sesebe Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Vad ca mai bine i se schimba denumirea în topicul de aberat. Link spre comentariu
DjOhms Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) Sa inteleg ca am zis aberatii? Sau am fost in afara topicului? (Am permis din' 93, de 9 ani nici un accident, cat de usor, 6 puncte pe carnet in doua zile la rand.. pentru viteza, una camera fixa, una mobila.. ) Editat Decembrie 4, 2020 de DjOhms Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 @sesebe, după părerea mea nu-s chiar aberații, se discută chestiuni din traficul de zi cu zi. După un secol de automobilism, mare parte din șoferi au adoptat un oarece "limbaj de comunicare" prin semnale luminoase sau semne. Chiar dacă nu-i reglementat oficial, el funcționează și contribuie la fluidizarea traficului. Chestia că unele "procedee" ar putea creea confuzie nu stă în picioare. Funcție de fiecare situație din trafic, e destul de clar cănd "flash-ul" vrea să spună "dă-te de pe bandă că merg mai repede!" sau "hai, treci, că te las!" (de ex intr-o intersecție). La fel cu mulțumirea prin aprinderea avariilor. Dacă tocmai l-ai lăsat pe unul să intre în față (că nu s-a putut înscrie din timp datorită balamucului din trafic) și acela bagă "avarii" e clar că-ți mulțumește pt amabilitate. Dacă mergi pe autostradă și cel din față bagă "avarii" fără motiv aparent, e clar că a văzut un blocaj/ceva și trebuie să te pregătești de reducerea vitezei sau chiar oprire. Semnalul e f util mai ales pe ceață. Unii (mai ales tiriștii) folosesc și semnalizare dreapta-stănga-dreapta în semn de "mulțumesc". Și acesta e recunoscut. Apropo, tiriștii apreciază dacă le dai un flash după ce te-au depășit (au trecut de tine), ca semn că pot reveni pe bandă. Tir-ul e lung, e mai greu pentru ei să aprecieze "din oglindă". Ideea e că același semnal poate însemna lucruri diferite dar "intențiile" nu se pot confunda dacă ai suficientă experiență în trafic. Link spre comentariu
DjOhms Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) Acum 22 minute, +_Florin_+ a spus: @sesebe, după părerea mea nu-s chiar aberații, se discută chestiuni din traficul de zi cu zi. După un secol de automobilism, mare parte din șoferi au adoptat un oarece "limbaj de comunicare" prin semnale luminoase sau semne. Chiar dacă nu-i reglementat oficial, el funcționează și contribuie la fluidizarea traficului. Exact. De aceea am scris si am explicat parerea mea. Daca pe topicul asta se scrie numai ca sa aratam cu degetul, cred ca raman lucruri nespuse, si nestiute, poate din ignoranta.. Un exemplu. Pentru mine ce se intampla in oglizi e viitorul iar ce se intampla in fata e prezentul! Si nu conduc incet.. sunt foarte "flexibil", chiar derutant.. dar macar stiu sa disec. ;) Conduc zilnic cel putin 50 km. Editat Decembrie 4, 2020 de DjOhms Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Tiristu stie cand sa revina, nu trebuie sa ii dai tu flash. Aia nu-s soferi de duminica. In rest nu stiu ce tir te depaseste pe tine pe drum sau autostrada. Eventual daca dormi, sau la noi, daca mergi legal in sate te depasesc si tirurile. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Chestia cu flash-ul după depașire o știu de la tiriști încă de la sfărsitul anilor '90. Întreabă tiriștii care au făcut "internaționalul" și îți vor confirma, Sau încearcă să te lași depășit de tir noaptea și fă o probă, ca să te convingi. În majoritatea cazurilor vei primi un "mulțumesc" prin semnal dreapta-stănga- dreapta. ................. Da, sunt cazuri în care mă las depăsit de tir, de ex merg prin localitate cu 50/60 km/h pentru că nu mă grăbesc și dacă nu mă grăbesc n-are sens să risc un radar. Tiristul "o calcă" (poate se grăbeste că nu mai are program) și riscă radarul mergănd cu 70 ... 90. Treaba lui. Uzual conduc un benzinar german de 2.8, imaginează-ti că în majoritatea cazurilor nu mă depășesc tirurile Dar sunt și situații că cea expusă mai sus ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Asa pățesc și eu... în localitate trece TIR-ul pe lângă mine fluierând, iar în afara localității trec eu pe lângă ei. Probabil o țin constant în 90...100 km/h, dar e nașpa dacă în localitate apare o situație neprevazuta în fața lui. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Doru, tiriștii au un program (timp) de condus zilnic pe care n-au voie să-l depășească. Există în trafic controale de la icgtr care le dau amenzi usturătoare pentru depașirea de program. Imaginează-ți că ești șofer de tir, trebuie să ajungi de la Buc la Deva într-un program dar datorită aglomerației ești în întărziere. Ar fi frustrant să tragi pe dreapta la 30 km de Deva, că s-a terminat programul pe ziua respectivă. Așa că o calci incercănd să recuperezi. Trebuie să-i înțelegem și pe ei, n-au o viață ușoară (deși unora chiar le place). Eu vorbesc mult pe stație cu tiriștii, sunt prietenii mei. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Pai dacă tu cu autoturism de 1t 1t și ceva nu faci fata unei situații neprevazute la viteza mai mare în localitate atunci cum se poate descurca un tir de 10t minim? Nu le mai căutați scuze tirurilor pt circulatul cu viteza mare prin localități. Legea este pt toți. Pe mine ma dispera ăștia cu flashurile. Am primit flashuri și la peste 80km/h în localitate. Nu circul asa dar se nimerise sa nu încetinesc destul la întrarea în localitate. Pai dacă și la peste 80km/h în localitate este prea încet atunci cit ar trebui sa fie viteza normala de circulație? Pe ăștia dece nu-i prinde nimeni cu radarul? Link spre comentariu
valivoi Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Am obiceiul, daca observ că ma ajunge cineva din spate să îi semnalizez cu semnalizator dreapta dacă poate să mă depășească Link spre comentariu
dan-a2 Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Multi tiristi semnalizeaza stanga daca vede pe cineva ca vrea sa-i depaseasca si nu are timp , asta ptr. ca ei vad mai bine la distanta (datorita inaltimii ).. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Acum 15 minute, sesebe a spus: Pai dacă tu cu autoturism de 1t 1t și ceva nu faci fata unei situații neprevazute la viteza mai mare în localitate atunci cum se poate descurca un tir de 10t minim? Nu le mai căutați scuze tirurilor pt circulatul cu viteza mare prin localități. Legea este pt toți. Pe mine ma dispera ăștia cu flashurile. Am primit flashuri și la peste 80km/h în localitate. Nu circul asa dar se nimerise sa nu încetinesc destul la întrarea în localitate. Pai dacă și la peste 80km/h în localitate este prea încet atunci cit ar trebui sa fie viteza normala de circulație? Pe ăștia dece nu-i prinde nimeni cu radarul? Eu semnalizez dreapta si incetinesc usor si in felul acesta a-i invit sa ma depaseasca, daca nu o fac este treaba lor, flashurile lor sunt in gol... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Pe mine mă amuză felul în care se fac unele depășiri "pe stație". Cine a circulat pe Valea Oltului știe despre ce vorbesc. De ex, rulezi cu turismul în spatele unui tir. Curbă lină la dreapta, n-ai cum vedea în față din cauza tirului dar tiristul vede la o distanță apreciabilă. Îl apelezi pe stație: "colegul de AG cu număr XXX, sunt în spatele tău, poți să-mi spui cănd te pot depăși?" ... iar colegul amabil îți răspunde: "da colegu', ai răbdare puțin ... ... ... hai bagă-te acum, că nu vine nimic!" N-am practicat așa ceva, pentru că n-am încredere decăt în ce văd personal. Însă am auzit destule conversații de genul... Link spre comentariu
DjOhms Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 (editat) Acum 6 minute, +_Florin_+ a spus: Pe mine mă amuză felul în care se fac unele depășiri "pe stație". Cine a circulat pe Valea Oltului știe despre ce vorbesc. De ex, rulezi cu turismul în spatele unui tir. Curbă lină la dreapta, n-ai cum vedea în față din cauza tirului dar tiristul vede la o distanță apreciabilă. Îl apelezi pe stație: "colegul de AG cu număr XXX, sunt în spatele tău, poți să-mi spui cănd te pot depăși?" ... iar colegul amabil îți răspunde: "da colegu', ai răbdare puțin ... ... ... hai bagă-te acum, că nu vine nimic!" N-am practicat așa ceva, pentru că n-am încredere decăt în ce văd personal. Însă am auzit destule conversații de genul... Inseamna ca daca am vazut asa ceva, eu fiind in spatele celui care a depasit tirul in situatie limita (ilegal) este 90-100% din cauza asta! Eu ramanand crucit! Am vazut, deci m-am crucit.. Editat Decembrie 4, 2020 de DjOhms Gramatica Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 4, 2020 Partajează Postat Decembrie 4, 2020 Desigur, este extrem de periculos și ilegal (pe sectoarele de drum despre care vorbesc e linie continuă), dar am auzit de câteva ori astfel de conversații pe stație. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum