Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

• Administratori
Acum 9 minute, Усилитель a spus:

Chestia asta cu alcoolul la pieton am mai vazut la noi...

Indraznesti sa treci drumul beat? Pai are importanta pentru ca in caz de te calca o beizadea beata are putea da vina pe tine ca erai beat, e de rasul curcilor

Link spre comentariu

Unii nu sunt buni nici de pietoni....vorba instructorului de la şcoala de şoferi.

Ăla cu bicicleta trebuia să meargă pe lângă bicicletă, atunci când a traversat pe zebră.

Lucru pe care puţini îl ştiu şi mai puţini îl respectă.

Link spre comentariu

N-aş fi prea sigur.Ai impresia că toţi bicicliştii au citit Codul Rutier ? Sunt scuterişti şi trotinetişti care habar nu au cum se circulă, taie drumul oblic, intersecţiile la fel.De obicei se potolesc doar sub roţile vreunei maşini...

Link spre comentariu
Acum 22 minute, validae a spus:

N-aş fi prea sigur.Ai impresia că toţi bicicliştii au citit Codul Rutier ? Sunt scuterişti şi trotinetişti care habar nu au cum se circulă, taie drumul oblic, intersecţiile la fel.De obicei se potolesc doar sub roţile vreunei maşini...

Aprob pozitiv!

Ar trebui sa existe un fel de carnet de conducere pt biciclete/scutere/trotinete/etc pe care sa trebuiasca sa-l ai ca sa poti circula pe drumurile publice. Ceva simplu de obtiut dar care sa necesite citirea codului rutier , ca sa nu mai poata spune nimeni ca nu a stiut ca trebuie sa se asigure la schimbarea directie (de exemplu).

Ca fapt divers, acum ca este vara merg destul de des cu bicicleta la servici. Nimic deosebit pina acum dar in parcarea de biciclete de la servici numar zilnic cel putin 40 de biciclete. Acum urmeaza partea ciudata: bicicleta mea este sigura dotata cu oglinda din acea parcare. Ca sa o gasesc mai usor ma uit dupa oglinda.

Multi dintre cei ce vin acum cu bicicleta au si masina si carnet si deci stiu legislatia (cel putin asa ar trebui) dar nici unul nu si-a pus oglinda.

Link spre comentariu
Acum 37 minute, validae a spus:

Si ce te face sa crezi ca ala care își face de cap pe strada, nu știe cum se circula corect?  E liber sa facă ce vrea mușchii lui, pt ca oricum nu ii face nimeni nimic. As tine un pariu ca majoritatea au permis auto, dar își fac de cap asa cum în mașină nu-și permit. Unii din ei, pt ca mulți nu au vârstă la care sa poată obține un permis. Ăștia sunt kamikaze. 

Link spre comentariu

Nu am oglinda si ma descurc. Pot intoarce capul, pot reduce viteza, pot merge drept si uitandu ma in spate.

Dar da. Majoritatea sunt cretini care habar nu au sa se dea.

Solutia e sa ii amendeze pana le vine mintea la cap.

Idem pt orice alta contravenție indiferent cine o comite. Dupa ce te a amendat te inveti. Si dupa ce urla ca si curbele virgine pe facebook ca e abuz lumea se invata.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Sharky a spus:

Dupa ce te a amendat te inveti. 

Dupa fiecare radar plătit, ma uimesc cât de corect pot merge... o vreme, pana uit, sau mai primesc unul :rade:

Link spre comentariu

Eu doar un radar am luat din 2009 incoace.

In rest dupa un avertisment mi am dat seama cat de simplu e sa ramai fara carnet deci niciodată nu sar calul.

Dar pe biciclisti n ai ce sa ii inveti decat amenzi peste amenzi. Asa e in germania, ia incearca sa pedalezi pe contrasens pe pista de biciclete cu politia de fata.

Darmite sa faci magarii....

Link spre comentariu

Carnetul nici eu nu l-am amanetat nici o zi din cauza  vitezei, dar amenzi am câteva. Penultima am cules-o la Ieșirea din Bacău, în N Bălcescu, radar fix, când era functional. Sunt ceva ani de atunci. Mergeam în coloană, și ne-a pozat pe toți, dar nu aveam viteza, pana în 70. Ultima am luat-o în oraș cu 90,  nici nu credeam ca scap doar cu amenda. Sa tot fie 5...6 ani. De atunci nu am mai ciupit nimic. 

Link spre comentariu

Doru.Nici eu nu sunt "sfânt" la regimul de viteză...Am doi amici însă care respectă regulamentul întocmai.Cum reuşesc asta nu ştiu...Chestia este că dacă nu vor da cu "barda" în noi nici dracu nu va respecta restricţiile de viteză!Ia să vedeţi cum în Vest 50 km/h sunt 50 şi nu 51,52 sau 56!Adică la 51 km/h iei amendâ automat,dacă restricţia e de 50 km/h...

Link spre comentariu

În general zic eu ca nu forțez pe nimeni sa calce frana din cauza mea. Dacă ar fi și alții la fel, ar fi ok, indiferent ce fac. Azi mi-a trecut unul în față pe roșu plin al lui. Adică nu galben, nu albastru. Avea rosu plin, pt ca eu am plecat pe verde. Și cine să-l bage de seama? Am filmare, dar cui folosește? Am frânat, i-am umplut frigiderul și lui, și mamei lui, ca a făcut un idiot, și mi-am văzut de drum. 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, BRANCA a spus:

Ia să vedeţi cum în Vest 50 km/h sunt 50 şi nu 51,52 sau 56!Adică la 51 km/h iei amendâ automat,dacă restricţia e de 50 km/h...

Povesti cu pesti! Daca vrei iti scanez amenda sa vezi cum la viteza legala se adauga 7km (marja eroare radar). Daca aveam 97km/h in zona de 90km/h nu luam amenda! Am avut 99km/h si am incasat amenda! M-am bazat ca si prin alte tari este ca la noi: viteza legala + 10km, dar in unele tari se pare ca marja este mai mica insa EXISTA! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări