Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Fiecare tara are voie sa aiba propriile reguli desi ar trebui o uniformizare.

Elvetia si daca nu ma insel Suedia (si sigur mai sunt si altele) iti dau amenzi si in functie de venitul anual! Esti mai bogat, platesti mai mult, esti rupt in cur, platesti minimum. 

Ma uit ca in Germania iti salta carnetul daca te prinde cu 26km/h peste viteza legala. La noi si in alte tari (am vazut mai devreme si in Austria) este de 50km/h. 

New tariff of fines for drivers for speeding

Exceeding the speed limit In a built-up area In non-built-up areas
Up to 10 km / h 30 euro 20 euro
11-15 km / h 50 euro 40 euros
16-20 km / h 70 euros 60 euro
21-25 km / h 115 euros 100 euro
26-30 km / h 180 euros and a month’s driving ban 150 euros and a month’s driving ban
31-40 km / h 260 euros and a month’s driving ban 200 euros and a month’s driving ban
41-50 km / h 400 euros and a month’s driving ban 320 euros and a month’s driving ban
51-60 km / h 560 euros and a 2-month driving ban 480 euros and a month’s driving ban
61-70 km / h 700 euros and a 3-month driving ban 600 euros and a 2-month driving ban
over 71 km / h 800 and 3-month driving ban 700 euros and a 3-month driving ban

The complete list of fines for Highway Code violations can be found in the German fines catalogue (Bußgeldkatalog).

Link spre comentariu

Legea îti da vitezele maxime admise. Tolerantele tin de tehnica folosita. Faptul ca ai limita 50 km/h înseamna ca ai voie sa mergi cu cel mult 50 km/h, nu 53, 57 sau 60.

De aceea si cei care umbla pe la tribunale cu asemenea pricini, nu prea sunt bine vazuti de catre judecatori. (De obicei e vorba de vitezomani notorii care încearca sa evite pierderea carnetului.) Daca te prezinti la examen pentru carnet si participi la traficul rutier pe baza acelui carnet, automat te supui legilor si te angajezi sa le respecti. Nu o faci, platesti. Recidivezi sau încalci legea intentionat, devii pieton. Nu-ti convine, pleci din tara si-ti cauti una fara legi.

Acum 8 ore, BRANCA a spus:

Exolixaţi-le poliţailor austrieci toleranţele...Am mai zis amenda a venit pe 51,5 km/h.Habar n-am dacă ăia au făcut sau nu corecţii...

Deci ne bazam pe presupuneri. Politailor austrieci nu le explici nimica. Ca ramîi pieton mintenas. Astriacul te poate amenda legal si fara masuratoare. E suficient sa simta el în urina ca ai mers prea repede.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 32 minute, franzm a spus:

...Legea îti da vitezele maxime admise. Tolerantele tin de tehnica folosita. Faptul ca ai limita 50 km/h înseamna ca ai voie sa mergi cu cel mult 50 km/h, nu 53, 57 sau 60...

Si daca "gresesc" si depasesc cu maxim 9km/h ,ce sanctiune primesc? In Ro ,desigur!Adica strict teoretic,nu practic ,cu tolerante si alte nazdravanii.

Editat de nel65
Link spre comentariu

Daca circulati doar teoretic?

Nu cunosc prevederile din România; nu circul acolo nici macar teoretic.

Editat de franzm
Link spre comentariu

La noi e un vid legislativ, amenzile pentru depăşirea vitezei pot fi date începînd cu 10km/h în plus faţă de limita admisă pe sectorul de drum respectiv. Pe lîngă asta, mai toate maşinile indică o viteză în bord mai mică decît cea reală şi existentă în reţeaua de comunicaţii a maşinii. Aşadar, în zonă de 50km/h poţi merge cu 59km/h afişaţi de vitezometru, 39 în loc de 30 ş.a.m.d.

Link spre comentariu

Deși am anvelopele indicate de fabricant, la doua mașini la care am avut ocazia sa verific, viteza indicata în bord e mai mare cu pana la 4km/h decât cea indicata de GPS. Sau invers, dar înclin sa cred ca GPS-ul indica corect. Unul e la jucăria din bord și celalalt la telefon. 

Link spre comentariu

Masinile sint din fabrica  asa facute sa indice cu 5km/h mai mult decat viteza reala. 

1 oră în urmă, ratza a spus:

Aşadar, în zonă de 50km/h poţi merge cu 59km/h afişaţi de vitezometru, 39 în loc de 30 ş.a.m.d.

Asta la noi.... In multe tari este 3% din viteza pusa pe indicator. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, ratza a spus:

Aşadar, în zonă de 50km/h poţi merge cu 59km/h afişaţi de vitezometru, 39 în loc de 30 ş.a.m.d.

Daca esti boier si ai LCD in bord :rade:, ai uitat ca inca mai sunt si multe "clasice" cu ac unde e mai greu de aproximat.

Acum 36 minute, Усилитель a spus:

Masinile sint din fabrica  asa facute sa indice cu 5km/h mai mult decat viteza reala. 

Asta la alea pentru saracime, la cele pizdoase iti cere sa bagi inclusiv dimensiunea pneurilor sau daca iti este lene macar sa alegi sa le detecteze masina. 

Link spre comentariu
Acum 51 minute, Усилитель a spus:

Nu știam ca e premeditata treaba. Înseamnă că am aproximat bine eroarea cu GPS extern. Deci dacă indica 64km/h în bord, de fapt ai 59, ceea ce e mai mult decât ok dacă vrei sa mergi la limită. 

Link spre comentariu
Acum 21 minute, BRANCA a spus:

Doru.Ştiam şi eu aia cu viteza reală diferită de cea indicată,dar pe GPS  poţi vedea diferenţa,aşa pentru orientare...

Scula audio din bord afișează printre altele și viteza de rulare. La cealaltă mașina urmăream viteza pe waze, cu telefonul. La ambele viteza pe GPS era mai mica decât cea de pe acul vitezometrul. Probabil are legătură cu toleranta la radar a vitezei legale din alte tari, altfel diferența era de 10km/h nu 4...5. :hdgfhgdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări