făcut un giratoriu de câți bani le-a rămas. 

Link spre comentariu

Puteau face 2 benzi de iesire pt 50m care apoi se unesc.

Dar si asa apar accidente ca deh. Prioritate de smecher.

In rest in sens e reglementat. Cine intra primu ala are prioritate si nu o pierde. Asa zice tavi pertea pe youtube si omu e milițian. A avut proces si l a castigat.

El considera ca liniile din sens nu reprezinta benzi. Conteaza incadrarea la preselectie inante sa intri si care intra primu.

Totusi daca unu se pune pe dreapta si apoi face sensu si altu intra dupa el dar se incadreaza corect ce sa mai zici.

Traiasca legile romanesti.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, sesebe a spus:

Ai sens giratoriu cu doua benzi in el iar iesirea este pe o singura banda. Unde s-a mai vazut asa ceva? Cine are prioritate la iesirea din sens cind de pe doua benzi in sens ai iesire pe o singura banda cine iese primul?

Am vazut eu in tari cu apa mai calda! 

Screenshot-2022-08-05-at-17-13-19.png

deci se intra pe doua si se iese pe o singura banda desi iesirea duce pe autostrada (deci flux mare de masini). Se vede semnul de autostrada in partea dreapta a pozei.

Si proba ca este sens giratoriu:

Screenshot-2022-08-05-at-17-14-40.png

Acolo regula este clara: cand schimbi banda pierzi prioritatea. Daca iesirea se face pe o singura banda => acea banda este banda 1. Daca esti la centru in sens giratoriu (adica banda 2) nu ai prioritate sa iesi! Da, mai sunt si smecheri care forteaza (merg la intimidare), dar in caz de accident o iau in mana! 

In plus (cum am mai spus) ai voie sa facei ture complete de 360 de grade in sensul giratoriu pe prima banda si nu se ia nimeni de tine! Am vazut cu ochii mei un tir cu placi poloneze cum facea asta (probabil astepta o confirmare unde sa mearga) si politia nu i-a zis absolut nimic.

In cazul de mai jos, unde iesirea se face pe o singura banda:

Screenshot-2022-08-05-at-17-08-59.png

teoretic iese ala de pe banda 1 si cel de pe banda 2 cedeaza. Acum cu pulitisti ca perțea sau alti "inteligenti" de talia lui, habar nu am ce se intampla in Ro in caz de accident. 

La giratoriul de pe centura Oradei am vazut ca unele intrari au marcaje de preselectie a benzii. Daca exista marcaje de preselectie se vor respecta obligatoriu! Marcajele de preselectie sunt valabile si in intersectii. Daca te-ai incadrat gresit te duci unde iti indica marcajul. Am patit si eu intr-o intersectie sa fiu pe banda 1 pe drum cu doua benzi (si iesirea se facea pe o singura banda) si sa ma trezesc cu marcaj de preselectie obligatoriu la dreapta. Am facut ce mi-a indicat marcajul, desi eu doream sa merg inainte. Acolo cel de pe banda 2 se ducea inainte (sau putea efectua viraj la stanga) si iesea pe singura banda disponibila. 

Problema cu marcajele de preselectie apare iarna cand zapada le acopera si cei din partea locului conduc dupa ele pentru ca le stiu iar cei straini cum nu le vad nu le aplica. 

Acum 2 ore, Sharky a spus:

In rest in sens e reglementat. Cine intra primu ala are prioritate si nu o pierde. Asa zice tavi pertea pe youtube si omu e milițian. A avut proces si l a castigat.

El considera ca liniile din sens nu reprezinta benzi. Conteaza incadrarea la preselectie inante sa intri si care intra primu.

Saracu perțea habar nu are ca exista sensuri giratorii cu 3 benzi :57si intrarile sunt doar pe doua benzi sau o singura banda. Aia de pe banda 3 ce fac? Ce reguli respecta daca in giratoriu nu exista benzi???

Editat de merck
Link spre comentariu

Azi un handicapat de bosorog de 60 ani venea drept spre mine sa ma omoare pe contra sens.

Nu ocolea nimic nu depasea nimic.

Am pus frana si claxon pana s a trezit ca zau nu aveam unde sa ma trag si la ce imi folosea ca am oprit daca se baga bou in mine.

Nici nu puteai sa zici ca statea pe telefon ca era zona de curbe cu santier. Era doar pierdut in spatiu.

Pârtzea e omu care te amendeaza cand o comiti in sens. Il doare in basca el o tine pe a lui. Dupa el poti face sensu pe interior de n ori toata ziua apoi brusc iesi lovind pe careva si ala e vinovat ca n a dat prioritate.

Asa ca sa nu te mire. Cel mai bine eviti accidentu si gata.

Cretini la tot pasul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări