doru3160 Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 Dacă nu te-a oprit măcar pt un radar, nu ești șofer Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 Acum 54 minute, x_dadu a spus: Legitimația o poți solicita s-o vezi, nu cred că e o problemă, doar că din start de indepărtezi de minimul amenzii ce va urma :)) Valabil în orice stat politienesc prezent sau trecut. În Austria e crima suprema; mai bine omori pe cineva. În Germania n-are efect dar exista si aici acea exceptie unica, care confirma regula. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 Doru.Şi la radar am noroc,n-am luat decât o amendă!Da' am "reprezentant" pe ăl mic al meu,are un "stuf" de amenzi plătite...Degeaba îi spun să o ia mai încet.În fapt cam toţi de vârsta lui "mână tare",cum zice ardeleanu! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 (editat) Da, insa legitimatie de politist semnata la zi adica in termen de valabilitate ai voie sa-i ceri, sa vezi ce fain este cind afla ca este expirata! Am ris de ne-am rupt, si eu si politistul! Editat Iulie 23, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 Nu stiu daca e obligat sa iti arate daca s a prezentat si e in uniforma. Daca e in civil e obligat sa arate altfel ii dai cu tifla. Am ras si eu cu un prieten ca un politist aflat in timpul liber s a luat de noi ca nu l am lasat sa forteze intrarea in sir. I am zis ca pana nu vedem o legitimație eu nu dau doi bani pe ce zice si tot faceam glume de 2 lei pana s a saturat sa vb cu noi. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 E obligat să o arate, hainele de pe el se găsesc la liber pe magazine online, nu-ți cere nimeni legitimație ca s-o cumperi. Însă dacă e în uniformă, se prezintă și e și lângă o mașină inscripționată și cu numere de MAI, o s-o perceapă ca pe o ”aroganță” ceea ce și de fapt e și începi discuția deja cu ”handicap” :D Link spre comentariu
woodyteo Postat Iulie 23, 2022 Partajează Postat Iulie 23, 2022 1 oră în urmă, x_dadu a spus: E obligat să o arate, hainele de pe el se găsesc la liber pe magazine online, nu-ți cere nimeni legitimație ca s-o cumperi. Însă dacă e în uniformă, se prezintă și e și lângă o mașină inscripționată și cu numere de MAI, o s-o perceapă ca pe o ”aroganță” ceea ce și de fapt e și începi discuția deja cu ”handicap” :D Concret, în cazul în care suntem legitimați de un agent de poliție, în cazul în care acesta este în uniforma de servici, obligația agentului este să se prezinte cu gradul pe care acesta îl are, numele și prenumele, precum și unitatea de Poliție din care face parte. Conform legii, agentul nu mai are obligația să prezinte insigna sau legitimația sa de servici. În cazul în care legitimarea se face de către un agent de poliție, îmbrăcat civil, se va prezenta cu gradul pe care acesta îl are, numele și prenumele, unitatea de Poliție din care face parte, și ulterior să vă prezinte insigna sau legitimația. Dreptul tău, ca cetățean, în cazul în care agentul nu face acest lucru, este de a-i cere explicit să se prezinte, conform celor enunțate anterior. Celelalte drepturi, legate de planul de acțiune, sau în cazul agenților de la Poliția Rutieră, datele metronomice ale radarului, se pot face doar în instanța de judecată, nu în altă situație, doar în fața unui judecător, doar atunci când se contestă un act administrativ, de amendă, sau suspendare a carnetului de conducere. În alte cazuri, drepturile tale ca cetățean se limitează doar la a-i cere legitimarea, în condițiile în care agentul de poliție omite sau nu vrea să facă acest lucru. Toate drepturile și obligațiile polițistului sunt prevăzute în L 218/2002 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/157719 Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 24, 2022 Partajează Postat Iulie 24, 2022 eram în eroare, mulțumec de corectare Link spre comentariu
merck Postat Iulie 24, 2022 Partajează Postat Iulie 24, 2022 https://s2.ziareromania.ro/?mmid=65c26567c7908f65d0 mai multe detalii aici: https://ziare.com/accident/accident-evitat-limita-letcani-iasi-drum-european-1752880 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 24, 2022 Partajează Postat Iulie 24, 2022 Aia de la Leţcani,cu depăşirea periculoasă e curentă în RO.De aia spun tot timpul ochii cât cepele şi atenţie la drum,adică la teribiliştii din sens opus!De aia şi spun când te depâşeşte cineva să iei piciorul de pe acceleraţie,nu cum fac majoritatea tembelilor să accelereze! Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 26, 2022 Partajează Postat Iulie 26, 2022 E specificat in lege ca obligatie. Dar bizonu gandeste ca oricum accelera, nu accelereaza special pt tine deci nu e problema. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 26, 2022 Partajează Postat Iulie 26, 2022 O copilă în vârstă de 13 ani a fost spulberată chiar pe trecerea de pietoni de un şofer de 22 de ani, pe 8 iulie. La trei săptămâni de la tragedie, s-a aflat că fetița consumase alcool. (0.22) Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 26, 2022 Partajează Postat Iulie 26, 2022 Din banc lipseste specificat faptul ca soferul era fiul nu stiu cui... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 26, 2022 Partajează Postat Iulie 26, 2022 Probabil avea peste sută, fetița. Ăștia te scot scot tot pe tine vinovat. Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 26, 2022 Partajează Postat Iulie 26, 2022 Chestia asta cu alcoolul la pieton am mai vazut la noi... Nu inteleg ce importanta are..... Pe zebra. Ieri a trecut prin fata masinilor oprite la zebra, drum cu mai multe bezi, un tanar pe bicicleta, cu viteza mare si casti mari pe ureche..... Noroc ca era ziua, ca era cap/picioare imbracat in negru.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum