Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Am depasit si eu asa, dar mergeam cu cineva la drum lung si ii spuneam cand sa se bage.

In necunoscuti nici eu n-as avea incredere.

Depasiri pe valea oltului sau pe dealu negru poti face, problema is tampitii care cand ii depasesti taie curba, sau aia care iau curbele cu 30 la ora dar cand ies din ele o calca de o rup, iar la urmatoarea curba iar incetinesc.

Stai dupa cate un prost dinala de te saturi daca n-ai putere...

Link spre comentariu
Acum 25 minute, valivoi a spus:

Da-i ca merge pana face poc.

Doamne-ferește să facă poc,  te bazezi pe aprecierea tiristului din față, doar e profesionist ... mă rog, unii se bazează.

Altfel, Valea Oltului e minunată, peisaj mirific dar nelipsit de pericole. Uneori cad pietre de pe versanți, alteori se practică "depășiri pe stație", dar toate fac parte din "aroma" acelui drum. Menționez și aroma de mititei care intră pe geamul întredeschis în imediada apropiere a popasurilor din traseu! ...:dsgfds. Trebuie să fi complet insensibil ca să nu oprești.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Sharky a spus:

Depasiri pe valea oltului sau pe dealu negru poti face, problema is tampitii care cand ii depasesti taie curba, sau aia care iau curbele cu 30 la ora dar cand ies din ele o calca de o rup, iar la urmatoarea curba iar incetinesc.

Stai dupa cate un prost dinala de te saturi daca n-ai putere...

Pe astia "oficial" ii consider cei mai periculosi. Si nu cred ca numai eu.

Astia sunt Soferii De Linie Dreapta. Acolo nu ii ajunge nimeni.. Fereasca Sfantul sa te intalnesti cu ei in intersectii, sensuri giratorii.. putere mare la roti, anticipare zero (sau foarte mica) din partea lor!

Cum e perceput un astfel de participant la trafic?

Din nou, in Vest, rata masinilor noi mici si musculoase a crescut foarte mullt... nu e greu de inteles ca acestia nu au devenit soferi mai buni peste noapte, prin achizitionarea unui motor mai puternic..

Link spre comentariu
Acum 12 minute, DjOhms a spus:

Din nou, in Vest, rata masinilor noi mici si musculoase a crescut foarte mullt... nu e greu de inteles ca acestia nu au devenit soferi mai buni peste noapte, prin achizitionarea unui motor mai puternic..

Motorul puternic în măna prostănacilor  e cu două tăișuri, pe de o parte îi ajută să scape din situații-limită (depășiri prost calculate, anticipație zero, exact ce spuneai), pe de altă parte îi îmbie să se creadă zmei, rulând cu viteze la care au impresia (iluzorie) că pot controla tot. 

Link spre comentariu

Da ... Uneori "vinovatul fără vină" cere să se facă  "lumină". Nu mai postez clip-ul :rade:

..................

Pe vremuri, se spunea că lumea e împărțită în trei categorii: oameni buni, oameni răi și șoferi. Ultimii erau o categorie aparte : uneori înjurau pe careva (chiar de știau că  au sau nu dreptate) dar dacă îl vedeau (o lună mai tărziu) în pană pe marginea drumului, opreau pentru a-i sări în ajutor.

Acum nici șoferii nu mai sunt ce au fost. Poți zace mult și bine pe marginea drumului, nu oprește nimeni. Doar "depanarea"plătită  ori un prieten apropiat te mai pot ajuta.

Recunosc, nici eu nu mai opresc, cum făceam deseori prin anii '90. Mai ales noaptea, te poți aștepta la orice "capcană". De fiecare dată îmi pare rău că n-am oprit, poate omul (sau tipa) chiar avea nevoie de ajutor. Am întălnit ambele variante.

În fine, astea sunt vremurile și ... vremea. De aici, fiecare înțelege ce pòate. 

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Absolut toti barbatii trecuti de 50 de ani din satul meu au fost, unii sununt inca, soferi profesionisti   

1 hour ago, +_Florin_+ said:

Acum nici șoferii nu mai sunt ce au fost. Poți zace mult și bine pe marginea drumului,

Deloc valabil. Nea Ionel, Gigi, Vali, Cornel, Stelica ( nume reale ) opreste si te ajuta. 

Toti au fost la Canal,unde toti fara exceptie spun, prin povesti live la magazinul local,. locul public de discutie ,ca a fost cea mai frumoasa perioada din viata lor. F===teau orice, pe motorina. Si de multe ori, cand era " seceta "excesul de motorina il aruncau. 

" detinuti politici asupriti de Securitate : ?? :rade: Se imbatau si se bateau intre ei. Istoria live o f===te pe aia din carti . 

Daca aveti bafta sa va vada un sofer profesionist, de genul celor mentionati, va va ajuta. Si in loc de " cat costa " va va spune.... " du-te mai tata ". Cu aerul de tata, care intelege tineretea. 

Editat de RST
Link spre comentariu

Probabil depinde de perioada.

Un frate de al bunicii a prins chiar la instaurarea comunismului. Era lagar in toata regula.

El era om de la tara invatat cu munca fizica, erau care erau profesori, oameni mai in varsta, ii bateau fara mila, ii tarau dezbracati prin noroi pe anumite personaje cheie.

Norma de munca era rezonabila pt tineri zdraveni ca el, restu evident ca nu intruneau norma si erau penalizati crunt.

Link spre comentariu

Depasiri pe Valea Oltului?!Am trecut de cateva ori pe acolo si n-am putut face una!Pai daca mergi cu convoaie de TIR-uri pe unde treci?Prin aer??Trebuie sa ai un noroc chior sa prinzi soseaua fara TIR-uri si nu prea aglomerata.Personal mi se pare mai aglomerata si mai periculoasa decat cea de pe Valea Prahovei.

Ajutor pe drum cam greu de prins azi.Nici in vremurile trecute nu era mult mai bine.Am ramas cu dacia fabricii in pana pe autostrada,langa Pitesti,prin '89.Singura masina care a oprit,dupa vreo ora de asteptat,sa ne ajute,a fost una de Timisoara.Ne-a si remorcat pana la Severin!!

Mai degraba prindeai ajutor pe drumurile judetene,pe langa comune.Acolo era lumea mai omenoasa...

Link spre comentariu

Prin '90 ... 2000 opream deseori pentru a oferi ajutor (eventual remorcare) Și eu am fost ajutat de alții.

Acum lumea e mai fițoasă, de remorcat nici vorbă, nu acceptă  să-și "forțeze" mașina. Apoi mulți se tem de eventuale capcane, au fost destule cazuri (mai ales noaptea pe cămpuri) cănd omul a oprit pentru a oferi ajutor și a rămas fără portofel telefon și  benzina din rezervor :rade:.

În epoca în care se smulg bancomatele cu bemveu și șufa prin centrul orașelor, te găndești de două ori înaite de a opri noaptea pe câmp.

Link spre comentariu

Dacă zona e izolată, nici ziua nu au o jena sa împrumute portofelul și telefonul. Acum e mai ușor sa găsești ajutor pt o tractare, pt că sunt multe dube la sosea și câțiva km nu cred ca nu găsești pe nimeni sa te agațe. Mai rău e ca nu mai ai voie la sufa, și bară rigida mai putini au la ei. Cei cu mașini mici e de înțeles de ce nu vor sa omoare la ambreiaj și motor pt a scoate un necunoscut din necaz prin tractare. Sigur, depinde și ce mașina ai, și ce mașina trebuie tratata. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări